Doktorbln Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Witam, buduję model Perkoza. Cały sęk w tym, że jest to model na uwięzi z kadłubem "Decha",a ja chce zrobić z kadłubem przestrzennym RC. Moje pytanie brzmi, jeżeli wręgi nie będą całe, tylko u góry pół i na dole pół to czy będzie ok. Chodzi o to, że jest to centropłat. I nie chce aby w miejscu skrzydła nie było, żadnej wręgi. Jest to model akrobatyczny i skrzydła są o dość długim przekroju żeberek. Od natarcia do miejsca przed lotką jest 20,4cm a długość kadłuba wynosi 60,3cm. Czy warto dawać te wręgi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Jeden obraz-1000 słów. Zrób jakąś fotkę planu, czy skan- i w ogóle- co to za Perkoz? Czyli trzeba więcej danych, żeby coś powiedzieć> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Oj, kolega Zbyszek powinien pamiętać ten model ze składnicy. Ja dużo młodszy pamiętam bo kupiłem i robiłem go . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Irku- no, skoro tak piszesz, to muszę wiedzę jakoś uzupełnić. Niestety z tym typem się nie zetknąłem. Może dla tego, że po początkowym okresie, jak już należałem do aeroklubowej modelarni, to b. rzadko bywałem w CSH (o tej składnicy piszesz?). Ale tu mam pytanie za znasz taki zestaw z CSH Ćwik? z czego był wykonany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktorbln Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 http://www.fotoload.pl/index.php?id=29e5c8a4e54558f84cb4a78906038a38878 Tutaj ładnie widać o co mi chodzi, Sam wszystko rozrysowuję, planów nigdzie nie mogę dostać, a że posiadam owy kadłub perkoza to odtwarzam wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktorbln Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Odświeżam Temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Moje pytanie brzmi, jeżeli wręgi nie będą całe, tylko u góry pół i na dole pół to czy będzie ok. Będzie O.K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Również miałem ten model pod koniec lat 70-siątych. Dorobiłem keson z balsy 1,5mm na skrzydle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi