f-150 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Dziś zdążyłem zrobić tylko wypełnienie ramy z jednej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmaciek Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Kibicuje Wojtuś.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Dokończyłem drugą stronę okien i oszlifowałem listwy na kadłubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmaciek Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Co tam następnego wydziergałeś Wojtuś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychotrop Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 wczoraj widziałem, jak Wojtek dłubał przy wnętrzu kabiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Coś tam dzióbnąłem Zrobiłem podłogę z miejscem na pakiet i odbiornik oraz podciąłem wyżej przednią wręgę tak jak jest w oryginale Dorobiłem tylną półkę oraz zacząłem konstrukcję tylnej kanapy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Fachowa robota Wojtek, nie kuszą Cię otwierane drzwi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Tak ,ale nie w tej konstrukcji kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmaciek Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 No fajosko Wojtuś Podoba mi się zawsze byłem pasjonatem dobrze przemyślanej konstrukcji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Dokończyłem konstrukcję kanapy oraz mocowanie serw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 nie widać na obiciu kanapy szwów ..... no chyba, że to dopiero sam stelaż i pianka a welurowe obicie nałożysz później to tak tylko z zazdrości ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 To jeszcze pomyśl o uchwycie na colę i pop-corn ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 To jeszcze pomyśl o uchwycie na colę i pop-corn ms Taa i jeszcze na chmiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Dalsza część stolarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Super, piękny model się szykuje chciało by się zobaczyć z bliska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Wojtek, masz jakąś poważniejszą dokumentację do tego modelu, czy korzystasz z powiększonej wersji malucha z napędem gumowym i zdjęć z internetu, oraz własnego doświadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmaciek Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 A jednak żeberka wydziergałeś laubzegą moje uznanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 A jednak żeberka wydziergałeś laubzegą moje uznanie Ręcznym laserem jak już Krzysiek.Dokumentacji nie mam poza tymi planami.Istnieją jeszcze ogólnodostępne plany z zestawu Berkeley ale tam kadłub jest bardziej blokowy z całych desek balsy więc nie nadaje się bez poważnych przeróbek.Są jeszcze plany modelu w skali bodajże 1:4,opartego na kratownicy.Ale cena 60$ trochę mnie przyhamowała.Próbowałem przez klub użytkowników zdobyć Blueprint'y z oryginalnej dokumentacji,ale na razie nic z tego nie wyszło. Reszta to zdjęcia samolotów z klubu użytkowników , dwa rodzaje rzutów 3D (każdy pokazuje inne przekroje) trochę instrukcji obsługi z rzutami i wymiarami i "radosna twórczość małego Kazia" .Pomijam już ilość tablic przyrządów,rodzajów i kolorów tapicerek,kształtów foteli itp.Robiąc makietę trzeba by mieć dokładną dokumentację danego egzemplarza. Do makiety dokumentacja żadna,ale do półmakiety cieszącej oko wystarczająca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Jak mówi Ferdek Kiepski "Alleluja i do przodu". Zaczyna przypominać samolot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi