Francka Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Bardzo ładne kolorki myślę , że dobrze lata . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Nie co inne ujęcie lotu mojego Mikrusa ale film w końcu jest http://vimeo.com/73475979 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Witam Może ktoś z kolegów da fotkę na temat - jak rozmieścić graty w kadłubie Mikrusa (rygiel, pakiet, odbiornik). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Witam Ponawiam pytanie dotyczące rozmieszczenia "gratów". Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Witam. Regulator przykleiłem na rzepa na prawej ściance kadłuba patrząc od ogona w kierunku lotu. Pakiet - w zależności od środka ciężkości ( 45mm od krawędzi natarcia), przyklejony na rzepie do podłogi w okolicach krawędzi natarcia skrzydła , czyli pierwszej wręgi kadłuba.Na podłogę najpierw przykleiłem międzi listwami trójkątnymi kawałek pianki , żeby pakiet nie leżał w powietrzu i była możliwość przesunięcia go za pierwszą wręgę. Odbiornik - przyklejony na rzepa do prawej ścianki bocznej kadłuba w okolicach spływu skrzydła , przed serwem do steru wysokości. Antenę wyprowadziłem przez ścianki boczne kadłuba , najpierw wklejając koszulki termokurczliwe. Zdjęć niestety nie mam, ale opis ,myślę, że jest zrozumiały i pomoże Panu w montażu wyposażenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Witam. Zapraszam na moja nową strone internetową - www.mirekgal.pl Dodałem opisy nowych modeli , miedzy innymi modele z EPP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Witam Dzisiaj próbowałem lotów na sucho tzn. z zamontowanymi gratami. Wyrzut z ręki i po jakiś 5 metrach lądowanie z tendencją na lewe skrzydło ( Lot bez pracującego silnika). Pytanie czy to normalne, że on tak szybko ląduje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar1967 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 A ja ubiłem ostatnio kreta moim Mikrusem. Tak, mi też było w to trudno uwierzyć, bo model sam lata jak mu się nie przeszkadza. I jakieś skromne doświadczenie w lataniu też mam. Latałem sobie w świąteczny poniedziałek, pogoda ładna lekki wiaterek model gdzieś na 20 metrach, robię zwrot i model wali się na skrzydło a później korkociąg i matka ziemia. I zero reakcji na drążki. Nieprzyjemny dźwięk łamanych badyli (model spadł na jakiś zachwaszczony nieużytek) nie rokował dobrze. Szukam w plecaku reklamówki, coby pozbierać to, co spodziewałem się, że z Mikrusa zostało. Model znalazłem bez problemów. Model, nie wrak modelu . Okazało się, że korkociąg, rosnące na polu badyle i stosunkowo miękka ziemia sprawiły, że model wyszedł z kraksy praktycznie cały! Bo drobne pęknięcie kabinki i zabity ziemią kołpak, to żadne straty. Ucieszyłem się, bo lubię ten modelik. A teraz przyczyna tej kraksy. Badanie komisji ds. wypadków lotniczych w składzie: ja, wykazało że niezbyt starannie ułożone i zamocowane przewody sterujące od regulatora ocierały o silnik i niestety jeden, a konkretnie masa, się przerwał. Utrata zasilania odbiornika i katastrofa gotowa. Regulator naprawiony, przewody lepiej zamocowane, kabinka sklejona, ziemia z kołpaka wytrzepana, Mikrus wyczyszczony i gotowy do lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Ja swojego skuteczie wykąpałem w Bałtyku (woda 9 stopni) i akcja ratownicza wrrrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 dlaczego wszyscy mną pomiatają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi