rapier Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Złej folii użyłeś. Używaj sztywnej folii, np. okładek do bindowania, a ideałem jest mylar 0.35mm. Co to za pompa której używałeś? Coś więcej o niej możesz napisać?
POGO Opublikowano 1 Września 2013 Autor Opublikowano 1 Września 2013 ...Cha to ja poproszę o okładkę do bindowania 70cm długą .... Tak wiem że powinno się stosować folie mylarową ( 0,25 lub 0,35 mm) ja stosuję folie do basenów (oczek wodnych) jest gruba i bardzo ładnie się formuje i rozprowadza żywicę. Sekret tkwi w starannym opracowaniu rdzeni przed laminowaniem. Co do pompy jest to najtańsza z aukcyjnych pomp próżniowych z podłączonym elektronicznym wakumetrem ,do tego kawałek węża worek uszczelniony sylikonem. Dobra idę obadać co tam z skrzydełkami......
rapier Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 taką folię można kupić w bardzo dużych formatach w tuplex-ie. To sam wakumetr czy też regulator podciśnienia?
POGO Opublikowano 3 Września 2013 Autor Opublikowano 3 Września 2013 Tak jest to też regulator podciśnienia. No dobra przyszła pora na skrzydła No i teraz mam pytanko dlaczego gdzieniegdzie na płacie mam nie przyklejoną tkaniną (ale żeby było zabawniej jest przesączona i gładka z zewnątrz lecz nie jest przyczepiona do rdzenia styrodurowego) Za małe podciśnienie ?
alenik Opublikowano 21 Września 2013 Opublikowano 21 Września 2013 Jaki jest poziom hałasu Twojego kompresorka? Jak w lodówce czy stanowczo bardziej hałaśliwy?
POGO Opublikowano 22 Września 2013 Autor Opublikowano 22 Września 2013 Powiem tak ,jak instalacja jest szczelna to po głównym wypompowaniu ( które trwa ok 30 s) kompresrek wzbudza się raz co 15-20 min (czas wzbudzenia to ok 2-3 sek), na pewno lodówkowy sprzęt jest cichszy ,ale tu też nie jest źle.(ja z drugiego pokoju wo gule nie słyszę pracy tej pompki )
Rekomendowane odpowiedzi