Xeo Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Kusisz ;-) Szkoda że nie da się zmienić firmware bez otwierania apki :- ~ wysłane z LG P760 przy użyciu Tapatalk ~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Mnie to korci ale nadajnik jeszcze na gwarancji i na razie wole opanować standardowy firmware. To akurat nie ma sensu. Każdy alternatywny program to zupełnie co innego niż fabryczny, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Bartoszu, można wiedzieć gdzie kupowałeś cały "osprzęt"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 To akurat nie ma sensu. Każdy alternatywny program to zupełnie co innego niż fabryczny, Domyślam się ale szkoda mi na razie tracić gwarancję. Za jakiś czas i tak go zmienię bo to pikanie doprowadza mnie do szewskiej pasji :- ~ wysłane z LG P760 przy użyciu Tapatalk ~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Bartoszu, można wiedzieć gdzie kupowałeś cały "osprzęt"? Na allegro... Poszukałem kogoś, kto na raz miał gniazdo wannowe 10 pin, taśmę 10 żył i programator USBasp... Wszystko kosztuje grosze, przesyłka złotówki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Tak się domyślałem, że allegro. Dzięki, pozdrawiam. @Edit: Zawziąłem się i kupiłem najtańszy programator z taśmą, a dzisiaj wszystko polutowałem i wgrałem er9x. Stosowałem się do instrukcji z linka Bartosza oraz tego filmiku: Z tym, że u mnie jedynie musiałem uruchomić aparaturę przez przełącznik, a nie jak na filmie, że włączyła się po wetknięciu złącza do programatora. Same lutowanie to taśma którą dostałem do programatora z uciętą jedna wtyczką. Druga wtyczka wychodzi pod pokrywą baterii i można ją wyciągnąć na jakieś 5cm i wpiąć do programatora a tak to mniej więcej wygląda. (zdjęcia robione telefonem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Z tym, że u mnie jedynie musiałem uruchomić aparaturę przez przełącznik, a nie jak na filmie, że włączyła się po wetknięciu złącza do programatora. Sprawdź, czy programator ma wyłączenie zasilania. U mnie po podłączeniu do komputera mam na wyświetlaczu nadajnika około 5V (i oczywiście alarm o niskim napięciu). Coś jest nie tak, ale jak mówią - po co zmieniać jak działa... Fajnie, że Ci się udało. Jaką masz wersję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Programator powinien mieć zworkę czy procesor ma być zasilany z usb czy ze swojego zasilania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Programator ma zworkę 5V i 3,3V i tyle. Wersję (ponoć)najnowszą pobrało 808: V1.2191-Mike z 12.11.13r. Coś jest nie tak, ale jak mówią - po co zmieniać jak działa... I tego się na razie trzymam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Dziś zmieniłem soft w mojej aparaturze FlySky FS-TH9X -Turnigy 9x na er9x. Podłączyłem kabelki do przeprogramowania aparatury w/g tego opisu Flashing the Flysky/Turnigy 9X with ER9X . Kilka minut strachu i jest wgrany nowy soft (oczywiście kopia zapasowa zrobiona) . Złącze kanda umieściłem na zrobionej płytce drukowanej, a całość zamontowałem pod znaczkiem "Fly Sky" w aparaturze. Teraz wystarczy odchylić znaczek i już mam dostęp do złącza. Zrobiłem kilka zdjęć może komuś się przydadzą. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 No to ładnie poszedłeś ... moje gratulacje to po nadchodzącym sezonie i ja się zgłaszam z aparaturą do Ciebie oczywiście z odpowiednim załącznikiem żebyś sobie nie myślał że tylko Ty będziesz latał na nowym sofcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Ile pamięci na modele ma ER9X? Czy jest ograniczenie na ilość zbindowanych odbiorników? Zdałem sobie teraz sprawę, że w niektórych modelach nie mam dostępu do odbiornika. Nowy firmware czyści pewnie te informacje też? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Robert, pamięci jest na 16 modeli, z tym, że maksymalnie pomixowanych profili może tyle nie wejść. Po wgraniu softu odbiorniki mam dalej zbindowane, a co do ich ilości to się nie wypowiadam bo nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zdałem sobie teraz sprawę, że w niektórych modelach nie mam dostępu do odbiornika. Nowy firmware czyści pewnie te informacje też? Nie, nie, nie. Odbiornik gada z nadajnikiem czyli z modułem nadawczym, nie z genetarorem PPM. Co było zbindowane to i pozostanie zbindowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Dobra wiadomość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Że zapytam co w tym sofcie jest takiego nadzwyczjnego?Bo moze i ja bym sie pokusił o zmiane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Ile pamięci na modele ma ER9X? Czy jest ograniczenie na ilość zbindowanych odbiorników? Tomek i Przemek dobrze piszą. Możesz bardzo prosto zgrywać ustawienia na komputer. Warto przemyśleć lokalizację gniazda programowania. Mam wklejone hotglutem pod napisem Turnigy i sobie chwalę. Grzesiek, w sofcie nie ma nic nadzwyczajnego. I to jest właśnie nadzwyczajne. Po prostu ustawiasz sobie dokładnie to co chcesz, a nie to co ktoś wymyślił, że będziesz chciał. Chcesz mieć ster kierunku na tylnym pokrętle, czemu nie Głupie tylko z pozoru. Ja miałem do trymowania czułość klap na pokrętle. Zostało do teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 To jest dobre a jak to sie ma do sprawnosci i zasiegu apki?,nie głupieje potam,np zasieg itp.?A i narazie latam na orginalnych odbiornikach ale przymierzam sie na przejscie na frsky,cos nie mam zaufania 100% do tego orginalnego 2,4GHz (zasięg)a moze wy cos powiecie na ten temat.(zasięgu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Chciałbym u siebie zamontować gniazdo 6pin. Potrzebuję informacji jak przerobić kabelek 10pin z programatora do gniazda 6pin. Dlaczego tak? Bo kabelek z HK taki jest a i 9XR ma gniazdo 6pin no i w KK2.0 tez jest 6pin. Pomożecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Że zapytam co w tym sofcie jest takiego nadzwyczjnego?Bo moze i ja bym sie pokusił o zmiane. Odpowiem z mojej perspektywy: Denerwowało mnie przekłamanie napięcia zasilania i niski alarm. Tutaj kalibruję sobie odczyt tak aby wskazanie było właściwe a alarm ustawiam jak chcę. Denerwowało pikanie przy każdym naciśnięciu klawisza - tutaj mogę sobie włączyć tylko dźwięk alarmów, które też są milsze dla ucha niż te z 9x. Co do samego sterowania modelu - ustawiam sobie co chcę i gdzie chcę, z jakimi krzywymi chcę, pod jakimi przełącznikami chcę. Wspaniałym narzędziem są przełączniki wirtualne - za ich pomocą mogę sobie zrobić np. D/R albo EXPO na wybranym sterze. Np. ster wysokości D/R 50% ale tylko jeśli mam gaz powyżej 75%. Poniżej tego jest pełne wychylenie. Dla szybowników to coś wspaniałego. W płacie z lotkami i klapami można zrobić wszystko i to w kilku prostych ruchach. O czasomierzach które mogą liczyć wszystko co się wymyśli i są aktywowane wybranym położeniem wybranego drążka albo przełącznika nie wspominając. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi