RomanJ4 Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 ..mówiłem mu o maszyniście (z pasażerką.. http://www.boat-links.com/PT/PT2003/ Gratuluję koledze, perfekcyjna robota! A tu taka mała ciekawostka.. Kto wie, może doczeka się swojego modelu... (1925 Peugeot Motorboat Car Amphibious) i ciekawy kamuflaż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 13 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 A oto krótki filmik przedstawiający z grubsza łódź "Sylwia". Film przedstawia proces uruchamiania, oraz pracę poszczególnych elementów... Miłego oglądania... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Piękny model, gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 bajer, tylko ten tyfonik jakis taki bezdzwieczny wyszedl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 14 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 No wiemy...próbowaliśmy przy większym ciśnieniu, ale to po prostu wilesco takie gwizdki robi ... nie udane....Do następnego projektu zakupiliśmy coś takiego... dźwięk po prostu bajeczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Moze cos mozna zmienic? Podgiac, dolozyc, przylutowac? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 15 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Zobaczymy co da się zrobić z tą gwizdawką.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 17 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Dzisiaj wykonaliśmy plakietkę na podstawkę łodzi, tak wyszła... Teraz czas na pracę nad czymś do transportu łodzi na wystawy, pływania, itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuszpiński Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Czy możesz podać adres , gdzie można zakupić taki gwizdek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 17 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Ja kupiłem przez kolegę w Wielkiej Brytanii. Z tego co wiem oni tam zamawiali z USA. Ja kupowałem tu: http://www.forest-classics.co.uk/pm_research_sw-4.htmAle i na ebay-u są: http://www.ebay.pl/itm/LIVE-STEAM-SMALL-SCALE-LOCOMOTIVE-WHISTLE-New-Train-Parts-/381416852742?hash=item58ce374d06:g:R2cAAOxyThVTYAP9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuszpiński Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Dzięki serdeczne,ale cena powala co zmusza mnie do wyrzeżbienia tego gwizdka we własnym zakresie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 18 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 No zgadza się cena kosmos.... ja wydałem na niego jakieś 260zł.... i jeszcze z miesiąc czekałem na przesyłkę...Sam gwizdek wykonać żaden problem, gorsza sprawa z tym zaworem sterowanym dźwigienką, bo to taki mikro-odlew... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Dla Pana Łuszpińskiego nie ma gorszych spraw Jak zamierzacie wozić ten model nad wodę? Ja swoje łódki wożę w pokrowcach ale na nich nie ma tylu detali i są troszkę bardziej pancerne jednak. Ten Wasz model wymaga specjalnej troski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 18 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 A do modelu bedzie zrobione pudło ze sklejki. Coś ala takie, tylko model będzie ładowany od góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuszpiński Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Nie musi być odlew mosiężny, ale zwykła kostka z gwintami na wejściu i wyjściu co nie wydaje się takie trudne. Po wykonaniu zamieszczę zdjęcia w całości i w częściach. Puki co moja maszyna może pracować bez niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 19 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Można prosić o zdjęcia maszyny?? Rozumie że parowej maszyny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 To jest maszyna dwucylindrowa dwustronnego działania, nawrotna z pionowym kotłem płomieniówkowym o dużej wydajności w wykonaniu p. Andrzeja ... że pozwolę sobie zamieścić fotkę ! I nie tylko ta zresztą ..... Myślę że wykonanie tego tyfonika nie będzie dla niego problemem !! A Wasz parowczyk super - gratulacje !! Pozdrawiam I jeszcze filmik z prób maszyny ! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 To po prostu fenomenalne.... w życiu bym się nie spodziewał tego, że taki silnik można wykonać samemu.....WIELKI SZACUN.....No tak, teraz to już wiem że wykonanie gwizdawki przez p. Andrzeja to żaden problem...Można by wiedzieć orientacyjne dane tego silnika?? ( wymiary konstrukcji zewnętrznej, wagę, skok oraz średnice tłoka)Kocioł opalany jest gazem?? ile płomienicówek użyto?? Jakie są wymiary kotła?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Myślę że jak Andrzej przeczyta posta to sam napisze dwa słowa na temat parametrów technicznych maszyny i technologii wykonania .Ja na razie wstawię jeszcze jeden filmik z kotłem poprzednim - mniejszym - o podobnej konstrukcji i rysunki podobnej ale na pewno mniejszej maszynki ( tylko znajdę ..... ). Pozdrowienia ! Poniżej link do super strony z dokumentacją kilkudziesięciu modelarskich maszyn parowych do samodzielnego wykonania ! Bawcie się dobrze i powodzenia przy budowie ! Może ktoś wrzuci jeszcze fotki wykonanych z tych dokumentacji modeli maszyn ..... http://www.john-tom.com/html/ElmersEngines.html i napiszcie czy strona się Wam podobała ! Ciekawostka z tej strony do zbudowania - oryginalna dokumentacja modelarska Steam Marine Engine ! Wymaga trochę zabawy z przeliczeniem cali na milimetry ale można to zrobić ! No chyba że ktoś ma calową suwmiarkę i mikrometr ... http://www.john-tom.com/MyPlans/Steam%20Engines/MarineEngine.pdf Pozdrowienia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 21 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Przejrzałem te linki, i jedno co mogę powiedzieć to jest to niezłe źródło informacji dla ewentualnego budowniczego...Link z PDF-em świetnie przedstawia proces wykonania takiego cudeńka...Strony zapisane w moich ulubionych.... Bardzo polecam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi