mr.suchy Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Cześć, Zainstalowałem wczoraj symulator RC Desk Pilot żeby poćwiczyć "latanie" przed ukończeniem budowy FunBat. Fajna zabawa ale chciałbym ustawić sobie pada tak samo jak będzie to miało miejsce w prawdziwej aparaturze. Używam tego sprzętu i całe sterowanie mam na gałkach: http://icomp.pl/images/cache/www/duze/joysticki-325.jpg Na obecną chwilę nie mam kontroli nad lotkami znajdującymi się na górnych skrzydłach. Czy jest ktoś, kto napisze mi jak ustawić te dwie gałki na tym padzie ? NP. Lewa gałka go góry - "opcja po angielsku w programie RC Desk Pilot". Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Nie wiem, czy to co robisz ma sens. Spróbuj podłączyć normalną aparaturę, inaczej bezwzrokowo będziesz szukał drągów tam, gdzie ich nie ma... W tego typu programach ćwiczysz odruchy i automatyzm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Szkoda wydawało mi się że to dobry pomysł. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Jaką masz aparaturę? Może łatwo ją podłączyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Nie mam żadnej. Póki co jestem na etapie budowy samolotu i czytania forum. Dlatego chciałem pobawić się "mniej więcej" na symulatorze. Jeżeli maszyna rc zachowuje się tak samo jak w tym programie to muszę powiedzieć że jest bardzo czuła. Póki co chce poznać zasady sterowania np. jak samolot leci na mnie itp. żeby mieć "podstawy" a nie że pojadę na lotnisku, uruchomię silnik a samolot poleci w górę i po chwili wbije się w ziemię. Wracając do tematu. Wydaje mi się że ten pad (komputerowy) nie jest do końca kompatybilny i tu jest problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 cześć, ja bawiłem się na symulatorze aerofly padem za 15 zł z media markt i wszystko było ładnie. ściągnij sobie inny symulator i sprawdź czy uda ci się skalibrować twój sprzęt. polecam aerofly professional de luxe, oczywiście nie pirata z torrentów takich jak thepiratebay.se bo byś miał obrzydliwy grzech ;-) tam masz pełno modeli i każdy różni się czułością i właściwościami lotnymi. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi