Viper Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Ooo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 No kurcze, łatwo nie jest. Ale jest jakiś postęp. Usuwanie błędów i przeglądanie dziesiątek rysunków i zdjęć to upierdliwe zajęcie ale jakiś efekt przynosi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Dawaj Sławku dalej, fajnie to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Cały czas pracuję nad tymi przekrojami. Nie jest to takie proste. Napisałem do kolesia z USA który sprzedaje plany f14 o rozp.80 cali. Na nich są rozrysowane przekroje co 5 cm. Zobaczymy co odpisze. Niemniej jednak cały czas walczę i jak będzie jakiś postęp to pewnie się tym podzielę z Wami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Poszukam, powinienem mieć jakieś monografie F14. Jak znajdę to Ci zeskanuję w pdf-ie plany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Jeszcze raz przekombinowałem przekroje, tym razem prócz konwersji pilków na CAD z JPG i PDF pomierzyłem suwmiarką wręgi i okazało się że konwersja nawaliła błędów które poprawiłem. Wrzucam screeny chociaż pewnie nie będzie widać poprawek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Jest tak: koleś z USA się nie odezwał. Skoro nie odpowiada na pytanie zadane przez serwis ebay to chyba nie warto oczekiwać na ewentualną przesyłkę tym bardziej że tanio nie jest. Powalczyłem z wręgami, kabina pozostawia wiele do życzenia natomiast wręgi dopasowałem jak trzeba. Zajęło to z 15 godzin rysowania i podpierania się różnymi planami. Zamówiłem turbinki Changesun 12 łopatkowe 90mm. Z przesyłka 160zł sztuka , u nas od 200 wzwyż. W 3 D jestem cienki jak barszcz tym bardziej że trial TC Pro jest na 30 dni a ja nie mam czasu na nauki dlatego model 3D taki sobie. Kabina będzie przerysowana na inną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Rysuj, rysuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Nie jestem z tego zadowolony :-/ Muszę się z tym przespać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Jak to mówią, nie od razu Kraków zbudowano. Ponawiam propozycję, jakbyś chciał model plastikowy (w większości do sklejenia ) to służę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Hmm, spanie z balsa może sie skończyć wyciąganiem wykałaczek z tyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Hmm, spanie z balsa może sie skończyć wyciąganiem wykałaczek z tyłka. Chyba elektronów z procesora. Marcin, dzięki za propozycję ale nie będę miał jak zdjąć z niego wymiarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 To nie chodzi o wymiary, myślałem aby potraktować to jako pomoc w wizualizacji całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Nie wiem jak to jest że akurat przekrojów kadłuba do f-14 w internecie jest jak na lekarstwo. F-15 i F-16 są pocięte na plasterki co kilka mm a F14 nie ma. Skoro mam wywalić kilka PLN na wyposażenie EDF x 2 to szkoda robić popelinę przy samym płatowcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Jak robiłem MiGa-23 to pojechałem do Łasku go zobaczyć z bliska, bo mimo, że miałem dużo zdjęć i rzutów to jednak co innego było obejść go dookoła i ułożyć w głowie jak wygląda. A miałem akurat problem aby wyobrazić sobie przejście kadłuba od odwróconego D do koła, które jest za skrzydłem. Do USA albo Iranu nie pojedziesz, więc taki model w skali może być pomocny w takich dylematach. PS. Możesz też ściągnąć sketchup i model do niego np https://3dwarehouse.sketchup.com/model.html?id=5bdf4bb62591f5f410d78a986406c162 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Mam sporo fotek F14, które pstryknąłem w zeszłym roku, praktycznie dookoła, jakby Ci miały pomóc to podeślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Marcin, z fotek pewnie skorzystam ale jeszcze nie ten moment. Popracowałem nad kabiną i generalnie coś z tego będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Uporałem się z kabiną, będę walczył dalej ze swoim projektem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Walcz, walcz. Może to takie złudzenie, zwłaszcza, że nie ma jeszcze całej bryły kadłuba, ale czy ta owiewka nie jest odrobinę za mała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Może coś się przyda : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi