Air Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 szpieg - a co? Jesteś fundatorem tego projektu że szkoda Ci hajsu, czy po prostu lubisz zaglądać innym do portfeli? Jeśli to drugie, to wróżę Ci udaną karierę w skarbówce... bo na tym forum, to chyba raczej nie... Po pierwsze - w Polsce nie latają, bo był to samolot produkowany wyłącznie na eksport do ZSRR. Po drugie - ze względu na to jak nietypowy jest to projekt, tym większą - nazwijmy to - "wartość modelarską" przedstawia. Życzę powodzenia w realizacji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 To że oryginał marnie lata nie znaczy że model też, dobry profil,lekka konstrukcja i będzie śmigał aż miło. W druga stronę zobacz jak mało jest modeli Orlików , bo ciężko zrobić z niego dobry model ,a prawdziwy samolot fruwa aż miło. Życzę powodzenia w budowie czegoś innego niż Spit czy Extra. Zasiadam w loży podglądaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Tomku według mojego stanu wiedzy to .... bo ciężko zrobić z niego dobry model ,a prawdziwy samolot fruwa aż miło. nie do końca jest prawdą. Modele mogą latać kiepsko bo oryginał nie jest idealny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Tomku według mojego stanu wiedzy to nie do końca jest prawdą. Modele latają kiepsko bo oryginał nie jest idealny Witam OT Belfegora Akurat buduję Orlika. Możesz pokazać fotki modeli Orlików, które kiepsko latają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Poprawiłem wypowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Akurat buduję Orlika. Możesz pokazać fotki modeli Orlików, które kiepsko latają. Możesz pokazać zdjęcia Orlików które w ogóle latają? Ludzie robią sprawdzone konstrukcje bo tak lepiej , wygodniej itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 s'il vous plaît http://papykilowatt.free.fr/html/pzl225-contruction.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Wojtek, to chyba dowód na to ze orlik potrafi ładnie latac Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Możesz pokazać zdjęcia Orlików które w ogóle latają? Ludzie robią sprawdzone konstrukcje bo tak lepiej , wygodniej itd. Witam Właśnie dlatego robię, bo nikt nie robi. Nikt nie opracował żadnych dobrych planów modelu, na pewno nie będzie łatwy do latania. Ale trzeba wyzwanie podjąć. Ale to jest temat o Belfegorze i niech tak zostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 To odpowiedź na post Tomka.Latają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 trzymajmy się jednak tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOSNA_NS Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 na rc-groups jest wątek i lata:] powodzenia życzę bo projekt fajny http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=95018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Gdzieś , kiedyś wpadł mi w ręce film z belfegorem w wersji Free Fly gdzie modelik był napędzany silniczkiem Rapier w rozmiarze L2. MOdelik latał doskonale niczym szybowiec. Tak więc kibicuję i trzymam kciuki. Niestety wczoraj spędziłem z godzinę na jego poszukiwaniach i nie trafiłem na ten film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Prawdopodobnie piszesz o tym Przy okazji do obejrzenia od 4:50 na początku i około 7:20 minuty i nieco dalej http://www.ffscale.co.uk/page3pp.htm Heh symbol przyjaźni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 tak, ale gdzieś widziałem film właśnie jak on lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Tak poza tematem, to czy aby to dobry dział na ten model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi