Bartek Piękoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 To co robisz z tym modelem jest nieprzyzwoite. Bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majewski2 Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Cieszę się, że Ci się podoba to co robię. Ostatnio oszkliłem wiatrochron i podłączyłem mikro przełączniki ograniczające odsuwanie owiewki. Zmontowałem też filmik, na którym widać działanie mechanizmu odsuwania owiewki i stopki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Krzysztof, ze zdjęciem tej Helgi w kokpicie to już przesadziłeś . Mistrzostwo świata . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 eee... ale lipa, zegarek stanął... Krzysztof - jeszcze kilka takich zdjęć i filmików a będziesz musiał pewnie połowie z nas fundować protezy zębowe. Ja przynajmniej ćwiczę opad szczęki za każdym razem jak tu wejdę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majewski2 Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 dziękuję za komentarze doceniające moją pracę na razie okleiłem stery z imitacją szwów kupiłem też na aukcji pilota, świetnie odwzorowany mundur i spadochron, szkoda tylko, że jest za mały do modelu, ale może kiedyś spróbuję uszyć temu większemu podobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej T Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Arcydzieło !!!!! Wspaniała robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 ladnie to Bartek ujal - nieprzyzowicie piekna robota, ladne faszystowskie piloty mozna znalezc tu, moze jakis przeszczep gory? http://www.acesofiron.com/page/AOIW2LW315.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zapomniałem zapytać: na co (jaki klej) doklejałeś te taśmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Nie, no ja wysiadam. To nie jest pierwsza klasa, na to nie ma klasy, mistrzostwo samo w sobie. Rzucam modelarstwo i zajmę się puszczaniem kaczek na wodzie. Krzysztofie, proszę przyznaj, że to jest skala 1:1 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majewski2 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 dziękuję wszystkim za słowa uznania Bartek, taśmy i poszycie to koverall, przyklejony nitrocellonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majewski2 Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Atrapę silnika miałem sobie zostawić na zimę, ale najpierw postanowiłem tak na próbę wykonać cylinder i przykleiłem żebra z laminatu po oszlifowaniu, wygląd zachęcił mnie do przyklejenia kilku szczegółów i tak prototyp stał się wzorcem do wykonania formy Odlewy wykonuję w komorze próżniowej widziałem na RCSB, że drugi rząd cylindrów jedni malują inni wstawiają zdjęcia, mój będzie wycięty laserem myślę, że taka ilość powietrza , która przejdzie przez ten cylinder wystarczy do chłodzenia właściwego silnika niestety, jest za mało miejsca między cylindrami a wentylatorem i nie zmieszczę urządzeń znajdujących się na bloku silnika. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 O-D-L-O-T Z czego forma i odlew? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majewski2 Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Forma jest z silikonu http://www.progmar.sklep.pl/silikon-mm922-1kg-katalizator-50g-p-48.html a odlewy z żywicy http://www.progmar.sklep.pl/rencast-fc-52-1kg-a-500g-b-500g-p-5.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Bomba.Przymierzasz się do SAITO FG-84 ,czy już ten z zdjęcia jest Twój ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Cześć, to co Krzysztof robi z tym modelem to mi się nie mieści w głowie. Zdjęcie dziewczyny pilota w kabinie, otwierana elektrycznie owiewka.... Jak skończysz to koniecznie na Warbird Oberhausen. Niemcom szczęka opadnie!!! Reasumując jestem pełen podziwu dla Twoich umiejętności i zapału!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majewski2 Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Bomba.Przymierzasz się do SAITO FG-84 ,czy już ten z zdjęcia jest Twój ? To jest mój silnik, chcę go przetestować i dotrzeć, dlatego zamontowałem go do akrobata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Gratulacje -piękny silnik i jeszcze lepszy dźwięk.Też o nim myślę.Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Krzysztofie, Zaniemówiłem ..... masz talent...pozdrawiam Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majewski2 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Model silnika gotowy, postanowiłem jednak wykonać urządzenia znajdujące się na bloku silnika będą one widoczne, a do silnika wytoczę piastę tak by wszystko się zmieściło. Nie mam żadnego zdjęcia brudnego silnika, więc na razie będzie jak nowy. Silnik BMW 801 przymiarka do maski, po założeniu kołpaka z wentylatorem, nie będzie wiele widać silnika a tak sobie wymyśliłem chłodzenie silnika kilka zdjęć z prac nad silnikiem 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 o matko... a planujesz namalować odciski brudnych paluchów niemieckiego mechanika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi