Ana Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zaryzykowałam i powiem, że już dawno tak się nie uśmiałam Dostałam oczopląsu - oby tylko chwilowego 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 No filmik ciekawy . Może był nakręcony z udziałem "płynnego podkładu" przed Sylwestrowego . Następny będzie pewnie dużo lepszy. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Co tam się stało, że doszło do kretobicia ? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mooseman Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Ustawiałem w Pixhawku programowy "lot odwrócony" na przełączniku Działało, ale w pewnym momencie zaczął opadać na plecach przy max drążku w górę. Zmieniłem na manual i zaczął obracać się z pleców do poziomu ale było już za nisko. Uderzył w ziemię 67km/h. Urwało dziób, mocowania skrzydeł i statecznik poziomy. Naprawa w domu i dziś już latał jak nowy Jedynie mobius na dziobie trochę ucierpiał (pękła obudowa) ale działa. Nie jest źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuwu Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Wykryliśmy, że w Pysia filmie może drżeć obraz. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 W modelarni uruchomiono 2 modele klasy F1K przystosowane do zdalnego sterowania. 1 elektryczny 2. spalinowy cilniczek "Cox" najmniejszy jaki produkowano , waga zestawu 132 gram Silniki pracują tak : I elektryk: 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Ładne cacunia... . A gdzie Cox'ik ma zbiorniczek? To tuż za nim (czerwone), czy trochę dalej i niżej? Nie mogę wyśledzić po przewodzie, bazuję tylko na fotkach... Filmiki to dopiero za parę dni, bo limit transferu zjadłem Francka , gdzie najszybciej znajdę opis klas (F1H - itp. ... )? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Aby na pewno są to modele F1H i czemu mają śmigła stałe a nie składane jak porządne motoszybowce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuwu Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Jak Adam wrobił Achima Achim - Trex 550E - 27 Grudnia 2015 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Sory pomyliłem klasy to modele F1K czyli napedzane silnikami na gaz co2 przerobione na RC. Kiedyś nasza modelalnia startowała w klasach wolnolotek , pozostałości zostały sprzedane albo przerobione na RC (Francka , gdzie najszybciej znajdę opis klas (F1H - itp. ... )?) najwiecej informacji jest w aeroklubach http://www.mlik.pl/doc/Przepisy%20techniczne%20w%20klasach%20narodowych%20modeli%20swobodnie%20lataj%B9cych.pdf A ty masz historię naszego klubu http://www.mlik.pl/forum/viewtopic.php?t=823 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mooseman Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Przesyłam krótki filmik z dzisiejszego latania Materiału niewiele, więc dodałem mój pierwszy dzisiejszy, całkowicie autonomiczny lot od startu z ziemi, przez lot do lądowania bez dotykania aparatury oraz trochę widoczków wokół lotniska Zapraszam! http://www.youtube.com/watch?v=LBW5XEv89Xc 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Francka , dzięki! Właściwie, to innym Kolegom mogę polecić tę ciekawą lekturę . Chłopy, kuśfa, na takiej zimnicy lataliście ?! Tu było rano -16*C, tylko rąbanie drzewa mnie uratowało od odpadnięcia j...ek. Niezłe macie zadęcie... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Również dorzucę swoje 2 grosze. Niewiele, i niezbyt profesjonalne, ale coś jest: 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Kolejny rok 2015 za nami podsumowanie . Jak zawsze każdego roku w sylwestra rano spotykamy się w modelarni na kawie i ciastkach i nie kończacych się dyskusjach. Każdy kto znajdzie troche czasu w tym okresie jest mile widziany . Lampka szampana i życzenia pomyślnych lotów w Nowym Roku i wspólne zdjęcie do kolekcji. W tym roku doszło kilka nowych twarzy i nowy model "Genesis 2" w budowie ekipa wyglada jak zawsze atrakcyjnie To , że sezon się nie kończy świadczą filmy robione przez kolegów na lotnisku . Dziś spadło troche śniegu więc narty do modelu i już latamy . Mróz troche zelżał i latacze na lotnisku mieli trochę frajdy . Napewno Adam wrzuci film z dzisiejszych lotów . Emeryci zostali w modelarni , ciepła herbatka i ciastka które zostały z sylwestra wystarczyły , młodzi mogą marznąć Sezon modelarski 2016 uważamy za otwarty. Pozdrowienia dla wszystkich znajomych , modelarzy , wielbicieli i śledzących nasze poczynania na lotnisku. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 No, kurczaki, jest na Kogo i na co popatrzeć... . Najmłodsza kadra, choć nieliczna, też obecna. To białe duże po prawej na dole to w budowie czy sterowiec? Bogatego, bezkretowego 2016 roczku! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silesia_system Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Na modelarni nie tylko kawa i ciastka 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 To białe duże po prawej na dole to w budowie czy sterowiec? Bogatego, bezkretowego 2016 roczku! To w budowie to projekt naszego kolegi http://pfmrc.eu/index.php?/topic/56491-projekt-szybowiec-genesis-ii-projektowanie-i-budowa-dylemat-profilowy/ Na modelarni nie tylko kawa i ciastka Masz racje Paweł to obraz nie spotykany Pysio 1 raz przy pracy dla nie których to niespodzianka 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mooseman Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 No to proszę! Dzisiejsze spotkanie na lotnisku Zapraszam! http://www.youtube.com/watch?v=HM1WWKFnSYs 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuwu Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Nowy sezon rozpoczęty Ania ćwiczy ciasne skręty Pysio narty pozapinał I fansrajem drzewa ścinał Adam latał po łejpointach Wszystkie ptaki z nieba sprzątał Andrzej też wyciągnął ptaka I wysoko nim polatał Łukasz że miał wielką chcicę Spenetrował okolicę Achim kręcił równe lejki Na Rafała opad szczęki Wojtek łapał co popadło Nawet jak na ziemię spadło Piesek nasrał na lotnisko I to jest w zasadzie wszystko 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Niezłe, razem z żonką boki zrywaliśmy. Kiedy wydajesz tomik poezji lotniczej z lotniska gwarka? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi