andrzej351 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 dobry pomysł z tymi dźwigniami . ja już nie mogę się doczekać kiedy będzie gotowa maska oraz kabinka no i kiedy zaczniesz oklejać model. tak w ogóle Sławku to masz już jakąś wizję co do oklejenia Extry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Kopyto kabiny już jest wyszpachlowane, nie zdążyłem doszlifować. Mam parę dni wolnego to je doprowadzę do ideału no i może uda się wytłoczyć. Czekam na wyfrezowanie kopyta maski. Oklejanie zacznę pewnie w tym tygodniu. Drugiego będę w Krakowie to kupię czerwoną folię, chyba że jutro zdążę ją kupić w Warszawie przed powrotem do Ostrowca chociaż może być z tym problem bo mam napięty dzień w pracy. Oklejenie: góra kadłuba czerwona, dół biały. Skrzydła i statecznik poziomy od dołu transparentna czerwień, od góry białe z czerwonymi natarciami. Być może wybiorę taką opcję tylko pomarańczową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 To się wreszcie spotkamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Całkiem możliwe że uda się pogadać. Macie na stanie jasną czerwoną folię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Dwa lub trzy odcienie czerwonej,transparentna czerwień też jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 No to fajnie. W czwartek będę w Krakowie to zajdę do sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Przywiozłem folię z Krakowa, podczas zakupu pogawędziłem chwilę z F-150 i Sławomirem i jeszcze jednym kolegą. Przyjechałem i okleiłem kadłub i statecznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 cd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Okleiłem stery wysokości. Nie podoba mi się jakość oklejenia ale tłumaczę sobie że to i tak prototyp i może tak zostać (sam nie wierzę w to tłumaczenie ale nie chce mi się już poprawiać). Może dziś pokryję jeszcze skrzydła, zobaczę czy będzie mi się chciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Ale będę mieć piękną extrę , mi się podoba. Zaklepuję jako pierwszy jak trafi do giełdy (ale musi mieć kabinę, maskę, silnik i wisieć). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zrobisz sobie sam To co na zdjęciu 486g, trochę dużo. Podejrzewam że pustak gotowiec będzie ważył około 550g. Zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Dopracowałem lotki, Pokryłem jedną bo drugiej mi się nie chce pokrywać. Skrzydło pokryte waży 108g. Jak toto poleci i będę zadowolony to zrobię sobie drugą sztukę z lżejszą folią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Kopyto maski wyfrezowane, fotka autorstwa kolegi który wyfrezował kopytko. Oczywiście trzeba je doszlifować, wyszpachlować itp, itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 dawno tu nie zaglądałem i to co dziś zobaczyłem przeszło moje najśmielsze oczekiwania... . Sławku,rewelacja!to oklejenie jest przepiękne,dobór kolorów i samo wykonanie mistrzowskie . jak tak dalej pójdzie to jeszcze w styczniu extra poleci. pamiętaj o naklejkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Z oklejenia w sumie jestem zadowolony, no może prócz lotek ale te mogę zrobić jeszcze raz, tym bardziej że folia wygięła w łuk skrajne żeberka, mam na to lekarstwo w postaci usztywnień z węgla 1,5x2,5mm (zostało z podłużnic) Schemat oklejania podsunął mi Krzychu Halicki który ostatnio zbłądził w stronę kopterów. Z tego co wiem to wyfrezowane dźwignie dotarły już do Ostrowca a kopyto maski już idzie pocztą. Wracając do skrzydeł to są niewiarygodnie sztywne. Myślałem że będą podatne na skręcenia a tu bardzo trudno je odkształcić. Z wagą nie jest źle, mam już koncepcję na odchudzenie kadłuba o kilkanaście gram ale to po oblocie prototypu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Dotarłem do Ostrowca, czekały na mnie dźwignie i kopyto maski. Jutro zajmę się kopytem maski natomiast dziś zabrałem się za napęd steru kierunku, mocując orczyk na tarczy serwa i wklejając dźwignie SK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 wszystko pasuje do siebie jak ulał .jakie serwa będą napędzać lotki i ster wysokości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 HS 55 na początek, potem zastosuje jakieś mocniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 hs 55 słabiutkie i niepewne serwa .wolałbym założyć Tower Pro MG90S,dużo mocniejsze i szybsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Na oblot wystarczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi