kszczech Opublikowano Środa o 21:47 Opublikowano Środa o 21:47 A różnie. Corel najczęściej, a ostatnio sporo we Fusion 360, który generuje fajnie G-cody. Bo sobie w końcu kupiłem własną maszynę CNC. I to dość dużą więc moje marzenie w końcu zrealizowałem. W Corelu szybciej idzie bo rysuję już "pamięcią mięśniową" i nie muszę się zastanawiać jak, czym, itd. Natomiast Fusion 360 jest fajny ale coby coś narysować to trochę główkować muszę.
Darek Kuras Opublikowano Środa o 22:50 Autor Opublikowano Środa o 22:50 Corel, gdzieś mi dzwoniło ale że w nim nie działam to nie poznałem od razu. Fusion to już cięższe działo. Ja głównie Acad, a w zasadzie GStarcad. Praktycznie identyczny. To jeśli idzie o 2D. W 3D to Inventor z którego przesiadłem się ostatnio na Ironcada. Trochę inne podejście do 3D ale coraz bardziej się mi podoba. Laser programuje w Lightburn, a 4 osiowa wycinankę drutową do styro i pochodnych, we francuskim Gmfc. Ploter frezujący w jakimś linuxowym programie ale nazwy nie pamiętam.
Darek Kuras Opublikowano Czwartek o 19:20 Autor Opublikowano Czwartek o 19:20 Obiecane zdjęcia floty Tajfunów. Rożne etapy produkcji elektryków i spalin: Nawet "dziadek" Tajfun z pierwszego postu, jeszcze żyje. Co prawda miał kilka przeróbek w trakcie swojego życia i nadal jest sprawny. Ale jest już na emeryturze i końca swoich dni doczeka na tej ścianie. Chyba że zginie jeszcze śmiercią naturalną, wkomponowany w asfalt lub trawę 🙂 Boję się go tylko ważyć. 3
bynek Opublikowano wczoraj o 07:18 Opublikowano wczoraj o 07:18 W dniu 18.12.2024 o 22:20, kszczech napisał: Darek, jestem jak zawsze pod wrażeniem Waszej działalności. Super robota. Fajnie, że wkręcacie w to młodzież. Dlatego mam nadzieję, że to nie będzie nietakt z mojej strony jak wstawię tu plany małego samolociku. Może się komuś przyda. Wpadł mi modelarz 5/97 roku. Z planami samolociku Muchor. Serdecznie pozdrawiam A czy znasz historie powstania nazwy Muchor ? Bo ja mam pewne przypuszczenia, i po obejrzeniu elektronicznych planów tego modelu , i porównania z pierwowzorem modelu, jestem pewny jego historii. Foto pierwowzoru wkrótce zamieszczę. No i szacunek za wykonane rusunki modelu.
Rekomendowane odpowiedzi