Paweł Prauss Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zależy w jakiej klasie - jeśli chodzi o F2A to ja osobiście używam struny fortepianowej nr6 przeciąganej przez diamentowe oczka, po rozwinięciu ze szpuli jest prosta i się nie skręca, bardzo ładnie trzyma wymagany wymiar i jest bardzo wytrzymała... O taka np.: http://www.heckscher.co.uk/roslau-steel-piano-wire/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 nie plecionka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 W F2A dopuszczony jest tylko drut (a w zasadzie dwa - systemu monoline na zawodach stosować nie można) o przekroju okrągłym :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Mi chodzi o model klasy F2B . Mam zamiar zastosować nierościągliwą plecionkę wedkarską o wytrzymałości 26 kg jaka mi została z połowów suma , mam i plecionkę metalową czestką ale pamiętam , że potrafiła pękać , no i trzeba stosować do niej zaciski na końcówki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Sorry Leszku ale niewłaściwy temat wybrałeś na zadawanie pytań o F2B... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Myślałem , że linki są podobne w klasie F2A i F2B . Skoro startujecie obok siebie na jednej imprezie to pewnie widzicie jakie są linki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Na ostatnich ME starty F2A były oddalone od F2B o jakieś 500m i nie za bardzo był czas i możliwości aby sobie chodzić i oglądać... Pytasz o dwie zupełnie odmienne klasy. Poczytaj to: SC4_Vol_F2_ControlLine_17_V2.pdf może się przydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 3 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Ostatnia wizyta na zawodach w Wilnie zaowocowała takim oto sprzętem: Od dawna nosiłem się z zamiarem nabycia w pełni metalowej formy do śmigieł...tylko cena mnie powstrzymywała, teraz znalazłem sponsora więc temat śmigieł nabiera nowych wymiarów i możliwości.... Przeciwwagi już wytoczyłem, czas zabrać się za ich wykonywanie... Produkcji śmigiełek ciąg dalszy... i efekt (prawie) końcowy, teraz wystarczy tylko surówki opiłować, wyważyć i pomalować...no i w powietrze :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 16 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Oj dawno tu nic nie zamieściłem, w związku z zapytaniami kolegów w innym wątku załączam schematyczny rysunek wyłącznika: Przez przypadek znaleziony tu: http://www.peterboroughmfc.org/technical-articles/CLFuelshutoff.htm Tak to sobie obejrzałem i jedna rzecz mi się rzuciła w oczy, to będzie ciężkie... Po raz pierwszy również spotkałem się z jednostką służącą do określania średnicy drutu SWG https://en.wikipedia.org/wiki/Standard_wire_gauge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 16 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 I znowu anglosasne jednostki porażka dla mnie.Już temat był z gwintem 1/4-32 do świec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi