jakuban Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Trochę relaksu w weekend, między pracę a domem, fajnie polatać z kumplami i cos nagrać przy okazji RV-4 Żbika: http://www.youtube.com/watch?v=SrmteV75_Rc Wilga 2000 Grześka: http://www.youtube.com/watch?v=ayVUM_mLdD0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Kuba, świetne filmy, to już pełna profeska. !!! Żałuję, że nie mogłem dziś przyjechać ( obowiązki ojca chrzestnego). Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakiglawstogusiana Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Najbardziej szalone loty jakie widziałem ! Zaraz .... moment .... co w nich jest niby szalonego? Oprucz jednego błedu i prawie kraksy w drugim filmie (niezłe to było!) Czy ktoś wie czy są systemy typu follow the leader dla samolotów? Dla quadro swarm i różne konfiguracje to nic nowego ale dla samolotów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Fajne, spokojne latanko. Muza z drugiego filmu przypomniała mi gry z kaset magnetofonowych na Atari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 23 lata i wiesz co to kaseta i ATARI ?? szacun!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Wiem, to był mój pierwszy sprzęt do gier jak miałem kilka lat =) Prawdopodobnie gdzieś jeszcze leży w stajence z reklamowką gier hehe dobra koniec off-topu :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Odnośnie drugiego filmu .. Czy model potrafi skręcać w prawo, czy wciąż na "autopilocie" ? Naganny przykład latania nad autami i głowami. Za wzór z pewnością nie posłuży. Jakość nagrania jednak godna pochwały. Czym i jak to było kręcone ? Zawsze miałem problem z nagrywaniem modelu w locie. Gubiłem ostrość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 1 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Odnośnie drugiego filmu .. Czy model potrafi skręcać w prawo, czy wciąż na "autopilocie" ? Naganny przykład latania nad autami i głowami. Za wzór z pewnością nie posłuży. Jakość nagrania jednak godna pochwały. Czym i jak to było kręcone ? Zawsze miałem problem z nagrywaniem modelu w locie. Gubiłem ostrość. Moderator forum pyta mnie czy model skręca w prawo? Nie, skręca tylko w lewo A tak na serio - jest to w pełni funkcjonalny model pracujący we wszystkich osiach i kerunkach i wymaga umiejętności sterowania nie tylko w lewo czy w prawo ale też do góry i do dołu (jeśli juz posługujemy się taką terminologią). Dziękuje za upomnienie w kwestii latania nad głowami. Latamy we własnym gronie w ramach sekcji aeroklubu, posiadamy ubezpieczenie, a ja posiadam specjalne ubezpieczenie w zakresie wykonywania lotów ze sprzętem foto/wdeo. Latam od kilkunastu lat modelami zdalnie sterowanymi. I jeszcze jedno, kiedy ktokolwiek z nas jest w powietrzu wszyscy o tym wiedzą, to nie jest grono przypadkowych osób a doświadczonych modelarzy. Kręcone jest to z małego multikoptera wyposażonego w gopro3 black, gimbal bls, nawigację, tor wideo. Sprzęt od a do z mojej konstrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Sprzęt i filmowanie pierwsza klasa. Co do lotów, trzymam się swojego zdania .... Zgodnie z założeniem, na strzelnicy można robić co się chce, bo ma się ubezpieczenie .. PS Pisałem jako "idfx" a nie moderator .. EDIT: Jako moderator mogę napisać jedynie to: "Proszę uzupełnić profil .." albo zapraszam do Powitalni .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 6 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Dziś goniłem Piperka Żbika - goniłem owszem bo wiało trochę. Zapraszam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Kuba, ubezpieczenie nie chroni przed wypadkiem tylko daje jakąś szansę na wypłatę odszkodowania w razie wypadku. A to dwie bardzo różne sprawy warto zapamiętać. Nagrania ładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Ja bym tak tylko nieśmiało przypomniał, że zawsze kolega jest mile widziany w Powitalni ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Hej jestem pod wielkim wrażeniem. Filmy pełna profeska. Gratuluje i oby więcej tego typu filmików Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Ładne Ładne, lubię patrzeć na modele w powietrzu, zwłaszcza z kamery też w powietrzu, wydają się jakby mniej nerwowe niż oglądane z ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Ja bym tak tylko nieśmiało przypomniał, że zawsze kolega jest mile widziany w Powitalni ... Oj Kacper, Kacper. Jaka powitalnia? O ile pamiętam, to Kuba witał się wiele lat temu, kiedy powstawało forum. Sam już nie pamiętam, ale zacząłem je wtedy obserwować i Kuba był jednym z pierwszych użytkowników. Czy to tylko małe fopa "świeżego" moderatora? Naganny przykład latania nad autami i głowami. Za wzór z pewnością nie posłuży. Jakość nagrania jednak godna pochwały. Kacper, gdybyś był na naszym pikniku w tym roku, to byś wiedział, że u nas najważniejsze jest tzw. SAFETY FIRST. U nas ciągle się coś dzieje i bywają poważne wydarzenia ale dzięki odpowiedzialnym działaniom nie doszło i (odpukać) nie dojdzie miejmy nadzieję do wypadków. Dla nas bezpieczeństwo to nie tylko słowa i deklaracje ale również konkretne zachowania i działania na co dzień. Na co dzień op...my się i pilnujemy nawzajem i nie ma tu żadnej taryfy ulgowej. Jesteśmy dorośli i tak to traktujemy. Nikt nie chce mieć kłopotów. Na każdym zebraniu sekcji omawiamy i analizujemy różne wydarzenia i sprawy związane z bezpieczeństwem i wspólnie z Dyrektorem Aeroklubu podejmujemy konkretne działania zapobiegawcze. Uważam, że takie podejście do bezpieczeństwa powinno być standardem w zorganizowanych grupach modelarzy. Lot w taki sposób był zaplanowany i wykonany w stu procentach zgodnie z planem, nawet ta niby kraksa. Celem było pokazanie, że nasze lotnisko to nie tylko trawa ale i żywi ludzie, którzy tam praktykują nasze hobby. Wszyscy byli uprzedzeni o takim planie lotu , i że staną się swego rodzaju "statystami". A co do jakości - nie ma dziwne, Kuba zajmuje się profesjonalnym filmowaniem z powietrza od dawna, wykorzystując najnowszą technologię i sprzęt z górnej półki. Jedyne co mnie drażni, to to, że w tym akurat copterku , pomimo moich próśb i uwag kilka miesięcy temu , Kuba nadal nie poprawił usytuowania kamery, co widać w lewym górnym rogu obrazu. Kuba!!! Popraw to!!!! Bo Ja Cię tu chwalę, a tu ciągle kicha!! Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Przedstawileś to zupełnie inaczej i brzmi to dosyć logicznie i rozsądnie. Argument - bo my mamy ubezpieczenie - był tu conajmniej negatywny. Odezwałem się w wątku zupełnie prywatnie. Kuba (to się dowiedziałem od Was, bo login można mieć dowolny) pojechał mi od "Moderatora" na przywitanie. Wobec tego postanowiłem się postawić w tej roli w obecnym temacie. Nie dzielmy na Tych co są od początku na forum i flashują pustymi profilami (bo przecież każdy ich zna) i na tych co nie dostaną się na forum, bo nie przestrzegają regulaminu. Wobec powyższego, prosiłbym Kuba o uzupełnienie profilu, jeśli to nie sprawi kłopotu. Pozdrawiam i życze udanych i bezpiecznych lotów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Wy ty gady gadu chłopaki a my latamy! Tym razem było ciężko dogonić chłopaków http://www.youtube.com/watch?v=l4L84blSj4o&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Widzę że nowy Texan...,bo poprzedni umarł na poprzednim pikniku, nie sądze by go właściciel odbudował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
* Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 To nie nowy Texan, to taki sam jak tamten który poległ (tłok z silnika do dzisiaj nie znalazł się), kiedyś latały w parze a teraz mój zosta sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Że się nieśmiało podłączę: Film z pokładu Prząśniczki J1-M z kamerą HD na pokładzie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi