robertus Opublikowano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Oczywiście, że spodobało, tak jak pisałem w HP, to są moje klimaty. No i na Youtubie są w darmowej bibliotece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Zmontowałem krótki filmik przedstawiający budowę promu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiankad70 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Świetna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łasica Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Czy jest możliwość udostępnienia modelu (Sketchup) dla X-Shuttle? Popełniłem już jednego, ale nieszczęśliwy los sprawił, że model nie dojechał na lotnisko... Fajnie byłoby jeszcze nad nim popracować, ale chciałbym co nieco zmienić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 X-Shuttle jest do sprzedania. Nie mam już czasu nawet na latanie po nocy. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/44233-s-sprzedam-x-schuttle/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Robertus widziałeś to? http://www.parkjets.com/x-shuttle/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Widziałem, to moja robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Witam. Jakiś patent na prop saver? GWS 7x4 chyba tylko jest dostępny SF. Posiadane przeze mnie prop savery jakoś nieszczęśliwie źle leżą na śmigle typu APC (PS ma średnicę zewn. zbliżoną do otworu w śmigle na tuleje redukcyjne i się kiwa), a zależy mi na braku wibracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 A jakiej średnicy oringi masz w PS? Może wystarczy dać mniejszy - np 1/2' (około 12mm). Za grosze można je kupić w każdym sklepie wod-kan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Może zlecić robotę tokarzowi? Mnie strzelił ostatnio gwint w aluminiowym propsaverze. Miałem jeszcze jeden, źle pasujący do śmigła, ze śrubkami M2. Nie odważyłem się go założyć. Teraz mam porządny, mosiężny ze śrubami M4. Może jest przesadzony, ale w poniedziałek będę już miał wersję z M3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 W X-Shuttle nie potrzeba prop-savera bo śmigło nie dotyka ziemi. Jest chronione przez stateczniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 A jakiej średnicy oringi masz w PS? Może wystarczy dać mniejszy - np 1/2' (około 12mm). Za grosze można je kupić w każdym sklepie wod-kan. O-ringów mam całą rozpiętość. Może zlecić robotę tokarzowi? Mnie strzelił ostatnio gwint w aluminiowym propsaverze. Miałem jeszcze jeden, źle pasujący do śmigła, ze śrubkami M2. Nie odważyłem się go założyć. Teraz mam porządny, mosiężny ze śrubami M4. Może jest przesadzony, ale w poniedziałek będę już miał wersję z M3. Właśnie szukam wśród znajomych tokarza, sam nie zrobię otworów idealnie w osi i będzie trzepać... W X-Shuttle nie potrzeba prop-savera bo śmigło nie dotyka ziemi. Jest chronione przez stateczniki. @Robertus przyznaję, że jeszcze do X-Shuttle nawet nie wyciąłem stateczników, ale widziałem u Ciebie PS i się tym zasugerowałem. Do X-Shuttle i posiadanego już wcześniej TZagi kupiłem za jednym zamachem dwa Emax'y 2812 i śmigła 7x4. Gdy zauważyłem problem ze śmigłem w TZagi, to też pomyślałem o Twoim modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Mam propsaver tylko dlatego, że taką piastę miałem pod ręką. Możesz spokojnie dać dowolną stałą, tylko nie za ciezką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Taką mam akurat, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Wrzuciłbyś jakieś zdjęcia z budowy. Jakieś problemy? Chyba nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Jakiś czas temu zamknąłem kadłub (zielony Arbiton) na Soudalu. Jak na pierwszy raz (z Soudalem), to trochę spieniłem na zewnątrz i szlifuje się go gorzej, niż samą piankę. Ogólnie elementy fajnie dopasowały się (jestem pod wrażeniem), tylko trochę cierpię na brak czasu, ale mam plan model dopieścić Nie chcę na razie męczyć nikogo zdjęciami tego przeklętego zielonego Arbitonu (w Castoramie zauważyłem jasno błękitny). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Jasnobłękitny jest sporo sztywniejszy, możesz mieć problem z wygięciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Kiedyś kupiłem zapas 3mm i 6mm, i wymęczę zielonego do końca. Dzięki za info. Jak się zachowują szare i pomarańczowe? Miałeś styczność? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Szare takie sobie, nawet dobre( z tej samej firmy co jasno niebieskie) a pomarańczowych nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Pomarańczowe raczej inny producent. Gdzieś na Forum po prostu widziałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi