mr.suchy Opublikowano 8 Lipca 2013 Opublikowano 8 Lipca 2013 Cześć, Zainstalowałem wczoraj symulator RC Desk Pilot żeby poćwiczyć "latanie" przed ukończeniem budowy FunBat. Fajna zabawa ale chciałbym ustawić sobie pada tak samo jak będzie to miało miejsce w prawdziwej aparaturze. Używam tego sprzętu i całe sterowanie mam na gałkach: http://icomp.pl/images/cache/www/duze/joysticki-325.jpg Na obecną chwilę nie mam kontroli nad lotkami znajdującymi się na górnych skrzydłach. Czy jest ktoś, kto napisze mi jak ustawić te dwie gałki na tym padzie ? NP. Lewa gałka go góry - "opcja po angielsku w programie RC Desk Pilot". Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
bart07 Opublikowano 8 Lipca 2013 Opublikowano 8 Lipca 2013 Nie wiem, czy to co robisz ma sens. Spróbuj podłączyć normalną aparaturę, inaczej bezwzrokowo będziesz szukał drągów tam, gdzie ich nie ma... W tego typu programach ćwiczysz odruchy i automatyzm.
mr.suchy Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Opublikowano 8 Lipca 2013 Szkoda wydawało mi się że to dobry pomysł. Pozdrawiam
bart07 Opublikowano 8 Lipca 2013 Opublikowano 8 Lipca 2013 Jaką masz aparaturę? Może łatwo ją podłączyć?
mr.suchy Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Opublikowano 8 Lipca 2013 Nie mam żadnej. Póki co jestem na etapie budowy samolotu i czytania forum. Dlatego chciałem pobawić się "mniej więcej" na symulatorze. Jeżeli maszyna rc zachowuje się tak samo jak w tym programie to muszę powiedzieć że jest bardzo czuła. Póki co chce poznać zasady sterowania np. jak samolot leci na mnie itp. żeby mieć "podstawy" a nie że pojadę na lotnisku, uruchomię silnik a samolot poleci w górę i po chwili wbije się w ziemię. Wracając do tematu. Wydaje mi się że ten pad (komputerowy) nie jest do końca kompatybilny i tu jest problem.
arkozi Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 cześć, ja bawiłem się na symulatorze aerofly padem za 15 zł z media markt i wszystko było ładnie. ściągnij sobie inny symulator i sprawdź czy uda ci się skalibrować twój sprzęt. polecam aerofly professional de luxe, oczywiście nie pirata z torrentów takich jak thepiratebay.se bo byś miał obrzydliwy grzech ;-) tam masz pełno modeli i każdy różni się czułością i właściwościami lotnymi. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi