PilotM Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Piękna praca jestem fanem makiet chyba rozpocznę budowę w zimowe wieczory. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, zdrowia i zapału, a reszta sama przyjdzie. No i rama kabiny gotowa, nawet udało się małe matactwo - można ustawić kabinę w pozycji otwarte dla statycznej fotki. Szyba pasuje i można zabierać się za jaj przykręcanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dalsza walka z oszkleniem - zastanawiam się czy już pora do psychiatry, czy jeszcze mam czas. Zamocowana szyba do ramy i dodałem linki zrzutu kabiny. Zabieram się za nakładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 No i oszklenie gotowe. Uszczelki maskowanie, zostało jeszcze wyciąć okienko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Witam, Piękna praca, piękny model. Zaczynam prace nad Bocianem kupionym kit od Wojtka chciałbym aby tak wyszedł Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 No i dorobiłem okienko, zastanawiam się czy wycinać otwór, czy tylko zarysować kształt ( bo szybka jest ruchoma i obie opcje są możliwe). Trzeba trochę dopracować "nity". Jestem ciekaw jak to wyjdzie w świetle dziennym, bo robiłem wieczorem. Niestety dzieciaki nie pozwalają pracować w dzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Mistrzowska Praca Gratulacje !!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Wojtek! To prawie oryginał !!! Jeżeli będzie to bez szkody dla sztywności oszklenia to idź na całość! Rób dziurę.Po tej tablicy przyrządów musi być jak w prawdziwym szybowcu. Trochę zazdroszczę samozaparcia i manualnych zdolności. Pozdrawiam Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 No i wyrezałem, ale teraz to jest to. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 No i moja Muszka ma się jak uczepić holownika. Półkę pod serwo dałem z prawej strony pod kieszenią na zasilanie. Tablica ślicznie zasłania zasilanie i serwo, co daje mi "czystą podłogę" dzięki czemu mogę zrobić dokładnie pedały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Udało mi się wykroić trochę czasu i następny kawałek mojej Muchy jest gotowy. I dorobiłem kawałek podłogi. A tak to wygląda w kadłubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Mistrz !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 brak mi słów więc w ciszy podziwiam pozdrawiam Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Wojtek zaraz zacznie zapewniać, że tak naprawdę to te zegary nie działają, mam nadzieję że nikt na to się nie złapie ładna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 No i troszkę popracowałem nad tapicerką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 No i podgoniłem z prawą burtą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Wojtek- przydałaby się jeszcze butelka PET z wodą (niegazowaną oczywiście). Super jest! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 eeee... lipa.... zegary nie działają... i pedały nie sprzęgnięte ze sterami... Mistrzowska robota. Cudeńko. Naprawdę przyjemnie popatrzeć na taki model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 No to wszystko co potrzebne do latania znalazło swoje miejsce, można zabierać się za przygotowanie kadłuba do malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt1125 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Jeśli mogę coś zasugerować, to proponowałbym dodanie rozpórki lub najlepiej wręgi w kadłubie przy spływie skrzydła. Skrzydła pracują przód-tył (zwłaszcza że masz płaski łącznik) i kadłub może pękać przy spływie.Gdybyś jeszcze dodał wręgę w miejscu przechodzenia łącznika przez kadłub, miałbyś mocny węzeł kółko-kadłub-skrzydła wzmacniający to miejsce. Przydaje się przy mniej udanych lądowaniach, wiem z autopsji Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi