janegab Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Jurku.. Z Wrocławia do Konina niedaleko...zabierz swoje be-be..falkona polatamy popatrzysz -sprobujesz- wypijemy herbatę.Zapraszem nie masz powodu się pienic. Wszystkie modyfikacje opisałem+fotki na forum. Poczytaj wstecz. - Jutro zmiana kierunku wiatru. Dziś był wspanialy zachodni / z odchyłka na południe/ polatałem trochę zmarzłem. Jutro wiatr ze wschodu ale też mam miejsce - zbocze do polatania. zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skarwi Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Pamiętam, jak dawno temu, wśród kadry zakładów szybowcowych w Bielsku (i nie tylko) panowało twierdzenie, że co ładnie wygląda to ładnie lata. Jakoś w tym przypadku trudno mi znaleźć uzasadnienie tego prawidła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Jurku.. Z Wrocławia do Konina niedaleko...zabierz swoje be-be..falkona polatamy popatrzysz -sprobujesz- wypijemy herbatę.Zapraszem nie masz powodu się pienic. Wszystkie modyfikacje opisałem+fotki na forum. Poczytaj wstecz. - Jutro zmiana kierunku wiatru. Dziś był wspanialy zachodni / z odchyłka na południe/ polatałem trochę zmarzłem. Jutro wiatr ze wschodu ale też mam miejsce - zbocze do polatania. zapraszam. Jak będzie porządny zachodni to spotkamy sie na Jezioraku. Tam lepiej wieje, lepiej się lata i nie ma żelastwa przy lądowaniu (chyba że traktor lub pług) I są orły co przyglądają sie jak sie lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 O.K..na Jezioraku / cieniutkie i malutkie to zbocze / latałem w zeszłym roku...po wystawie modelarskiej w Kaliszu. Na Lubstowie po kopalni na najczęściej latanej stronie / na wiatr zachodni/ zrobiłem porzadek...żelastw nie ma -powycinałem na długim odcinu krzaczory- dogodny dojazd jest Ci i "sztandarek" wskazujacy kierunek wiartru brakuje .. BARU / dokładnie miejsciwość Zofia...pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Klifik miałem na myśli. I całkiem fajnie sie tam lata. A jak wieje powyżej 10ms to bajka. Żeby jeszcze były mewy i jód to było by jak nad morzem A w Zofii latasz na odkrywce czy na hałdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Czytam sobie ten wątek i dochodzę do jednego wniosku .Jeszcze dziś jade do Leszka, coby zrobił kadłub z długim "nosem" bo to podobno bardzo dobrze wpływa na własności lotne Falcona ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Moze tylko skrzydla przykrec tylem do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Czytam sobie ten wątek i dochodzę do jednego wniosku .Jeszcze dziś jade do Leszka, coby zrobił kadłub z długim "nosem" bo to podobno bardzo dobrze wpływa na własności lotne Falcona ;) Szczepan mam lepszy pomysł - zaproponuj p. Leszkowi wykonanie kadłuba w wersji teleskopowej, dwie rozsuwane rury jedna w drugiej, nie bedę rościł praw patentowych , no może 5% zniżki przy zakupach. Pozdrawiam Kojani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Dzisiaj również rozkoszowałem się lotami Falkonem -z długim nosem ale niestety na "oparach"- brak wiatru- kombinowałem ze zmianą śr. cięzkosci . Nic nie wykombinowałem bo to pierwsze pierwotne najlepsze...model płynie w powietrzu-BAJKA..Porobiłem kilka fotek by przedstawić róznorodność zboczy-praktycznie na kazdy kierunek -wspaniała sceneria / trochę ksiezycowa/ , Latem SUPER ponieważ wyrobisko zostało zalane woda - wiara sie kapie na dziko...Jutro przedstawię fotki aby uzmysłowić OGROM obiektu do latania-na miarę mistrzostw świata . Najwazniejsze ,że jest wspaniały dojazd nikt nie gania =-RÓBTA CO CHCETA". Kolego CZYNO..u nas hałd nie ma tylko wielka wykopana dziura /wegiel /. .Z wjazdu na kopalnię w miejscowości Zofia korzystam jak jest wiatr zachodni=tam mam wszystko posprzatane-krzaczory cichaczem wyciete długść zbocza chyba z kilometr sa fotki-TAM LATAM LUBSTÓW-zobacz. Czesto tam na" widzenie" wpadają chłopcy z f3f 3-city na youtobe jet flimik Specyfika .. i jego loty. Ja miałem funkcje ministranta / reka w gipsie/ pozdrawiam -zapraszam .O ile Pan Leszek modernizuje kadłub FALKONA / problem forma/ to model zyska na sylwetce i nie tylko...!- na maxa. Jaki ładny Starling-klin do prucia powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 "Jaki ładny Starling-klin do prucia powietrza. Zamow i po problemie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Starlinga mam .Kupiłem na allegro - uzywanego- jak wspominałem więcej na nim szpachli i lakieru niż laminatu...nieudany zakup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Kolego CZYNO..u nas hałd nie ma tylko wielka wykopana dziura /wegiel /. .Z wjazdu na kopalnię w miejscowości Zofia korzystam jak jest wiatr zachodni=tam mam wszystko posprzatane-krzaczory cichaczem wyciete długść zbocza chyba z kilometr sa fotki-TAM LATAM LUBSTÓW-zobacz. Jest kopalnia, jest i hałda (na zachód od kopalni) taka trzydziestometrowa. Tak z ciekawości pytałem. I jak rozumiem latasz na odkrywce Chociaż juz nie wiem czy latasz czy masz ręke w gipsie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Reka w gipsie była w sierpniu teraz .już O.K A hałda o której piszesz to nadkład zgadza sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Kilka fotek z raju mojego dziobatego Falcona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Kilka fotek z raju mojego dziobatego Falcona Jak wysokie jest to "zbocze" ? Warunki fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam.a Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Około 30m licząc od powierzchni wody , ale te "zbocza" podzielone są przeważnie na 2-3 stopnie o różnym nachyleniu i wysokości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Około 30m licząc od powierzchni wody , ale te "zbocza" podzielone są przeważnie na 2-3 stopnie o różnym nachyleniu i wysokości no to elegancko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 No to "moje" w Kościelnej wsi chyba wyższe jedyny minus ze można latać tylko przy wschodnim wietrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 No to "moje" w Kościelnej wsi chyba wyższe jedyny minus ze można latać tylko przy wschodnim wietrze Fajne! 25m stromego zbocza i jeszcze podkowę chyba z 500m szerokości ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 No to "moje" w Kościelnej wsi chyba wyższe jedyny minus ze można latać tylko przy wschodnim wietrze To masz pecha bo jest przewaga wiatrów zachodnich Oczywiście żartowałem Mi brakuje zbocza najbardziej na południowy wiatr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi