pietka Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Dziś kilka nowych informacji na temat nagród w dwóch konkursach. Sponsorem jest Sklep Skorpion RC, Przedstawiciel FUTABA, ROBBE na Polskę. Dzięki właścicielowi, Panu Piotrowi Iwanejce i jego zaangażowaniu w organizację tych zdarzeń możecie wygrać poniższe nagrody. Regulamin zawodów w najbliższych dniach zamieszczę na forum, zapewniono mnie, że nie będzie zbyt restrykcyjny. A więc co możecie wygrać? W konkurencji "Polowanie na Rudego": 1.miejsce Samolot HERR - CESSNA 180 SKYWAGON - http://www.rcskorpio...a-180-skywagon/ - 336,29zł 2. miejsce Tachometr (obrotomierz) GloBee IntelliTach - http://www.rcskorpio...ee-intellitach/ - 84,34zł 3. miejsce: HOC00002 - Czerwona czapka z daszkiem Align 3G -http://www.rcskorpion.pl/towar/hoc00002-czerwona-czapka-z-daszkiem-align-3g/ - 35,36zł Wartość nagród: 455,99zł. No i zwycięzcy otrzymają piękne puchary i dyplomy W konkurencji "Lądowanie do celu": 1. miejsce Samolot Light Thing ARF samolot akrobacyjny Robbe - http://www.rcskorpio...obacyjny-robbe/ - 792,76 zł 2. miejsce 8559 - Ładowarka Robbe Power Peak A4 EQ-LCD 12V http://www.rcskorpio...-a4-eq-lcd-12v/ - 175,18 zł 3. miejsce: 1-4872 - Robbe LiPol Roxxy-Power ZX 3S 2200mAh 25C z BID-Chipem - http://www.rcskorpio...c-z-bid-chipem/ - 78,22zł Wartość nagród: 1046,16zł Do tego piękne puchary i dyplomy! Łączna wartość nagród: 1502,15zł Jak widzicie, warto wystąpić i powalczyć o nagrody. W trakcie wieczornych manewrów zostaną rozlosowane inne upominki i nagrody od sponsorów w ramach corocznej "loterii". Myślę, że żaden z zarejestrowanych uczestników nie wyjedzie z gołymi rękami. A i jak zawsze będzie okazja do śmiechu i żartów. I O TO CHODZI!!!! Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Jakiej "skali" jest impreza i ile osób z forum można się spodziewać ? Na 99% jestem przekonany, żeby się zjawić, ale mam maleńkie obawy, że nie będę się miał gdzie podziać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Kacper, Impreza nie jest masowa, zawsze przyjeżdża kilkudziesięciu modelarzy a miejsca jest naprawdę duuuuuuużo, całe lotnisko tak na oko kilkadziesiąt hektarów ma Myślę, ze nawet 200 samochodów mogłoby się zmieścić bez problemu, w końcu na lotnisku odbywają się duże imprezy masowe.. Dzięki temu. ze polecamy imprezę pocztą pantoflową, unikamy masowego najazdu widzów, co pozwala opanować niekontrolowane ruchy nierozgarniętych widzów i utrzymać poziom bezpieczeństwa na wysokim poziomie . SAFETY FIRST!!! Także nie kombinuj tylko przyjeżdżaj . Będzie nam bardzo miło poznać nowego Kolegę. U nas zawsze jest wesoło i przyjaźnie, panuje świetna afosmyra i zawsze coś fajnego się dzieje. Będzie kielbaska, boczusie, karczki i inne cymesy, ogórcy, samogon i takie tam. Ja stawiam myszatą bo to akurat Piotra i Pawła jest, to się cuś ćwiachnie. No, to czekamy na Ciebie - zabierz krzesełko!!! Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 ... samogon powiadasz hehe wciąż myślę, akurat od poniedziałku będę na urlopie, dopuszczalnie blisko Radawca i chwilowo organizuję dojazd bo nie mam auta do dyspozycji w Polsce. Latać nie planuję, jeszcze mam za małe umiejętności, żeby się nie rozbić przy "widowni", ale z chęcią bym popatrzył i poznał nowych Kolegów z forum. Tak jak napisałem na 99% tak, czy trzeba komuś wcześniej zgłaszać planowaną obecność? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 ... samogon powiadasz hehe wciąż myślę, akurat od poniedziałku będę na urlopie, dopuszczalnie blisko Radawca i chwilowo organizuję dojazd bo nie mam auta do dyspozycji w Polsce. Latać nie planuję, jeszcze mam za małe umiejętności, żeby się nie rozbić przy "widowni", ale z chęcią bym popatrzył i poznał nowych Kolegów z forum. Tak jak napisałem na 99% tak, czy trzeba komuś wcześniej zgłaszać planowaną obecność? Nie trzeba zgłaszać, po prostu przyjeżdżasz, bierzesz jakikolwiek model, rejestrujesz się jako uczestnik , ustawiasz w kolejkę do lotów i latasz! I nie martw się umiejętnościami, najważniejsze, abyś bezpiecznie wykonał lot, dotrwał do wieczora i przetrwał do rana . Nawet jeśli nie jesteś mistrzem akrobacji to nie masz się czego wstydzić. Zawsze są koledzy o różnych poziomach umiejętności. Nikt się z nikogo nie śmieje, co najwyżej dobrze doradzi.Co do dzwonów przy widowni to tylko Ci powiem, że w zeszłym roku poległo 9 maszyn i to pilotowanych przez wytrawnych modelarzy. Jednego tłoka z silnika do dziś nie możemy znaleźć. Także nie kucaj i przyjeżdżaj. Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Dodałeś trochę otuchy, ale tu już nie wątpię w swoje umiejętnośc a emocjei, bardziej przytłoczyła by mnie presja otoczenia. Samemu puszczając modele w szczerym polu wciąż się chwilami uginają nogi, a przy "widzach" to pewnie bym musiał zmieniać pieluchę ze 3 razy :) jeśli można wziąć udział przynajmniej ten pierwszy rok bez modelu i latania to wciąż jestem "za" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 ŻeszuF planuje przyjazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlmtb Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Chyba się wybiorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Koledzy Bardzo się cieszę, że jest tak duży odzew. Oznacza to, że nasze spotkanie jest dla Was ważnym wydarzeniem. Cieszy nas to bardzo. Ale po wczorajszej burzy w Lublinie muszę jednak , jako koordynator przedsięwzięcia zabrać głos w sprawie pogody. Jak zapewne widzicie również w waszych miastach, pogoda jest w tym roku extremalnie nieprzewidywalna, nie sprawdzają się nawet krótkie prognozy. Zatem musimy być przygotowani nawet na odwołanie spotkania. Proszę wszystkich kolegów zainteresowanych przyjazdem do Radawca o obserwowanie tego wątku aż do piątku 28go czerwca, kiedy to damy ostateczne hasło - ROBIMY!!! Dzisiejsza prognoza pogody na nasz termin nie napawa optymizmem, ale widać , ze codziennie zmienia się, zatem trzymamy kciuki, że i na piknik niebiosa potraktują nas łaskawie i dadzą polatać. Na razie nie dopuszczamy możliwości nie odbycia się pikniku, w końcu ( z jednym wyjątkiem - rok 2012) zawsze mieliśmy deszcz i nawet jakąś burzę w terminie imprez. Obserwujcie forum. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Pamietam, jak w zeszlym roku kolo hangarow aeroklubowych szalala nawalnica, a Adam robil podejscie do ladowania swoin Triplanem. gdyby mu cos nie wyszlo,prawdopodobnie burza by go pochlonela. trzymam kciuki za pogode w tym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Bardzo fajna stronka www.antistorm.eu od jakiegoś czasu sprawdzam występowanie burz w swoich rejonach i powiem że 100% skuteczności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 OK. Dzisiejsze zebranie organizacyjne pozwoliło na ogarnięcie różnych spraw i podzielenie zadań. Ważna sprawa: przyglądajcie się naszemu wątkowi na tym forum do piątku do godz 15.00 kiedy to damy ostateczną odpowiedź czy piknik się odbędzie czy nie. Równie ważne będzie przestrzeganie obszaru na którym będziemy latać, tak aby nie wchodzić w konflikt z jednocześnie odbywającym się szkoleniem szybowcowym. Szczegóły na lotnisku podczas odprawy przedstartowej. Płyta lotniska będzie jak trawa na wimbledonie, także nie bać się tylko latać!!! Na razie tylko proszę o modły wszelakie do każdej ze znanych nam niebiańskich instancyj o dobrą pogodę. Czekamy na Was! Niech Moc (waszych silników) będzie z Wami!!! Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Info dla Pilotów: postanowiliśmy, że jednak będzie konieczność zapisywania się w kolejkę do lotów. Głównie ze względu na bezpieczeństwo. Uprzedzamy, że Kierownicy lotów maja prawo do przesuwania poszczególnych pilotów w kolejce lub wykreślenia konkretnego uczestnika z kolejki, jeśli uznają, że nie jest w stanie wykonać samodzielnie bezpiecznego lotu lub z innych, istotnych powodów. W trakcie imprezy będzie kilka osób w kamizelkach odblaskowych, które będą miały za zadanie pomagać uczestnikom we wszystkich sprawach, takich jak miejsce do parkowania itp. Na wjeździe do drogi dojazdowej będzie zainstalowana prowizoryczna tablica informacyjna, proszę o zapoznanie się z jej treścią każdego z uczestników. W czasie rejestracji otrzymacie komplet materiałów informacyjnych i opaskę na nadgarstek, która ma służyć rozpoznaniu zarejestrowanych uczestników przez obsługę imprezy, a zwłaszcza przez obsługę grilla i rollbaru. Pozwoli nam to uniknąć nieprzyjemnych sytuacji z tzw. uczestnikami "na sępa". Wybaczcie ale po doświadczeniach zeszłorocznych chcemy uniknąć takowych osób, które nie dorzuciły się do składki, a chciały wszystko otrzymać za darmo. MODŁY WASZE DZIAŁAJĄ!!! W prognozie pogody na sobotę pokazało się słoneczko, Nie odpuszczamy, dalej prosimy Największego Z Pilotów o dobrą pogodę!!! http://pogoda.interia.pl/prognoza-dlugoterminowa-lublin,cId,19393 Niech Moc Będzie z Wami! Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 http://pogoda.interia.pl/prognoza-dlugoterminowa-lublin,cId,19393 Dzisiejsza prognoza napawa optymizmem, co znaczy, że niebieski meteorolog spogląda na nas łaskawie . Aby tylko nie zapeszyć. Pozdrawiam PJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikey Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 czy osoba zupełnie postronna, niezrzeszona, i wogóle 'poza tematem' może przyjść w celu porobienia zdjęc i popatrzenia na latajace modele? czy to jest impreza zamknieta tylko dla modelarzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Oczywiście tak, może przyjść, nie jesteśmy jakąś zamkniętą, elitarną grupą. Zapraszamy. Zaznaczam tylko, że jeśli zdjęcia będą gdzieś publikowane musimy udzielić na to zgody i autoryzacji. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikey Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Why so serious To beda zdjecia do prywatnego albumu..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Dziś na lotnisku jest tak: http://www.aeroklub.lublin.pl/kamera/ W sobotę ma być jeszcze lepiej, trzymajcie kciuki. http://pogoda.interi...ublin,cId,19393 http://pogoda.interia.pl/prognoza-na-weeekend-lublin,cId,19393 Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 No to większość spraw pozapinana. Właśnie podrukowałem regulaminy konkursów . Jeśli ktoś chce już to proszę o adres na priv, wyślę mailem. Będą do wzięcia wraz z kartą zgłoszenia w biurze Pikniku Teraz tylko trzymać kciuki za pogodę. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniek Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Piotrze icm meteo pokazuje jakieś mniej optymistyczne prognozy. http://www.meteo.pl/php/meteorogram_list_coamps.php?ntype=2n&fdate=2013062700&row=141&col=104&lang=pl&cname=Lublin Ale to nic impreza pod namiotami też może być fajna widzimy się w sobotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi