Irek M Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Czy ktoś używa tego lub tych regulatorów? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__15202__Hobby_King_20A_ESC_3A_UBEC.html A jeśli tak to czy mógłby podrzucić instrukcję programowania? Chodzi o kolejnosć co jest po czym. Mam z nimi taki problem: - nie na każdym kanale pamięci silniki zaskakują - to akurat zależy od jakichś tam ustawień w nadajniku, - gdy już znalazłem kanał w pamięci, że odpalają to włączają się dopiero w środkowym poożeniu drążka gazu. Rozumiem, że mam ustawiony miękki start czy cos takiego więc chciałbym to zmienić. Regle kupowałem jako nowe od Huberta wiec moze on by coś pamiętał . I druga sprawa: mam już połączone je równolegle na przewodzie Y więc przy programowaniu muszę rozlutować wszystko czy wspólnie połączone zaprogramuję zakładając, że oba nie były nigdy przeprogramowywane. mogę też odlączyć jeden od z przewodu Y ale napięcie też jest z jednego pakietu więc odłączony byłby z odbiornika ale zasilanie poszłoby na niego i silnik. Oczywiście nie chcę niczego spalić... Może jednak wystarczy w nadajniku pobawić się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Pod Twoim linkiem jasno napisali: Note: User manual can be downloaded from the files Tab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Widziałem to oczywiście od razu ale nie mogłem trafić na to "wejście" . OK więc jedna sprawa juz z głowy. Teraz to juz tylko pytanie czy to wina nadajnika czy jednak programować. Jesli tak to dalsza cześci pytań aktualna - może tu się też wypowiesz PK999? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Irku, jeśli trzeba coś przetłumaczyć, służę pomocą. Narazie próbuję otworzyć pdf'a ze strony i mam małe problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Kacper - jeśli cos bym potrzebował to zgłoszę sie dzięki . Dzis i tak nie będę juz nic robił bo musze sobie trochę postrzelać w zombi CoD w. et W. Programowałem już nie jeden więc jakoś chyba poradzimy sobie ale oczywiście zawsze lepiej mieć po Polsku . A jeśli chodzi o otwieranie takich plików to zawsze wyświetla mi się, że są jakieś problemy z akrobat r..., klikam OK i wszystko się otwiera normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 http://www.hobbyking...388X7478X58.pdf i trochę dyskusji, z UBEC 2A, ale może się przyda http://pfmrc.eu/index.php?/topic/21295-regulator-hobby-king-20a-ubec-id-f-20a/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 No właśnie miałem kłopot, nie mogłem otworzyć w Aurorze, którą używam, w IE poszło bez problemu. Grasz w CoD ??!! na klocku, ps'sie czy pc'cie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Gram codziennie niestety. Na pS3 warm at world. Irek44. Qrde ! takie gówienko ten regulator a tak rozbudowany zakres programowania - chyba jednak łatwiej będzie z karty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 - gdy już znalazłem kanał w pamięci, że odpalają to włączają się dopiero w środkowym poożeniu drążka gazu. To chyba świadczy że nie zostało zdefiniowane właściwie położenie drążka gazu. W moich regulatorach Robbe w przypadku pierwszego ich uruchomienia trzeba podać ppoprzez wychylenia drążka gazu zakres wymaganej regulacji. W tym celu wychylamy drążek gazu na max. włączamy nadajnik + odbiornik i regulator wchodzi w tryb programowania - po ustalonej ilości pików ustawiamy gaz na miń czyli na 0. Czekamy parę sekund na piki i wyłączamy zestaw - w tym zakresie regulator powinien być już zaprogramowany). Myślę że podobnie jest w Twoim przypadku. Wygląda mi na to że położenie minimalne zostało zdefiniowane jako środkowe. Regulator współpracuje tylko z kanałem silnika (najczęściej jest to kanał nr 3) inaczej się nie uruchomi. Inne kanały sterowane drążkami mają położenie zerowe po środku a jedynie kanał gazu ma położenie niesymetryczne 0-100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Piotrek - wiem, że muszę te położenia zaprogramować - boję się tylko tej ilości piknięć do ogarnięcia. Mówiąc, że nie dziłająś nba wszystkich kanałach pamięci miałem na myśli tylko pamięć, nie kanały czynnościowe nadajnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi