r0n4ld1 Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Ktoś już może ma najnowszą wersję RF? Za granicą dostępny, w naszych sklepach jeszcze nie widziałem. Czy jakieś zauważalne zmiany in plus vs. RF G6,5 widoczne (chodzi mi wyłącznie o fizykę lotu samolotów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Zapytaj się kiedy będzie w modele.sklep.pl, oni sa dystrybutorem na Polskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Dołączę się do pytania Piotra (posiadam 6.5). Z tego co widzę dostępny jest upgrade od wersji G4 w górę... Pytanie czy warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 A gra to na laptopie z win 8? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Raczej na pewno zadziała na Win8, ale nie napisałeś o konfiguracji laptopa... http://www.realflight.com/system.html "Gra" to takie troszkę nie trafione określenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Tak się zastanawiam, czy jest sens by wymieniać na nowszą wersję. Traktując to jako zabawkę udającą symulator, to są dużo lepsze. Wykorzystując jako pomoc do nauki latania modelami rc, to już od wersji 3 (a miałem 3-3,5, 4-,45 i mam 6,5) doskonale spełnia swoją rolę, tak na dobrą sprawę różniąc sie tylko poprawioną szatą graficzną. A lep w postaci nowych samolotów czy lokacji? Na forum knifeedge jest wystrarczająco wiele modeli i lokacji, na dodatek darmowych. Kiedyś usiłowałem testować większość, ale to nie ma sensu, obecnie mam załadowane tylko modele którymi latam w realu lub zbliżone. Jeśli ktoś nie posiada symulatora do treningu latania modelami rc, to jest to propozycja doskonała, ale dla posiadaczy zwłaszcza wersji 6-6,5 myślę że wymiana nie ma sensu, no chyba że upgrade będzie w wyjątkowo korzystnej cenie, na co raczej bym nie liczył. A co do laptopów to już dawno przestały byc synonimem słabej wydajności, wszystko zależy od konkretnej konfiguracji, o czym napisał Piotrek. Ja mam tylko laptopa i mam na nim zainstalowane i RF i X Plane 10, DCS, Falcona i inne i wszystko śmiga płynnie w HD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Laptopa mam na wypasie tak że o to czy ruszy sie nie boje. Bardziej martwilo mnie to czy rf lubi win8 ale już rozwiales moje wątpliwości. Wyposażam obecnie katane 30ccm i chciałbym sie szkolić w akrobacji. I w tym celu chce kupić rf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Marcin, zgadzam się z Tobą! Poczytawszy RC Groups, mając 6.5 - nie warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0n4ld1 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 ok, czyli nikt jeszcze RF7 nie wypróbował... ? W takim razie wstrzymam się z zakupem. Moje pytanie dotyczące fizyki nadal aktualne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Jak by kto chciał -> http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p6073,symulator-lotu-realflight-rf7-great-planes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molmagic Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Ja próbowałem. Niestety późno zauważyłem wątek. Miałem okazję na tegorocznych targach w Norymberdze. Symulator jest naprawdę świetny, fizyka dograna jest tu na bardzo wysokim poziomie. Dodatkowo jest możliwość zakupu bez "nadajnika" czyli sam interfejs. Podłączamy wtedy własną aparaturę, wersja ta dostępna na dzień dzisiejszy chyba tylko tutaj: http://koptershop.pl/symulator-lotu-great-planes-realflight-7-rf7-wersja-z-interfejsem-p-61.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Piotr, możesz jakoś opisać różnice miedzy 6.5, a 7, o ile oczywiście są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Czy w tym symulatorze są lekcje? Szukam czegoś, co pokaże jak wykonać daną figurę, a potem umożliwi poprawianie błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Lekcje to za dużo powiedziane, ale coś tam jest. http://www.realflight.com/training/index.html#prettyPhoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariooo Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Witam Panowie. Posiadam Futabę T7C, ostatnio kupiłem interfejs HID pod usb, zainstalowałem Realfly Pro Deluxe na Win 7. Podłączyłem nadajnik kabelkiem z prostokątną wtyczką do kompa i się trochę pobawiłem, bardzo fajny symulator. Wszystko fajnie działa tylko zastanawia mnię to, czy moduł został automatycznie wyłączony czy nie ??? Jak to sprawdzić, z tyłu pali się zielona lampka jakby sygnał był ciągle nadawany. Czy powinienem coś zmienić w ustawieniach? A może się tym wogóle nie przejmować, proszę o jakieś sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Panowie może ktoś będzie mądrzejszy ode mnie. Kupiłem RF 7 z interfejsem do podłączenia nadajnika (T9x), ale nie jestem w stanie w ogóle uruchomić symulatora. Przy próbie uruchomienia ( interfejs podpięty do usb + włączony nadajnik ) dostaję taki oto komunikat. Przeinstalowanie symulatora nie pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Zrypany interfejs, albo podróbka? Gdzie kupiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Tak jakby Interlink (czyli załączony sterownik) nie był podłączony, czy to oryginalny program?. Po podłączeniu będzie się domagał podania seriali programu i drugiego znajdującego sie na obudowie Interlinka, po uruchomieniu podłączając przejściówkę do Interlinka podłącz aparaturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Oryginał. Seriale wklepane. Wlaśnie instaluje na laptopie i zobacze czy dalej bedzie problem. Kupiony w Modele Max Oryginał. Seriale wklepane. Wlaśnie instaluje na laptopie i zobacze czy dalej bedzie problem. Kupiony w Modele Max Niestety dupa "Se" polatałem. Myślałem, że był to problem u mnie w kompie, niestety nie. Pierwszy komp z XP, drugi z Win 7 - komunikat ten sam. Lewy raczej nie jest - dał się spokojnie zarejestrować w Great Planes. takie to moje szczęście, kupiłem przez Allegro, facet dzwoni, że się sprzedał przez sklep internetowy i ściągnięcie nowego zajmie ok. tygodnia. Znalazłem gdzie indziej od ręki - nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Ponoć w konrolerach z zestawu jest klucz do uruchomienia symulatora. Może ktoś na forum mógłby pożyczyć oryginalny kontroler do RF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi