robertus Opublikowano 19 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Poleciał. Nie obeszło sie bez przygód, ale to sami zobaczycie na filmie. I z drugiej kamery Moje ustawienia: -------------Roll----Elevator---Self level PGain------35--------30----------26 Plimit-------30--------35----------40 IGain-------33--------39 Plimit-------42--------37 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Fajny ale ten wiotki ogon daje mu chyba popalić przy locie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Nie do końca. Stateczniki nie wpływają na lot, bo zawis to nie lot. Chyba, że wieje. Ogon jest duży i lekki. Tak sobie myślę teraz, że mi go przewróciło na plecy za pierwszym razem właśnie przez powiew wiatru. Cofałem się i prawdopodobnie powiew wiatru mi go obrócił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Właśnie o to mi chodziło ... troszeczkę źle to ująłem a zupełnie całkiem źle to ująłem ... gratuluje oblotu i czekam na malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 taka mi się nasuwa myśl co myślą o Tobie twoi sąsiedzi... "Koleś dla batmana pracuje!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRC Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Ten Kilersi to taki trochę jak odkurzacz ???? Latajacy Ach ten słownik w telefonie ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Zmieniłem przedni silnik na Emax cf2812 ze śmigłem 7x4,5x3. Jest teraz więcej ciągu. Pogrzebałem też trochę w PIDach. Teraz lata bardzo dobrze. Przy starcie trochę przesadziłem z gazem, coś nie chciał mi się odkleić od ziemi. Ale potem to już bardzo stabilnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Zmiana silnika i PIDów wyszła na dobre. Styl podczas startu popawiłby się jeśli Hunter udźwignie płozy podwozia. Przydało by się także jakieś malowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Popracowałem trochę nad wyglądem 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Z malowaniem, wygląda świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Hunter Killer Aerial w akcji 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Robert, Chińczycy nie śpią i już Twój model podrobili http://www.banggood.com/Cheerson-CX-12-B-CX12-SU27-Fighter-2_4G-4CH-6-Axis-LED-RC-Quadcopter-p-956932.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Nieźle, nieźle, gratulacje Dał by jeszcze radę udźwignąć moduł dźwiękowy i oświetlenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Jakieś ledy myślę, że tak, ale moduł dźwiękowy? Po co. Silniki daja taki hałas, że nic by nie było słychać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Niedawno trafiłem na projekt modułu dźwiękowego o głośności ponad 100dB, tylko cena.... A co do oświetlenia, to zerknij na to, może Cię to zainspiruje http://www.youtube.com/watch?v=JfRYFKrJjPU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Killer Roberta już nie udźwignie oświetlenia ,modułu dźwiękowego..... amunicja dodaje zbyt dużo wagi dla tego Robert od czasu do czasu się jej pozbywa Robercie -moje gratulacje -zaprojektowane, zbudowane, oblatane, wykończone ale nie obawiasz się że SKYNET w tym momencie otrzymał świadomość ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Znam, znam, Witkor, bo tak ma na imię native118, bardzo mi pomógł na początku. Ale nie wiem czy będę oświetlał. Ogona nie mogę obciążać za bardzo, może te szperacze jeszcze zrobię. Sławku, tam przed chwilą była ciężarówka Model lata spokojnie 5 minut. Z uwagi na swoje gabaryty jest podatny nawet na najmniejszy podmuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Tak jest bez muzyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Taka ciekawostka Niestety było za zimno, albo dla pakietów, albo dla KK i zrobiłem tylko jeden lot a potem HKA odmówił współpracy. Ale coś może będzie widać na filmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Niestety było za zimno, albo dla pakietów, albo dla KK i zrobiłem tylko jeden lot a potem HKA odmówił współpracy. Ale coś może będzie widać na filmie. Robertus, jesteś naprawdę niemożliwy (w pozytywneym sensie) jezli chodzi o Twoje nietypowe konstrukcje - jak mawia młodzież - pełen szacun! w kwestii pakietów: http://www.robbe.de/lipo-heater-box.html https://www.youtube.com/watch?v=_IfsWT9KtIg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi