Konrad Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 Który to już z kolei model Energy :?: :mrgreen:
alkraj Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 WitamWczoraj mój model dostał nowy "ciuszek" czyli owiewkę na silnik Masz może forne do zrobienia owiewki i forme do zrobienia kabinki???
Marek_Cm Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witam Naszla mnie taka mysl, aby przerobic model na naped elektryczny. Jako, ze nie mam pojecia o napedach elektrycznych prosilbym o pomoc przy doborze osprzetu. Wstepnie poogladalem osprzet i wyszlo mi takie cos: silnik: DUALSKY XM3536CA-8 + APC 11x5.5E ?? regulator: Dualsky 30A pakiet: Dualsky 2200mAh 16C 3S1P 11.1V Jaki ciag uzyskam z takiego zestawienia i jaki moze byc przyblizony czas lotu ? Wiem, ze ciezko bedzie podac czas lotu, jak sie nie wykona tego lotu :devil: Czekam na wasze propozycje
Bobo Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Hallo ED . Calosc jest ok . Tylko ten dzwigar przykrylbym na calej dlugosci .Te segmenciki i przezroczysta folia ??
alkraj Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 Witam. Dzisiaj oblatałem swojego Energy 3D z napędem elektrycznym. Nie polatałem sobie zbyt długo, bo rozładowały mi sie akku w nadajniku :crazy: Stwierdzam że ten model jest świetny :jupi: Filmów na razie niema (nie miałem czym nagrać). A teraz parametry: Rozpiętość - 920mm Waga - 872g Napęd - Turnigy 35-30c + APC-E 10x5,5 Akku - Mystery 2200 mAh Serwa - HTX900 Odbiornik - HPD 07-RH Regulator - Mystery Pentium 30A A teraz fotki: Przygotowania Idziemy na pas Przed startem Lot Pozdrawiam :jupi: :jupi: :jupi:
Marek_Cm Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Opublikowano 4 Lutego 2009 No to fajnie, ze lata i ze jestes zadowolony pozdrawiam
alkraj Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 Teraz w Twojej galerii Energy 3D znajdą sie 3 modele :jupi: Czekamy na więcej
yoyo Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 Witam. Chce wydrukowac sobie plany lecz nie moge bo jakis error wyskakuje i automatycznie jak zamkne tego errora to znika mi wszystko. Czy mogl by ktos pomoc??
Gość Anonymous Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 Post był niemiły i dlatego go wyedytowałem. Przepraszam W sumie jak będzie to czytał jakiś mod - może skasować
yoyo Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 Przepraszam zapomnialem napisac w jakim programe moj blad program to jest DWF Viewer 7.0 . Moge rownierz zrobic foto jaki blad tzn okno ktore mi sie wyswietla i jak dam krzyzyk to zamyka mi przegladarke.
Gość slawekmod Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 Ściągnij TurboCad2d z tej strony http://modelarz.com/pliki.php?itp=3&w=lista&offset=40 , to wersja chyba 30 dniowa ale Twoje problemy znikną.
Barlu Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 Ja ściągałem stąd: http://www.gorzow.mm.pl/~mati1988k/modelarstwo/download/programy.html I tu miałem wersje free [ta z góry pewnie też jest free, ale na wszelki wypadek podam drugi link który osobiście sprawdziłem]
Marek_Cm Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Opublikowano 7 Lutego 2009 Ja nie wiem czy nie wprowadzacie "yoyo" w blad. Sciaglem TurboCad2d zainstalowalem i jakos nie moge odtworzyc planu, bo plan jest zapisany DWF. Osobiscie uzywam DWF Viewer 7.0 i jestem zadowolony, wszystko fajnie sie drukuje.
f-150 Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 eDrawing otwiera obydwa formaty(dwg,dxf),i pozwala na przykład przy drukowaniu dowolnie skalować wydruk.Niestety nie otwiera dwf.
Gość slawekmod Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 Ja nie wiem czy nie wprowadzacie "yoyo" w blad. Sciaglem TurboCad2d zainstalowalem i jakos nie moge odtworzyc planu, bo plan jest zapisany DWF. Osobiscie uzywam DWF Viewer 7.0 i jestem zadowolony, wszystko fajnie sie drukuje. Nie wiem dlaczego akurat zapisałeś pliki jako DWF ale to nie moja sprawa.W każdym razie wystarczy ściągnąć konwerter plików z netu i bez problemu można zmienić na DWG czy DXF.Robiłem tak już i bez problemu jest to wykonalne.
yoyo Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 Witam. Mam program edarwing czy jak on sie tam nazywa ale w nim kicha. sciagnie ten co podal pan moderator:) z gory dzienkuje
alkraj Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 Jak myślicie, czy ten model miałby jakieś szanse latać gdyby ważył ok 1000 - 1050g???
bateryjka Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 A co w nim takiego ciężkiego, żelazny? :crazy:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.