Patryk900 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Masz jakieś zdjęcia co z niego zostało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Nie rezygnuj kolega 3 dni próbował i się udało modelem lata do dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Te 30 metrów mnie przeraża. Ale dzięki za dobre słowo. A już myślałem, że tylko mnie to spotkało. Pozdrawiam mniej smętnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Oby szybko spadł i elektronika nie była uszkodzona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Jest, jest, jest. Siły natury (wiatr i grawitacja) oraz dobrzy sąsiedzi ( gdy model spadł na ziemię dobra dusz sąsiedzka dostarczyła mi go pod drzwi domu – nie wiem na razie kto). Najlepsze jest to, że wszystko dział oprócz pakietu, który spuchł. Mam, więc pytanie – czy on nadaje się tylko do wyrzucenia czy coś można z nim zrobić. Pozdrawiam radośnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Spróbuj go naładować w jakimś pustym pomieszczeniu jak nie wybuchnie i trzyma napięcie to ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zależy ile spuchł. Prawdopodobnie odbiornik wydrenował pakiet na maksa małym prądem. To jest bardzo szkodliwe dla pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Pakiet padł na Maksa. Ładowarka po podłączeniu nie wykrywa jednaj celi, mimo odpowiedniego podłączenia. Ale to były pakiet z zestawu pewnie niskiej jakości. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Podłącz pakiet i wybierz ładowanie PB lub kadmowo niklowe małym prądem100 mA aż uzyskasz kolo 10 v potem normalnie ładowarka go zobaczy i ładuj małym pądem lipo . Powinien działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar_M Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Najlepiej byłoby go zutylizować, jednakże może służyć jako zasilanie czegoś na ziemi lub do testów. Na pewno straci sporo na pojemności i wydajności.. Dla świętego spokoju ja bym się go pozbył :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Witam Wyjaśniła się sprawa „cudownego” powrotu modelu na ziemię. Okazało się,że mam sąsiada, który zajmuje się amatorsko wspinaczką. Obserwował moje codzienne wędrówki i postanowił wejść na drzewo i zdjąć model. Stąd ten cudowny powrót Pionierka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz99 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Co by modelarz dał za takiego sąsiada Nowy pakiet, test elektroniki i Heja w góre! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 I właśnie to zrobiłem. Oprócz spuchniętego pakietu wszystko OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 TO SUPER się skończyło no i pogratulować sąsiadowi uczciwemu !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Pakiet zregenerowałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Nie próbowałem. Przemyślałem sprawę- ryzyko duże, efekt wątpliwy. Utylizacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Błąd ryzyko zero , efekt na pewno będzie szkoda lipola , 1 rozładowanie nie zabija lipola mam 3 takie uratowane i dziaiłają . No ale decyzja zależy od ciebie nie takie lipole ratowaliśmy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 ....... efekt na pewno będzie szkoda lipola , 1 rozładowanie nie zabija lipola mam 3 takie uratowane i dziaiłają . ....... . Na pewno to dziś jest środa .Mój padł od pierwszego rozładowania,jedna celka wogóle nie trzyma,wiec.......niekoniecznie masz rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Na pewno to dziś jest środa .Mój padł od pierwszego rozładowania,jedna celka wogóle nie trzyma,wiec.......niekoniecznie masz rację Jedna celka nie trzyma to się robi pakiet 2 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Jedna celka nie trzyma to się robi pakiet 2 S Oczywiście,że można.Jednak taka operacja ogranicza jego zastosowanie a co za tym idzie pakiet jako całość jest na pewno uszkodzony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi