Skocz do zawartości

jaki sport wybrać dla siebie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja wybrałem rower.

Jeżdżę prawie codziennie do momentu aż temperatura nie spadnie poniżej -5'C.

Rocznie robię od 3- 4 tys. km.

Przeważnie jeżdżę sam co daje mi możliwość chociaż dwie godziny dziennie pobyć samemu i się zresetować.

Poprawa mojej kondycji mimo palenia papierosów jest ogromna.

No i zwiedziłem miejsca w Bydgoszczy których normalnie bym nie znalazł.

Polecam rower, robi świetnie na kondycje, samopoczucie.

Rafał

Opublikowano

Co prawda tego sportu nie było na filmiku, ale co mi tam, napiszę :)

Ja wybrałem żeglarstwo.

Pływam w sumie przez wszystkie weekendy. Sezon kończymy gdzieś na koniec listopada, a wznawiamy w kwietniu.

A tak w wiosnę, lato, zimę to obojętnie czy pada deszcz, czy jest zimno, żeglujemy zawsze.

Aktualnie trenuję na Laserze 4.7 - łódka do pływania regatowego, ale jak ktoś by od niej nie wymagał prędkości, to nadaje się na pływanie "turystyczne", niestety tylko na słabym wietrze :)

Jeśli chodzi o kondycję, to w moi przypadku nie polepszyła się aż bardzo, ale coś to zawsze dało. Przynajmniej mięśnie rąk, nóg i brzucha się wyrabiają. :D

I jest okazja do zwiedzenia jezior i innych akwenów wodnych.

Niestety trzeba się pogodzić z tym, że dobrych warunków do żeglugi, klubów żeglarskich, żeby się tam wkręcić i mieć na czym pożeglować nie ma wszędzie, ale dla chcącego nic trudnego ;)

Ja bym najchętniej wiewiórą polatał :D

To by było ciekawe tak sobie polatać, ale znając moje szczęście skończył bym na bliskim spotkaniu z drzewem :rolleyes:

Opublikowano

Najlepszym według mnie sportem i najmniej obciązającym jest plywanie, swietnie działa na ogolna kondyche i rozwoj sylwetki , a do tego jeszcze jazda na rowerze-dla dobrej pracy serducha a pod wieczór spacery z ukochana, lub samemu. Polecam!!

Opublikowano

Od czasu kiedy pracuje jedynym moim sportem jest modelarstwo brak czasu i sił... Teraz jeszcze szkoła zaoczna tak ze ciężko ciężko... Choć jedną nogą jestem w motolotniach :)

Opublikowano

Czasem my nie rozumiemy kobiet.

Niedawno moja Alinka wyciągnęła mnie do Pyrlandia Boogi (to koło Ciebie Radek).

Przecież trzeba byc porąbanym żeby na 4000 m wyskakiwać ze sprawnego samolotu ,lecieć 2,5 kilometra coś pod 200km/h a potem ratować życie na spadochronie.....

Przecież ten samolot nie był zepsuty :unsure: !!!!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli chodzi o mnie to praktycznie lubię wszystko :) Biorę udział w różnych zawodach sportowcyh: najczęściej gram w piłkę nożną i czasem w inne gry zespołowe. Równie często działam w lekkoatletyce. Z biegów to dystanse od 60m do 1000m. Z konkurencji technicznych skok w dal i skok wzwyż. Praktykuję również gimnastykę sportową. Ogólnie jestem za częstym ruchem i aktywnością fizyczną.

Rekreacyjnie zabieram się za rózne sporty sezonowo: narciarstwo, rower, basen, tenis itp. Wszystkiego co jest dostępne staram się próbować i na razie wychodzi mi to na dobre :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.