Spoxik Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Na początku był BowStick ale zmieniło się wraz z postami ;p. odwaliłes manianę Zainwestuj w ostry nóż do tapet lub nożyczki bo wygląda jak by to bobry opierdol... I może zmień nazwę tematu ... w temacie jest o BowStick'u a usiłujesz zbudować coś innego z kartonu. Mówiłem że to tylko tak wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Dokładnie musisz zainwestować w nożyk do tapet bo ogon wygląda jak wycięty nożem do masła... do tego klej wikol bo jak się domyślam to czarne to taśma izolacyjna nie ma sensu najmniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Na początku był BowStick ale zmieniło się wraz z postami ;p. Mówiłem że to tylko tak wygląda. czyli jednym słowem piszesz nie na temat czyli wprowadzasz zamęt na forum ... ktoś w przyszłości będzie chciał poczytać o BowStick'u a natrafi na model z tektury ... bezsensu. Kupił byś faktycznie ten depron, naprawdę dużo pianki nie będziesz potrzebował na ten model więc drogo nie wyjdzie i zabrał się za budowę tego tytułowego BowStick'a. Jak to się mówi każda pasja kosztuje i to samo tyczy się modelarstwa ... szkłem d... nie utrzesz. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 ale caly ogon sie rusza czy tylko ster wysokosci ? tyle tasmy tam nawaliles i jeszcze zaimpregnujesz go to bedzie wazyl sporo, mozesz pomalowac go odrazu na czerwono bo wyglad CEGLY to juz ma , ale zobaczymy moze poleci, pozdrawiam i kibicuje Ci. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Tylko tyle mi przyszło do głowy po zobaczeniu tego czegoś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spoxik Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Tak właściwie to ja wypróbowuje test kartonu. Jeśli zadziała to jest dobra oszczędność. I buduje ten model: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Po pierwsze temat. Edytuj pierwszy post. kliknij [więcej opcji] i zmień temat. Po drugie. Nawet z kartonu można zrobić ładny samolot. Ostry nóż i staranność to podstawa. Po trzecie, plany. Budujesz tak na oko rozumiem. Weź jakieś plany do depronu i zrób to samo tylko z kartonu. Najlepiej górnopłat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 porownaj kadlub z flimu z tym ktory TY zrobiles i zainwestuj w noz i depron za 3,50 , zrobisz lekki model a nie cegle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zrób lepiej ten. Kadłub zrób dwóch lub trzech warstw kartonu sklejonych razem. http://pfmrc.eu/inde...erek-z-depronu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 i napewno ten model ktory ci doradza Robert bedzie lzejszy od tego ktory ty probujesz zmontowac i co najwazniejsze bedzie latal , pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOSNA_NS Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 lubię niecodzienne podejście ale to co próbujesz zrobić to jak wyważanie otwartych drzwi....naprawdę jako pierwszy model zrób ten model z linku Robertusa fajny i prosty a materiał za grosze i nawet w Szczecinie wiem gdzie materiał u Ciebie kupić więc wymówki "nie mam gdzie" są bez sensu. a do kartonowych rc zawsze możesz wrócić. Majster. Polskie Markety Budowlanewięcej informacji Al. Jana Pawła II 82 Biłgoraj 84 686 01 35 Lider. Materiały budowlanewięcej informacji Krzeszowska 36 Biłgoraj 84 688 04 68 lider-market.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 W Biłgorau są też składy PSB, czyli Mrówka, tam na pewno są podkłady. W mojej Mrówce są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 no widzisz Karol ile masz mozliwosci , nawet mozesz zadzwonic nie wychodzac z domu i bedziesz wiedzial czy maja podklady pod panele czy tez nie , pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 widze ze projekt KARTONOWY MODEL chyba stanol w miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Żeby laik za jakiego Cię większość uważa zbudował model choćby z kartonu bez planów który ma polecieć ,potrzebowałby chociaż trochę wiedzy... inaczej poleci jedynie w dół... Sądząc po próbach budowy kadłuba wywnioskowałem , że planów ani pojęcia to ty raczej nie masz... Czytaj , czytaj , czytaj... i jeszcze rz czytaj... Dopinguję pierwszego udanego projektu ja stawiałbym na "funbat" z depronu prosty w budowie :lekki tani dzwonek ,mały tani regiel ,dwa serwa , tani mały pakiet 1000 3s i w górę... a w katron to sobie możesz go potem zapakować... Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi