elwizardos Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Mam takie nietypowe pytanko, szukałem na forum, ale jakoś odpowiedzi nie znalazłem Mianowicie, mam aparaturę FlySky fs-th9x i oryginalny odbiornik z kompletu. Całość jest zamontowana w modelu nr 1. Mam zaprogramowane ustawienia dla tego modelu w pozycji nr 1 w aparaturze. Składam drugi model i dokupiłem drugi odbiornik do tego właśnie modelu, dokładnie taki sam jak był w komplecie z aparaturą, jak się domyślam nie powinno być problemu ze zbindowaniem tego drugiego odbiornika. Moje pytania: 1. czy aparatura będzie pamiętać ustawienia odbiornika nr 1 dla modelu nr 1 ? 2. czy będę mógł wprowadzić ustawienia dla modelu nr 2 z odbiornikiem nr 2 np. na drugiej pozycji w aparaturze ? 3 czy uruchamiając aparaturę na przemian raz model nr1 raz nr 2 aparatura wykryje jaki to odbiornik i jakie są mu przypisane ustawienia ? 4 ile maksymalnie da się zbindować odbiorników z tą aparaturą ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Odbiornik binduje się bez względu na zapamiętane ustawienia modelu. Ad4, dużo, myślę, że przynajmniej 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart07 Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Oryginalny soft ma chyba 6 pamięci. Możesz przekładać odbiorniki do różnych modeli. Zbindowana aparatura steruje wszystkimi przyłączonymi odbiornikami, bez znaczenia ma ustawiony model. Jak masz 2 odbiorniki i je na raz włączysz, oba będą reagować. Model musisz sam zmienić, pomyłka w zmianie modelu jest jednym z powodów rozbijania modeli Ad4 - Możesz zbindować nieskończenie dużo odbiorników - nie mylić z pamięcią modeli. Bartosz Link to comment Share on other sites More sharing options...
krankor Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 Jeżeli to jest praktycznie to samo, co Turnigy 9X, to oryginalny soft ma 8 pamięci modeli. Do tego co napisali wyżej Koledzy, dodałbym żebyś nadał nazwę w menu modelowi zmieniająć ze standardowego Mode1 (to nazwa modelu a nie rodzaj MODE) na swoją. Szybciej rzuci Ci się w oczy aktywna nie ta pamięć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elwizardos Posted June 13, 2013 Author Share Posted June 13, 2013 Nazwę pierwszego modelu już wprowadziłem do aparatury, drugi się kleji powoli. Tak myslałem, że kiedyś będę miał kilka i już to zrobiłem. Dziekuję za odpowiedzi. Organoleptycznie wszystko sprawdzę czy rzeczywiście tak działa jak już poskładam drugie latadło i uzbroję w elektronikę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts