tomasz.smolarek Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Pomóżcie proszę, bo zbaraniałem... W nadajniku mode 2 lotki są w lewym czy prawym drążku..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Prawym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 czyli ster kierunku w lewym... No to od samego początku sobie źle podłączyłem i muszę się znów uczyć latać... Dobrze że doszedłem do tego po kilku kiepskich lotach; szkoda jednak że tyle czasu spędziłem na symulatorze ucząc się złych praktyk. Ech.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Tak się nauczyłeś, tak podłącz i po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Biedy nie ma będziesz latał w Mode 4 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Pewnie, wszystko się da ominąć, można nawet odwrotnie podłączyć ster wysokości, ale to oznacza, że będę umiał latać tylko swoim zestawem. Dobra, ponarzekałem na swoją głupotę, idę trenować na symulatorze. Mode 4 - ilu z was tak lata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Mode 4 - ilu z was tak lata? Jakby Ciebie policzyć to jest już was .... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 przestaw w symulatorze i zobacz, jak łatwo się przestawisz to ok, a jak nie to wróć do mode4 i tez będzie ok. wkleję jeszcze po polsku dla potomności 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Ja mam mode 4 ;C biorę symulator i uczę się mode 2 lotki z gazem to zły pomysł ^^ Podczas lądowania sterując lotkami mimo woli ruszamy też gazem a to nie jest pożądane przez pilota. PS. Jest nas 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 polpakpol, fajnie nie jestem sam. Obaj zapewne jednak zasilimy grono mode-2'owców EDIT: hmm... a gdyby tak pomyśleć chwilę. Na razie się uczę. Lotek nie podłączałem, więc skręcam jedynie z użyciem SK. Kiedy uruchomię lotki, podłączę je tam, gdzie teraz jest SK. Efekt skrętu będzie identyczny/podobny. Potem SK podłączę na lewym drążku i...wszyscy zadowoleni Czy dobrze kombinuję, że dopóki nie używam lotek, to SK może zostać jak jest, a potem "dam radę"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Tak. Przestawisz się bez problemu. Ja też uczyłem się latać na modelu bez lotek (STC). Potem w miejsce steru kierunku podłączyłem lotki, ponieważ częściej się ich używa, oraz takie podłączenie jest dla mnie bardziej intuicyjne. Obecnie dość rzadko używam SK (pomijając to, że lotki mam zmixowane z SK). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 No i git Bardzo dziękuję za uświadomienie mi, że istnieją inne mody niż 1 i 2! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 No i git Bardzo dziękuję za uświadomienie mi, że istnieją inne mody niż 1 i 2! Ano są. Są też idefixy, zefirki i inne takie mody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Chwilę mi się zeszło ze zrozumieniem dwuznaczności Pozdrowienia dla Pana Kapitana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Ja mam mode 4 ;C biorę symulator i uczę się mode 2 lotki z gazem to zły pomysł ^^ Podczas lądowania sterując lotkami mimo woli ruszamy też gazem a to nie jest pożądane przez pilota. PS. Jest nas 2 No fajnie. w mode 2 sterując lotkami w prawo na podejściu do lądowania odruchowo ruszasz ster wysokości i to w dół. Taki jest odruch, tego się w stresie na początku nauki nie kontroluje. Istotą mode 1 jest to, że lotki i wysokość są na innych drągach. Zawsze można puścić lewy drążek i model leci poziomo. Na początku najważniejsza funkcja Gaz dajesz na full i lotki chodzą za ręką. Albo do oporu do siebie i lądujesz. To najlepszy mode do nauki. Oczywiście dla praworęcznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Ja latam od początku na mode 4 (wynik pomyłki) i jak dla mnie super sprawa :-) Próbowałem mode 2, ale jakoś mi nie leży. Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Ja latam w mode 4 -jestem zadowolony , problem był jak wybierałem nadajnik z średniej półki, brak mode 3 i 4. bardzo intuicyjny mod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 I o to właśnie chodzi. Aby Mode dobrze leżał w dłoni. Ja latam na Mode 2 bo prawy drążek działa tak samo jak w prawdziwych samolotach, a że dużo kiedyś się grało w sumalotory, Mode2 był dla mnie naturalnym przejściem. Ma to swój minus, bo jestem praworęczny i ciężkie modele trudno mi sie staruje z ręki, ale to jest jedyna niedogodność jaka widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Proponuję załóżmy Klub Przypadkowych Miłośników Mode 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi