PrzemekLatacz Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Naprawdę ciekawy motoszybowiec i myślę że dla mnie byłby ok gdyby tylko miał dużo pojemniejszy kadłub na duże pakiety, wyposażenie elektroniczne i ewentualne zabudowy na przyszłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Wtedy już by nie latał Byłby ewentualnie zdecydowanie za cięzki ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 6 godzin temu, PrzemekLatacz napisał: byłby ok gdyby tylko miał dużo pojemniejszy kadłub na duże pakiety Raczej nie ma potrzeby zwiększać pojemności kadłuba bo jest wystarczająco pojemny na założone wyposażenie . Nie wiem też jaki cel miało by być stosowanie "dużych" pakietów bo 4S 2500/2700 mAh jest aż nadto. To nie model do za/rozbudowy tylko do dawania radochy z latania, jak już pisałem wielokrotnie to model do tańca i do różańca... ( co i potwierdza ostatni post Tomka) 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek 77 Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Napisano 9 godzin temu Naprawdę ciekawy motoszybowiec i myślę że dla mnie byłby ok gdyby tylko miał dużo pojemniejszy kadłub na duże pakiety, wyposażenie elektroniczne i ewentualne zabudowy na przyszłość Wojtku, a tak z ciekawości, co chciałbyś w Virusie dodatkowo zabudować ? ( myślisz o FPV ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekLatacz Opublikowano 26 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Racja, że myślę o fpv;) W dniu 24.11.2021 o 18:58, Shock napisał: Raczej nie ma potrzeby zwiększać pojemności kadłuba bo jest wystarczająco pojemny na założone wyposażenie . Nie wiem też jaki cel miało by być stosowanie "dużych" pakietów bo 4S 2500/2700 mAh jest aż nadto. To nie model do za/rozbudowy tylko do dawania radochy z latania, jak już pisałem wielokrotnie to model do tańca i do różańca... ( co i potwierdza ostatni post Tomka) Dzięki za wyjaśnienie, rzeczywiście to nie jest projektowane jako platforma fpv tylko pod kompletnie inne przeznaczenie, tutaj nie tyle ważna nośność co doskonałość aerodynamiczna i małe obciążenie powierzchni;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr73 Opublikowano 17 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2022 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 18 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 Kilka migawek z ostatnich lotów VIRUSA 2,5 na lotnisku Stowarzyszenia Modelarzy AVIATOR. Virus znalazł się w doborowym zestawie innych elektroszybowców. Jego wyposażenie pokładowe: silnik DUALSKI XM 3850 EG-8 ze śmigłem 13x8, serwa: KST DS 125 MG (4 szt), DS 213 MG DAVIGA (2 szt), regulator JETI ADVANCER 70 PRO SB BEC 5,5V, zasilanie pokładowe: LIPOL 3S 2700 mA 30/60C. Podczas tych lotów (sierpień 2022) nad morzem były wspaniałe wartunki do długotrwałych lotów. VIRUS w termice potrafił utrzymywać się bardzo długo (odpowiednio zaprogramowane fazy lotu, w tym TRMIC). Do lądowania zmuszało jedynie zmęczenie mojego wzroku. Potwierdzam, że model idelanie nadaje się do lotów nie tylko na klifach i w górach, ale też na terenach płaskich (np. niziny nadmorskie), takich jak na filmie z lądowania VIRUSA, po ponad 40-minutowym locie. WhatsApp Video 2022-07-21 at 17.00.33.mp4 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi