krzysiekcrs Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Skądś znam taką ciszę, model wygląda świetnie, chociaż te malowanie, to rzeczywiście mógłbyś poprawić, bref: złożenie do kupy modelu to półmetek, a później pojawiają się sprawy techniczne... kąty zaklinowania, wszędzie jest napisane co to jest, ale jak nie ma wartości w planie, nasuwa się pytanie, jaki powinien być ten chole...ny kąt zaklinowania, otóż: tutaj masz stronkę z profilami, oraz współczynnikami sił nośności do tarcia i kątów jakie i odpowiadają, a TUTAJ trochę lektury (polecam ogarnąć w całości), po której będziesz wiedział, co z tą wiedzą zrobić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciany Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Jakieś postępy? Coś się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 dzisiaj miałem chwile czasu i wpadłem do sklepu zakupić nowe farby jutro porobię szablony i biorę sie za malowanie tak ze w sobotę wrzucę jakieś zdjęcia z ;postępów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 jeszcze kilka poprawek żółta obramowka i zakończone ,jednak zdecydowałem się na malowanie 308 dywizjonu krakowskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recox Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Fajne malowanie z tymi pasami inwazyjnymi, czekam na zdjęcia finalnej wersji złożonej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 ,ciesze się ze się podoba jutro wrzucę fotki całości zmontowanego ,dzisiaj kupiłem wyrzynarkę włosowa arkusz sklejki 3mm 2500x1200 wydrukowalem plany i zabieram sie za budowe LA7 w skali 1:4 z planow DAVIDA P ANDERSONA będzie to raczej makieta zobaczymy dzisiaj nakleiłem szablony na sklejke i jutro zabieram sie za wycinanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Robisz Ła, a co ze Spitem? Poleciał, sprzedałeś, spaliłeś w kominku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyluke90 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Świetna robota jak na pierwszy model! ja jestem zielony w budowie modeli z balsy do tej pory kleiłem tylko modele z kartonu. Chciałbym spróbować zbudować taki model. Coster jeśli masz plany tego samolotu lub któryś z forumowiczów to poprosiłbym na maila: przemo.90@o2.pl Z góry dzięki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Przemek plany modelu są na forum w temacie_ Plany_ tylko będziesz sobie musiał je troszkę powiększyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyluke90 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Przemek plany modelu są na forum w temacie_ Plany_ tylko będziesz sobie musiał je troszkę powiększyć A jaki program polecasz do odtworzenia i powiększenia planów w rozszerzeniu dxf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autocad,DraftSight Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 A jaki program polecasz do odtworzenia i powiększenia planów w rozszerzeniu dxf? Konwersja na pdf i powiększasz przed drukowaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyluke90 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ok dzięki no to będę musiał pogrzebać troche w tych programach bo zielony jeszcze jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Jak co to polecam Draft Sieght za darmo i po polsku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 witam na planach skrzydla znalazlem taką czesc i podpis WING WASHOUT JIG czy to jest podpurka do ustawienia profilu skrzydla ? W jakim miejscu ją należy przyłożyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Chodzi ci o ten Jig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Nie, to jest do centralnej części jak wynika z opisu, chodzi mi o tą dłuższą listewkę, z postu nr 84 na stronie 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Nie, to jest do centralnej części jak wynika z opisu, chodzi mi o tą dłuższą listewkę, z postu nr 84 na stronie 5. witam ten jig podstawia sie pod druga wzdluznice na skrzydle zeby wyszlo zwichrowanie skrzydla ,przednia lezy plasko na stole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 O właśnie, o tą wskazówkę mi chodziło, dziękuję To będzie mój pierwszy model budowany z planów i będę miał sporo pytań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Sebastian, czy ten model był już w powietrzu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi