Volleyboy Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Witam Panów po krótkiej przerwie Prace nad migiem posuneły się do przodu Na obecną chwile prezentuje się tak : O kolejnych postępach w najbliższym czasie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Szacun. Czym malowałeś, że biały tak ładnie pokrył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Dziekuje Biała to : Szara to: z dodatkiem czarnego barwnika ( zostało mi z remontu ) A czerwień to bilżej nie określona farba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 super ci to wyszlo naprawde, wazyles juz go ??? ja pomalowalem trenerka 3 warstwami i pododawalem naklejki i niewiem czy to bardzo nie wplynie na jego wage. chyba tez powiekrze plany i zrobie taki, naprawde profesjonalnie to zrobiles i te wykonczenia oznaczenia i wogole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) Jeszcze nie Miruś. Narazie tylko wygląda. Co będzie dalej to sie okaże (ciekawe czy wogóle poleci ). Być może dziś wieczorem podeślę troche info na temat wagi itp. edit. Czy gdyby waga wyszła powyżej tych zakladanych 600 gram to silnik Emax CF2822 ( podobno przy 3 S i na śmigle 10x4.7 ma 745g ciągu. Zalecany do modeli od 200 do 800g wagi ) i regulator 18A lub 20 A wystarczy? Czy może wtedy lepiej zakupić emax 2215/20 i regulator 30A Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez Volleyboy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 eeee ja myslalem ze ty jestes swiezy w modelarstwie rc jak ja,ale jak patrze na ten model to chyba jestes juz jakis czas w temacie, jesli ma latac tak jak wyglada to na pewno super poleci... zazdroszcze chyba jak wroce do domu oblatam ten swoj hurriacene. a te czarne linie to falamastrem robiles ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Świeżak ale staram się dużo czytać i posiadam jakieś tam zdolności manualne. A jak za coś się zabieram to się staram. ( choć czasem brakuje mi cierpliwości ). Marker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 ja mam e max cf 2822 i reg dualsky 22a i na pakiecie 7,4v latam trenerkiem 550gram na pol gazu,masz tutaj osiagi cf 2822 , dostalem od roberta Emax CF2822 800kv Outrunner Brushless Motor.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 http://www.headsuphobby.com/Emax-CF2822-1300kv-Outrunner-Brushless-Motor-E-510.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 efekt końcowy piękny..... nie ma totamto dałeś popis wierze że latać będzie tak samo pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 A dziękuje za słowa uznania ale i tak nie jestem za bardzo z tego modelu zadowolony ( chodzi o wygląd ) można to jeszcze dopracować bardziej ze szczegółami. Ale na pierwszy model może być ( oby latał ) Mała aktualizacja danych dotyczących wagi. Miguś wraz z silnikiem Emax CF2822 ( o ile się nie mylę ), regulatorem i pakietem 3S 1300 mAh waży lekko powyżej 500g. Dokładnie wychodzi chyba 504g. W warzonym zestawie brakuje jedynie smigła. Więc waga bardzo odpowiednia .Dzisiaj ( i tu jak zwykle należy wspomnieć naszego nie ocenionego forumowego Kolegę Adama H. ( DZIĘKUJE BARDZO PANIE ADAMIE ) ) została wklejona wręga. Jeśli dopisze czas, zdrowie i inne czynniki ( w tym atmosferyczne ), model lada dzień zostanie przygotowany do oblotu. Pilotem oblatywaczem będzie doświadczony Kolega Adam miejmy nadzieje że będzie to latało To tyle na teraz. CDN.. pozdrawiam Dziękuje Robercie za linka Ale (chyba) wszystke silniki o ciągu od 600 do 1000 g mam juz wydrukowane Łacznie z śmigłami Mimo to dziękuje Ci bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 fajny jest mozesz szybke jeszcze walnac w kolorze błekitnym i bedzie git poleci napewno czekam na filmik z oblotu ,pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Model prezentuje się znakomicie. Tadek podłubał trochę przy nim i wszystko zmierza do oblotu. Wyposażenie jw. jeżeli silnik niespełni pokładanych nadzieji zainstalujemy mocniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 cf2822 powinien dac rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 A ja nie ogolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 i jak tam , migus oblatany?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Oblot na dniach w tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 ok to czekam na filmik , pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Witam model jest już przygotowany do oblotu. Jestem bardzo zniesmaczony tym co dzisiaj wynikło w trakcie wyważania. A więc tak: Model z całym osprzętem, gotowy do lotu waży dokładnie 555g. SC ( chyba w standardzie ) jest ustalony na 1/3 cięciwy. I teraz tak: plany montażu wręgi pod silnik zostały lekko zmienione. W oryginale jest wycięcie w kadłubie pod wręge, my natomiast postanowiliśmy nie robić tego wcięcia. Silnik został zamontowany na samym początku kadłuba. Jak się okazało przy wyważaniu, bardzo słuszna decyzja Okazuje się że pomimo tych zmian ( czyli montaż silnika, osłabiony ogon bo zrobiony według planów oryginalnych + zmiana pakietu na 1000 mAh ) trzeba bylo dociążyć przód maszyny. Wszystko ok. Rozumiem 5 góra 10 gram. Ale nie 60.. Zastanawiam się teraz czy wogóle robić oblot ( nie z uwagi na model tylko na sprzęt w nim osadzony ) bo to lekka ( czytaj 60 gramowa ) przesada Polecieć podejrzewam że poleci. Kolega Adam jest tego samego zdania. Z tym że prędkości będzie osiągał chyba dość duże ( myślę tu głównie o lądowaniu, bo jak na myśliwca przystało powinien być szybki ). Jutro ( jeśli czynniki atmosferyczne pozwolą ) jest planowany oblot. Zastanawiam się tylko czy warto.. No ale cóż. Reasumujac. Model wykonany, przygotowany do lotu, więc i oblot też będzie. Postaram się zamieścić filmik. ( jak by ktoś chciał popełnić tego miga służe pomocą ( wiem co zrobiłem źle a czego nie zrobiłem ) ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Obrazowo to jest tak, że 1 gram na ogonie to 5 gramów na dziobie. Wagę masz całkiem normalną jak na model tej wielkości. A pakietu nie możesz przesunąc do przodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi