pilot71 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Po głębszych przemyśleniach, Mirek miał rację, konstrukcja byłaby zbyt delikatna, więc ją poprawiłem, teraz powinno być ok Raczej nie wrzucę dzisiaj zdjęć z mocowania płata bo nie zdążę nic więcej zrobić, ale z grubsza górny płat będzie mocowany na dwie śruby i tyle. Te dwie śruby znajdą się po jednej stronie, prawej lub lewej, bez różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Są jakieś postępy? Bardzo jestem ciekaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Okres świąt trochę mnie przystopował, ale postępy są. Zasadniczo dzisiaj model będzie gotowy do oblotu ponieważ zostały już tylko makiety karabinów, które i tak wkleję po malowaniu modelu oraz napęd lotek. Wieczorem zważę gotowy model z pakietem i wrzucę fotki, w tym momencie wygląda to tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Haaa jedno jest pocieszające, chociaż koła są mało makietowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Mimo wszystko ciągle jest to model ESA więc praktyczne zastosowanie pewnych elementów wzięło górę nad makietowym wyglądem. Wisienką na torcie będzie malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 No i w zasadzie model jest już gotowy do lotu, brakuje tylko malowania Waga do lotu czyli z pakietem to 652g Prawdopodobnie model przytyje od malowania o jakieś 20g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Przytyje chyba nieco więcej - nie zostawisz przecież modelu ze śmigłem na gumce Albatros musi mieć kołpak .... MUSI,MUSI, MUSI ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Kołpak bez gadania . Jaki silnik zastosowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Wreszcie skończyłem, teraz tylko muszę poczekać na ładną pogodę do oblotu, nie wiem czy założę kołpak ponieważ zasłoni cały wlot powietrza w przedniej wrędze i nie będzie chłodzenia silnika. Waga do lotu 680g, makietowe detale swoje ważą. W odpowiedzi na pytanie, silnik to Cobra 2217/20 Kv=960 Dorobię jeszcze płat między kołami bo ten egzemplarz chyba taki posiadał no i pomaluję go razem z owiewkami kół. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Wygląda rewelacyjnie . Można liczyć na film z oblotu? Jako zapowiedź przed Bąkowem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 piękny! ale MUSI mieć kołpaczek! chacha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek B Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Na żywo jest jeszcze ładniejszy, i jak lata! Szkoda, że nie poszedł w bój. Z jednym płatem też byłby spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Bardzo ładny, choć spód pomalowałbym na inny kolor, bo podczas walk możesz zacząć tracić orientację gdzie góra a gdzie dół. On już teraz na zdjęciach wygląda prawie tak samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Malowanie odzwierciedla albatrosa Manfreda von Richthofena. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Albatros_Manfred_von_Richthofen_neu.jpg Malowania modelu muszą zgadzać się z malowaniem samolotu latającego w epoce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 I to jest podejście jakie lubię!!! +10 do respectu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Model świetny. Gratulacje. Co do kołpaka to znalazłem coś takiego. Na tym filme z Mistrzostw Polski 2014 w modelarstwie na uwięzi: http://m.youtube.com/watch?v=s4z6Afe1L6Y Czas 1:00 jest ujęcie na model z kołpakiem z otworami. Ciekawe rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Lepiej późno niż wcale: http://youtu.be/4KTJyHruq80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi