koprolit Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Miodzio !!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Osioł jak osioł ale samolot wygląda świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozokarol Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Czy prace może posunęły się do przodu ? Czy robiłeś może jakieś testy ? Czekamy z niecierpliwością Latający osioł - bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Heh, niestety prace się nie posunęły z powodu ferii. Oprócz modelarstwa mam drugie hobby (snowboard), na które mam tak naprawdę tylko 2 tygodnie czasu w roku więc ferie=deska . Może w przyszły weekend coś skrobnę i jakieś bardziej miarodajne testy porobię, bo te co do tej pory zrobiłem to mogę powiedzieć tylko tyle, że ciągnie super. Niestety konkretnym liczbami na razie nie dysponuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.c Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Co do osła to bomba a co do samolotu: to ruszyło się może coś? Czekamy na oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 okleiłem skrzydło papierem na wikol i mam zamiar szlifować. Oj żmudnie to idzie, ale może ruszę coś w niedzielę, bo mam w tym tygodniu trochę luzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Cześć sebamor Jestem pod dużym wrażeniem efektów Twojej pracy. Swój model też chciałbym okleić papierem/folią, ale z tego co słyszę od Kolegów - nie da rady, bo nie mam czysto depronowej konstrukcji tylko częściowo wzmacnianą drewienkiem i podobno może się powyginać. Chyba, że coś źle zrozumiałem. Swoją drogą to dziwne, że: można oklejać sam miękki depron, a miejscami wzmocnionego - nie można. Tobie wychodzi to pięknie. Jak tam postępy? P.S. No i dzięki Twojemu wątkowi zamówię sobie taki miernik jak na zamieszczonym przez Ciebie filmie z pomiaru ciągu Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Jak to nie można oklejać??? Jasne, że można! Nic się nie wypaczy Wzmocnienia tylko dodadzą pewości śmiało oklejaj tylko uważaj z temperaturą bo w kilku miejscach nadtopiłem trochę depron pod spodem ups... ;/ i się trochę folia pomarszczyła, ale i tak nie jest źle . PS. wiem, że powiecie pewnie, że jestem leń, ale w temacie nic się nie ruszyło od ostatniego posta. Dalej muszę to oszlifować. Może jutro ... ^.^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Piękny model. Czy ruszyło się coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Ruszyło się. Okleiłem dół skrzydła folią i... zabrakło folii. Na szczęście jutro będę ją miał i obiecuję, że będą fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 To bardzo fajnie. Bardzo spodobał mi się ten model i chyba w najbliższym czasie zacznę go budować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Folia dotarła wsio na swoim miejscu. Do zrobienia pozostało: -okleić do końca przód modelu na czerwono -dorobić wlot powietrza od spody i rury wylotowe spalin. -zrobić kabinkę w raz z wyposażeniem (fotel pilota, pilot, etc,) -zrobić imitację tego czegoś co jest na zdjęciu na samej górze tej strony, Zdecydowałem się na to bo fajnie wygląda . Będzie zrobione z puszki aluminiowej A oto obiecane fotki ukazujące obecny stan: Tak wyglądają atrapy kolektorów wylotowych z komory silnika: Na stojąco I ostatnie zdjęcie od przodu: Hmmm jak myślicie dlaczego jedna łopata jest porysowana? Robimy konkurs kto zgadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Wygląda obłędnie. Zgaduję, że śmigło malowałeś i o coś otarłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Wygląda obłędnie. Zgaduję, że śmigło malowałeś i o coś otarłeś ? Hmmm co prawda śmigło było malowane na czarno ale to nie to A więc stwierdziłem, że skoro mam już ster kierunku to mogę sobie pokołować po pokoju. No więc podpiąłem wszystko i zaczynam, a że model stał na dywanie (mam dywan z długim "włosiem") to dałem 1/3 gazu i nic . No więc przesunąłem manetkę gazu jeszcze trochę do góry. I nagle model wyrwało do przodu , zanim zdążyłem zdjąć gaz było już za późno. Doniczka która stała naprzeciwko zmieniła swój stan z RTF na KIT. Ktoś chce kupić ładną glinianą doniczkę w wersji KIT (zrób to sam)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Model elegancko wyglada! Cos pięknego:) szkoda ze nie bedzie z tego 3d ale i tak bedzie pieknie latal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Szacun Piękna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Jednym słowem zazdroszczę modelu ... szczerze mówiąc to nawet nie wygląda że jest z depronu ... dla mnie arcydzieło ale czekam na efekt końcowy i mam nadzieję że z gotową kabiną będzie jeszcze ładniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryfacto Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Wygląda pięknie, jak wyglądasz w tej chwili z wagą?? Jeszcze raz gratuluje tak ładnego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 hmmm no i tu jest tak sobie . Wagę do lotu przewiduję 1300g obecnie jest 1250g ale jeszcze dojdzie kabinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 1300 jeszcze nie uziemi modelu tej wielkości. Mi modele 1m piankowe zawsze wychodziły około 900g. Często powtarzam, że masa maszyn latających do nazwijmy to średniej istotnych wymiarów NIE rośnie liniowo -jest to spowodowane zmniejszeniem stosunku wytrzymałość/masa ,w miarę wzrostu wymiaru elementu ,co na pewno posiada jakąś fachową nazwę w dziedzinie mechaniki i wytrzymałości materiałów oraz innych takich... Akrobat jest według mnie dużo fajniejszy jak swoje waży! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi