Skocz do zawartości

Energy 3D - rozp. 920 mm

Marek_Cm

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 308
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Naszla mnie taka mysl, aby przerobic model na naped elektryczny.

Jako, ze nie mam pojecia o napedach elektrycznych prosilbym o pomoc przy doborze osprzetu.

Wstepnie poogladalem osprzet i wyszlo mi takie cos:

silnik:

DUALSKY XM3536CA-8 + APC 11x5.5E ??

regulator:

Dualsky 30A

pakiet:

Dualsky 2200mAh 16C 3S1P 11.1V

Jaki ciag uzyskam z takiego zestawienia i jaki moze byc przyblizony czas lotu ? Wiem, ze ciezko bedzie podac czas lotu, jak sie nie wykona tego lotu :devil:

Czekam na wasze propozycje

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Dzisiaj oblatałem swojego Energy 3D z napędem elektrycznym.

Nie polatałem sobie zbyt długo, bo rozładowały mi sie akku w nadajniku :crazy:

Stwierdzam że ten model jest świetny :jupi: Filmów na razie niema (nie miałem czym nagrać).

A teraz parametry:

Rozpiętość - 920mm

Waga - 872g

Napęd - Turnigy 35-30c + APC-E 10x5,5

Akku - Mystery 2200 mAh

Serwa - HTX900

Odbiornik - HPD 07-RH

Regulator - Mystery Pentium 30A

A teraz fotki:

Przygotowania

95d50bbd05c8f714m.jpg

Idziemy na pas

c2c564a63ea0bd8em.jpg

Przed startem

3b4b32f550d31319m.jpg

Lot

d6f2cf391cf91669m.jpg

214f0724cb2e20cbm.jpg

eebcfcf8cf724b57m.jpg

6bacb40f81868c90m.jpg

efe789e3d8a0e4b9m.jpg

Pozdrawiam :jupi: :jupi: :jupi:

Opublikowano

Witam.

Chce wydrukowac sobie plany lecz nie moge bo jakis error wyskakuje i automatycznie jak zamkne tego errora to znika mi wszystko.

Czy mogl by ktos pomoc??

Gość Anonymous
Opublikowano

Post był niemiły i dlatego go wyedytowałem. Przepraszam :) W sumie jak będzie to czytał jakiś mod - może skasować :)

Opublikowano

Przepraszam zapomnialem napisac w jakim programe moj blad

program to jest DWF Viewer 7.0 . Moge rownierz zrobic foto jaki blad tzn okno ktore mi sie wyswietla i jak dam krzyzyk to zamyka mi przegladarke.

Opublikowano

Ja nie wiem czy nie wprowadzacie "yoyo" w blad. Sciaglem TurboCad2d zainstalowalem i jakos nie moge odtworzyc planu, bo plan jest zapisany DWF.

Osobiscie uzywam DWF Viewer 7.0 i jestem zadowolony, wszystko fajnie sie drukuje.

Opublikowano

eDrawing otwiera obydwa formaty(dwg,dxf),i pozwala na przykład przy drukowaniu dowolnie skalować wydruk.Niestety nie otwiera dwf.

Gość slawekmod
Opublikowano
Ja nie wiem czy nie wprowadzacie "yoyo" w blad. Sciaglem TurboCad2d zainstalowalem i jakos nie moge odtworzyc planu, bo plan jest zapisany DWF.

Osobiscie uzywam DWF Viewer 7.0 i jestem zadowolony, wszystko fajnie sie drukuje.

Nie wiem dlaczego akurat zapisałeś pliki jako DWF ale to nie moja sprawa.W każdym razie wystarczy ściągnąć konwerter plików z netu i bez problemu można zmienić na DWG czy DXF.Robiłem tak już i bez problemu jest to wykonalne.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.