Hotpoint Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Witam. Chciałbym podzielić się ( pochwalić ) modelem, który wykonuję obecnie. Jak w tytule jest to trener klasy 40. Na fotkach jest prototyp, według którego wprowadzam kolejne zmiany konstrukcyjne, więc pewne rozwiązania będą się różnić w gotowym modelu od pokazanych, ale i ten kadłub pewnie poleci . Kadłub - materiał: balsosklejka 3 mm + balsa 3 mm pozdrawiam Adrian p.s. na ostatniej fotce wstępne rdzenie ze styropianu, ale chyba odpuszczę ten pomysł i zrobię skrzydło konstrukcyjne.
Marcin K. Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Coś mi się wydaje że wywarzasz otwarte drzwi:P A skrzydło całkiem łądnie wygląda tek że w czym problem?
robertus Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Proszę mi wyjaśnić co to znaczy samolot klasy .40? Chodzi o wielkość, poj silnika?
Hotpoint Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Opublikowano 2 Lutego 2013 Oczywiscie chodzi o wielkosc silnika Proszę mi wyjaśnić co to znaczy samolot klasy .40? Chodzi o wielkość, poj silnika? 1
Hotpoint Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Opublikowano 2 Lutego 2013 chyba nie wywazam, z racji zawodu posiadam laser 1200 x 900, frezarke 3000x1500, ploter termiczny 2000x1500x1000, ploter drukujacy, tnacy itd. i troche wolnego czasu w zimie, dlatego, kombinuje Coś mi się wydaje że wywarzasz otwarte drzwi:P A skrzydło całkiem łądnie wygląda tek że w czym problem? Coś mi się wydaje że wywarzasz otwarte drzwi:P A skrzydło całkiem łądnie wygląda tek że w czym problem?
dawidgdynia Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Skrzydła faktycznie wyglądają bardzo ładnie?! Czemu zmiana na konstrukcyjne? Czekam na efekt końcowy i ulotnienie:)
Marcin K. Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 A No chyba ze tak, to zwracam honor tez bym chcial miec dostęp do takiego sprzętu... Skrzydlo oklej balsa, dzwigary sosnowe i w górę! Wydaje mi sie ze troche za blisko silnika zrobiłes łączenie boków kadluba. Przy twardym lądowaniu nie rozejdzie sie to? Jak wygladaja podłużnice w Kadlubie w tamtym miejscu?
Hotpoint Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Opublikowano 2 Lutego 2013 @Marcin,. jak zalicze kreta to podesle foty A No chyba ze tak, to zwracam honor tez bym chcial miec dostęp do takiego sprzętu... Skrzydlo oklej balsa, dzwigary sosnowe i w górę! Wydaje mi sie ze troche za blisko silnika zrobiłes łączenie boków kadluba. Przy twardym lądowaniu nie rozejdzie sie to? Jak wygladaja podłużnice w Kadlubie w tamtym miejscu? A No chyba ze tak, to zwracam honor tez bym chcial miec dostęp do takiego sprzętu... Skrzydlo oklej balsa, dzwigary sosnowe i w górę! Wydaje mi sie ze troche za blisko silnika zrobiłes łączenie boków kadluba. Przy twardym lądowaniu nie rozejdzie sie to? Jak wygladaja podłużnice w Kadlubie w tamtym miejscu? A No chyba ze tak, to zwracam honor tez bym chcial miec dostęp do takiego sprzętu... Skrzydlo oklej balsa, dzwigary sosnowe i w górę! Wydaje mi sie ze troche za blisko silnika zrobiłes łączenie boków kadluba. Przy twardym lądowaniu nie rozejdzie sie to? Jak wygladaja podłużnice w Kadlubie w tamtym miejscu? A No chyba ze tak, to zwracam honor tez bym chcial miec dostęp do takiego sprzętu... Skrzydlo oklej balsa, dzwigary sosnowe i w górę! Wydaje mi sie ze troche za blisko silnika zrobiłes łączenie boków kadluba. Przy twardym lądowaniu nie rozejdzie sie to? Jak wygladaja podłużnice w Kadlubie w tamtym miejscu?
f-150 Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Z tego co widać na zdjęciach jest tam dubler sklejkowy
Hotpoint Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Opublikowano 2 Lutego 2013 ano jest Z tego co widać na zdjęciach jest tam dubler sklejkowy
Hotpoint Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2014 Witam. Trochę czasu mineło od ostatniego wpisu Obecnie w ramach nauki nowego programu ZW3D rysuję w nim trenerka. Wczesniej rysowałem go w Illustratorze, ale to zdecydowanie nie to W miarę postępów będę dodawał nowe screeny. pozdr. A 1
Hotpoint Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2014 Model doczekał się statecznika poziomego.
Hotpoint Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2014 Statecznik pionowy + dodana wręga pod usterzeniem.
Hotpoint Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2014 Model + koncepcja płata. Kadłub był rysowany, do profilu płasko-wypukłego, dlatego będzie wymagał drobnego przeprojekowania miejsca łączenia płata z kadłubem. Wstępnie przyjąłem 2 serwa na górze, ponieważ tą stonę modelu najmniej widać podczas lotu. pozdr. A.
Hotpoint Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2014 z nudów włożyłem też serwa ...
Lajto87 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Aż się prosi o narysowanie popychaczy. Ja na Twoim miejscu dałbym serwa na dole a nawet, mając możliwość praktycznie dowolnego projektowania płata, pokusiłbym się o ukrycie ich w skrzydle a modelik fajny, jestem gorącym kibicem tego projektu
Hotpoint Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2014 Dzisiaj ażurowanie dźwigara oraz przebudowa gniazda serwa. Zostawiłem jednak serwo u góry, zwyczajnie nie chciało mi się tego przerabiać Nie ukrywam, że widziałem Twoje rysunki ślizgu i przez nie dostałem takiego cisnienia, bo mam możliwości a ograniczał mnie brak wiedzy, więc się wziąłem do roboty - czytaj nauki i efekty tego widać na screenach Myślę, że jak na początkującego cadowca tragedii nie ma
Rekomendowane odpowiedzi