Hotpoint Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Witam. Chciałbym podzielić się ( pochwalić ) modelem, który wykonuję obecnie. Jak w tytule jest to trener klasy 40. Na fotkach jest prototyp, według którego wprowadzam kolejne zmiany konstrukcyjne, więc pewne rozwiązania będą się różnić w gotowym modelu od pokazanych, ale i ten kadłub pewnie poleci . Kadłub - materiał: balsosklejka 3 mm + balsa 3 mm pozdrawiam Adrian p.s. na ostatniej fotce wstępne rdzenie ze styropianu, ale chyba odpuszczę ten pomysł i zrobię skrzydło konstrukcyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Coś mi się wydaje że wywarzasz otwarte drzwi:P A skrzydło całkiem łądnie wygląda tek że w czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Proszę mi wyjaśnić co to znaczy samolot klasy .40? Chodzi o wielkość, poj silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Oczywiscie chodzi o wielkosc silnika Proszę mi wyjaśnić co to znaczy samolot klasy .40? Chodzi o wielkość, poj silnika? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Oznacza poj.silnika 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 chyba nie wywazam, z racji zawodu posiadam laser 1200 x 900, frezarke 3000x1500, ploter termiczny 2000x1500x1000, ploter drukujacy, tnacy itd. i troche wolnego czasu w zimie, dlatego, kombinuje Coś mi się wydaje że wywarzasz otwarte drzwi:P A skrzydło całkiem łądnie wygląda tek że w czym problem? Coś mi się wydaje że wywarzasz otwarte drzwi:P A skrzydło całkiem łądnie wygląda tek że w czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidgdynia Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Skrzydła faktycznie wyglądają bardzo ładnie?! Czemu zmiana na konstrukcyjne? Czekam na efekt końcowy i ulotnienie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 A No chyba ze tak, to zwracam honor tez bym chcial miec dostęp do takiego sprzętu... Skrzydlo oklej balsa, dzwigary sosnowe i w górę! Wydaje mi sie ze troche za blisko silnika zrobiłes łączenie boków kadluba. Przy twardym lądowaniu nie rozejdzie sie to? Jak wygladaja podłużnice w Kadlubie w tamtym miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 @Marcin,. jak zalicze kreta to podesle foty A No chyba ze tak, to zwracam honor tez bym chcial miec dostęp do takiego sprzętu... Skrzydlo oklej balsa, dzwigary sosnowe i w górę! Wydaje mi sie ze troche za blisko silnika zrobiłes łączenie boków kadluba. Przy twardym lądowaniu nie rozejdzie sie to? Jak wygladaja podłużnice w Kadlubie w tamtym miejscu? A No chyba ze tak, to zwracam honor tez bym chcial miec dostęp do takiego sprzętu... Skrzydlo oklej balsa, dzwigary sosnowe i w górę! Wydaje mi sie ze troche za blisko silnika zrobiłes łączenie boków kadluba. Przy twardym lądowaniu nie rozejdzie sie to? Jak wygladaja podłużnice w Kadlubie w tamtym miejscu? A No chyba ze tak, to zwracam honor tez bym chcial miec dostęp do takiego sprzętu... Skrzydlo oklej balsa, dzwigary sosnowe i w górę! Wydaje mi sie ze troche za blisko silnika zrobiłes łączenie boków kadluba. Przy twardym lądowaniu nie rozejdzie sie to? Jak wygladaja podłużnice w Kadlubie w tamtym miejscu? A No chyba ze tak, to zwracam honor tez bym chcial miec dostęp do takiego sprzętu... Skrzydlo oklej balsa, dzwigary sosnowe i w górę! Wydaje mi sie ze troche za blisko silnika zrobiłes łączenie boków kadluba. Przy twardym lądowaniu nie rozejdzie sie to? Jak wygladaja podłużnice w Kadlubie w tamtym miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Z tego co widać na zdjęciach jest tam dubler sklejkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 ano jest Z tego co widać na zdjęciach jest tam dubler sklejkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Witam. Trochę czasu mineło od ostatniego wpisu Obecnie w ramach nauki nowego programu ZW3D rysuję w nim trenerka. Wczesniej rysowałem go w Illustratorze, ale to zdecydowanie nie to W miarę postępów będę dodawał nowe screeny. pozdr. A 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Kadłub gotowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Model doczekał się statecznika poziomego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Statecznik pionowy + dodana wręga pod usterzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Wstępny zarys skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Model + koncepcja płata. Kadłub był rysowany, do profilu płasko-wypukłego, dlatego będzie wymagał drobnego przeprojekowania miejsca łączenia płata z kadłubem. Wstępnie przyjąłem 2 serwa na górze, ponieważ tą stonę modelu najmniej widać podczas lotu. pozdr. A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 z nudów włożyłem też serwa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lajto87 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Aż się prosi o narysowanie popychaczy. Ja na Twoim miejscu dałbym serwa na dole a nawet, mając możliwość praktycznie dowolnego projektowania płata, pokusiłbym się o ukrycie ich w skrzydle a modelik fajny, jestem gorącym kibicem tego projektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Dzisiaj ażurowanie dźwigara oraz przebudowa gniazda serwa. Zostawiłem jednak serwo u góry, zwyczajnie nie chciało mi się tego przerabiać Nie ukrywam, że widziałem Twoje rysunki ślizgu i przez nie dostałem takiego cisnienia, bo mam możliwości a ograniczał mnie brak wiedzy, więc się wziąłem do roboty - czytaj nauki i efekty tego widać na screenach Myślę, że jak na początkującego cadowca tragedii nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi