Skocz do zawartości

Aerograf z marketu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Roman - nie porównuj cen sprzętu modelarskiego z cenami tego nie modelarskiego. :D Ten pierwszy zawsze był drogi. Już kiedyś porównywałem takie sprężarki - w cenie takiej modelarskiej kupiłbym wielki kompresor trzymany w garażu. Sam aerograf bardzo dobry jak na tę cenę - w modelarskim kupowałem go kiedyś za większe pieniądze niż ten sam z marketu. Kupię jeszcze jeden na wszelki wypadek. Co do sprężarki to nie wiem - te "modelarskie - domowe" powinny być cichutkie.

Opublikowano

Tak dokładnie wygląda, ale wydaje się być solidniejsza od podobnych sprzedawanych w innych marketach. Kupiłem ja w zamiarze podłączenia do jakiejś małej butli; np pustej gaśnicy samochodowej żeby mieć w miarę stałe ciśnienie, ale na obecna chwile tak jak pisałem odmienię ja w czwartek na tą z aerografem. A że mam zamiar odmienić to nie używam jej, żeby w sklepie nie było problemów ;).

Opublikowano

89068_f.jpg

• ze sprężonym powietrzem do 3 bar
  • kompaktowa obudowa z uchwytem i praktyczną półką
  • pistolet Single-Action z regulacją ilości przepływającej farby
  • moc przyłączowa: 300 W
  • maks. ciśnienie robocze: 3 bar
  • moc oddawana: ok. 15 l/min
  • akcesoria aerografu zawarte w zestawie: 1 pistolet Airbrush (Single Action), 1 wąż Airbrush (ok. 1 m), 1 pipeta, 2 szklane pojemniki do mieszania, 6 farb podstawowych + rozcieńczalnik
  • akcesoria do sprężonego powietrza zawarte w zestawie: 1 pistolet natryskowy, 1 przewód sprężonego powietrza (ok. 1,6 m), 3 złączki do zaworów
  • adapter do dmuchania materaców i iglica
  • wymiary: ok. 21,5 x 14,4 x 21,5 cm (dł. x szer. x wys.)

Ciekaw jestem Waszych opinii... czy warto inwestować w taki sprzęt?

Opublikowano

Taniej nowego sprzętu raczej nie dostaniesz. Sprawdź w necie ceny tego sprzętu oraz innych sprężarek.

Irek, taniej nie zawsze znaczy lepiej. Po co mi tani sprzęt, którym nie da się malować?

Opublikowano

Ciekawe propozycje... jeżeli hałas Ci nie przeszkadza i masz normalnych sąsiadów - brałbym STANLEY'a.

Może ktoś z forumowiczów używa tego sprzętu i chce się podzielić opinią?

Opublikowano

Ja powiem tak, kupiłem ten sprzęt z Lidla i oddałem go po próbach. nadaje się do małych powierzchni i krótko, czas działania 10 minut i przerwa. Fakt, że działał cicho. Wróciłem fo starego kompresora z lodówki. Ale to moja opinia i może komuś będzie pasował.

Opublikowano

Ja powiem tak, kupiłem ten sprzęt z Lidla i oddałem go po próbach. nadaje się do małych powierzchni i krótko, czas działania 10 minut i przerwa. Fakt, że działał cicho.

Przeczuwałem, że tak będzie - słaby to sprzęt.

Opublikowano

Ja kupiłem z lidla ten zestaw, ale go jeszcze nie próbowałem ( chroniczny brak czasu..), dlatego z niepokojem przeczytałem opinie kolegów. I tak się zastanawiam... czy po jednorazowym pomalowaniu..sprawdzeniu można to oddać? Bo w sumie wtedy powiedzą że towar używany. Sprężę się i w najbliższym czasie przyjrzę się temu zakupowi.

Opublikowano
czy po jednorazowym pomalowaniu..sprawdzeniu można to oddać?

Wyczyściłem tak, że nie było śladu i nie było problemu. (masz na zwrot 7 dni)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.