elektryki_rc Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Panieeee daj Pan spokój ! Jak dasz tam hs55 to do kosza wywalę ten wątek. Kup chociaż coronę 929mg ... A już Cię miałem pochwalić że dobre serwo na lotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Popieram, do takiego modelu hs 55 za słabe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Nie przejmuję się tym za bardzo bo na SW są dwa serwa, każde napędza jedną połówkę, nie wiem jak jest w extrah PA , EF czy E Flite. Na lotki serw jeszcze nie mam. HS 55 będą założone na oblot przynajmniej na SW. Na kierunku jest jak widać 82MG. Krzysiek, ja nie potrzebuję pochwał czy achów i echów, po prostu pokazuję tu swój sposób na wykonanie Extry 260. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Sławku,zrobisz jak uważasz jednak każdy kto obserwuje ten wątek chce ci jak najlepiej doradzić w różnych kwestiach. wychylenia sterów zrobiłeś naprawdę konkret,więc i serwka do ich napędu muszą być również konkretne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Ależ zdaję sobie sprawę ze słabości tych serw a właściwie ich plastikowych trybów. Oblot to oblot, bez szaleństw. Obiecuję że założę potem MG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 nawet podczas oblotu takie powierzchnie sterow sponiewieraja te hs55 to nie HLG 200 gramowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Dobrze, wiem już że trzeba MG i takie zastosuję. Póki co to jest jeszcze trochę pracy przy kopytach. Coś się tam ruszy w temacie w okolicach soboty. Wcześniej nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Przez nasze uwagi ad. serw Sławek się obraził (( <joke> ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 może nie jest tak źle... .myślę że zajęty jest pracą nad modelem i dopiero pokarze nam efekt końcowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 W zeszłym tygodniu pokryłem lotki ale nie podobają mi się i chyba zrobię nowe. Nie mam czasu za bardzo na modele bo w domu jestem tylko 2 dni w tygodniu i szkoda mi tego czasu na bawienie się w modelarstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Z braku możliwości szlifowania kopyta w Warszawie narysowałem coś takiego (extra 300), model niewielki z dużą ilością węgla ale o takich przekrojach że nie nie są one drogie. Skróciłem wytłoczkę mordy do głębokości 70mm co przy wymiarach 90x120 mm gwarantuje bezproblemowe jej wytłoczenie. Kabinka też nie za wielka w sensie kopyta więc też łatwa do wytłoczenia. Serwa pokroju tgy90. Miałem przenieść serwa do SC ale było by to cięższe i bardziej skomplikowane rozwiązanie. Boczki kadłuba , wręgi garba , usterzenia, kalpa kabiny to balsa, reszta to ażurowana mocno balsosklejka. Rozpiętość 103cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Plik kopyta maski i kabiny zostanie dziś wysłany do frezowania. Formatki do cięcia pewnie w przyszłym tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Tak to ma w teorii wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 bardzo ciekawy model Sławku ... czyżby skrzydła miały by być z jakiegoś piankowego tworzywa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Nie, nie. Jak najbardziej balsowe. Co do tej 1250mm to czeka mnie tylko wyszlifowanie kopyt ale czasu brak a w Warszawie nie mam możliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Skrzydło do małej katanki to szczyt prostoty, bez żadnych udziwnień i zbędnych pierdół. Lotka, element upierdliwy do wykonania a zarazem dość ciężki została zaprojektowana w sposób odmienny. Zamiast pokrycia są tylko półżeberka i trzy płaskowniki węglowe, natarcie z miękkiej balsy i mały balsowy dźwigarek. Mniemam że będzie lżejsza z 50% od tradycyjnego wykonania. Węglowy spływ usztywni całość. Pożyjom, uwidiem- tak się to ponoć mówi za wschodnią granicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Formatki wysłane do wyceny cięcia. Dość mało materiału będzie potrzebne. Dla porównania formatki katany 1020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Cena cięcia próbnej extry okazała się atrakcyjna więc zamówiłem próbną wycinankę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 wszystko pięknie i schludnie Sławku,ale ja ciągle czekam na dalsze postępy przy budowie 260-tki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Andrzej, jutro może uda mi się załatwić urlop na piątek więc może da radę dokończyć kopyto kabiny i zrobić jakieś wytłoczki. Wtedy mógłbym doprowadzić model do stanu lotnego. Póki co rysuję, kończę niedokończone projekty bo tyle mogę zrobić w Warszawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi