Adas Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Hmm pewnie nie ma kolega czasu, a może czas na inne hobby, inne zainteresowania, a może poprostu ma inny model na oku, ewentualnie brak miejsca . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Witam Dlaczego model wylądował na allegro ??? http://allegro.pl/wicherek-25-rc-i5179161465.html Witam Niestety ale choroba przerwała budowę mojego Wicherka i trafił w dobre ręce. Ja wydobrzałem i jeżeli będę czuł się na siłach to zbuduję następnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Darku dzięki. Modelarnia posprzątana, plany wicherka przygotowane do montażu. Czekam na elementy wycięte CNC i zakupy z HK. Sprzęt modelarski odkurzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 19 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Wicherek wrócił na deskę montażową. Zgodnie z wcześniejszym założeniami model będzie w jak największym stopniu zbliżony do oryginału. Nie ukrywam że mogą być modyfikacje choćby części ogonowej , które podpatrzyłem w innych relacjach na forum. Po lekturze z relacji budowy wicherków zdecyduję co będzie korzystniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Jak jesteś jeszcze na takim etapie to polecam zrobić siodło pod statecznik pionowy i go wkleić, a nie tak jak jest w planach. Może to u mnie tak tylko wyszło ale przy transporcie statecznik mi sie położył... a robiąc siodło choćby z balsy 5mm zawsze to pewniej trzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas331 Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 To może i ja się pochwalę swoim Wicherkiem 25. Większość wg oryginalnych planów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Łukasz ładnie, tylko ja zrobiłem wcześniej błąd ten sam co u Ciebie widać na fotkach. Otóż jak wykonasz mocowanie statecznika poziomego. Ja znalazłem na forum kilka rozwiązań, jak wybiorę to właściwe to zamieszczę fotki. Zainteresowało mnie wykonanie w Wicherku Tomasza "TeBe". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 No bardziej skomplikowane niz moje to trudno sobie wymyślić ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas331 Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Myślę, że rozwiązanie z nylonową śrubą będzie najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Tomasz pytanie do Ciebie czy dociążałeś przód swojego wicherka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Tomaszów w tym wątku dużo. Ja mojego dociążałem. A potem dałem większy silnik i zdjąłem dociążenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Chodziło o Ciebie i dzięki za odpowiedź, bo tartak który kupiłem jest do bani a ma sklejkę brzozową więc elementy kadłuba wycinam sam. Niedokładność kupionego tartaku jest tak duża że odbiera chęć do budowy. Zastanawiam się tylko czy pod spalinę boki wyciąć ze sklejki 5mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Możesz dołożyć dodatkowe okładziny na kadłubie od nosa do połowy skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Chodziło o Ciebie i dzięki za odpowiedź, bo tartak który kupiłem jest do bani a ma sklejkę brzozową więc elementy kadłuba wycinam sam. Niedokładność kupionego tartaku jest tak duża że odbiera chęć do budowy. Zastanawiam się tylko czy pod spalinę boki wyciąć ze sklejki 5mm. Żeby doważyć dziób mojego Wicherka z napędem elektrycznym, dałem wewnątrz "tartakowych" boczków dodatkowe ze sklejki topolowej 5 mm - mało. Dodałem podobną jak u TeBe z ażurowanej blachy pokrywę spodnią - mało, dopiero kilkadziesiąt gramów ołowiu załatwiło sprawę, ale masy startowej nie przekroczyłem. Nie bój się więc, dawaj 5 mm boczki. Może ołów Cię ominie, bo w końcu silnik spalinowy jest cięższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Jeszcze fotki. Tak to wygląda u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Tomasz Wicherek z ta siatką wygląda super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi