robertus Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Ale wiecie, że w aparaturze jest drążek od gazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 coś tam koledzy wspominali. a który to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Najwyraźniej ten którym jeszcze nie ruszałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Aaaaa, to nie wiem. Robert, poruszaj moze swoim to zobaczę który to . I tutorial, koniecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Dobra, poddaję się. Mam wenę i mogłoby to się skończyć dwoma stronami OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Nie ma sprawy, ja też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Wiecie może jak wykonać szybę, która jest pomiędzy pierwszą, a drugą ramką?? Wykorzystałem zdjęcie Lucjana, ponieważ na nim pięknie ją widać Próbowałem giąć plastik suszarką na kopycie przedniej części ale plastik kurczył się na większej powierzchni niż chciałem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 butelka po coli nie zalatwi problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Fajnie Ci ta Iskra wychodzi. A ja właśnie siedzę i meczę plany , żeby zrobić 1,4m Iskrę z chowanym podwoziem. Witaj Tomek! Podeślij jakieś rysunki aby rozpalić ciekawość. pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Szyba jest z butelki mam już pierwszą i trzecią część. Problem sprawia mi ta środkowa, ponieważ butelka kurcząc się w odpowiednim miejscu powoduje odkształcenie plastiku z drugiej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Szyba jest z butelki mam już pierwszą i trzecią część. Problem sprawia mi ta środkowa, ponieważ butelka kurcząc się w odpowiednim miejscu powoduje odkształcenie plastiku z drugiej strony Witaj 1 i 3 część jest powierzchnią rozwijalną więc nie ma problemu,część środkowa lub jak piszesz 2 ma jeszcze wyraźne przetłoczenie w rzucie bocznym. Ciężka sprawa to wytłoczyć,sugeruję uprościć pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Ciężka sprawa to wytłoczyć,sugeruję uprościć Czyli też zrobić na prosto?? W przyszły weekend coś po kombinuję, bo jak wiecie jutro szkoła (koniec semestru) i trzeba się przygotować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Jak ty robisz ta wytłoczkę. Na dobrą sprawę mozna zrobić 1+2 w całości, jesli wielkość butelki pozwoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Kopyto wsuwam w butelkę. Następnie na wcisk wkładam pod nią listwę, na której trzymam całość. Później grzeję suszarką tą część którą chcę uformować. Z małymi owiewkami nie ma problemu, ale tutaj jakbym miał zrobić tak jak piszesz 1+2 to ta "2" musiała by mieć 25,5cm. Jedynym problemem dla mnie jest po prostu rozmiar całej owiewki kabiny :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Piotr jet, jak już będę miał gotowe skrzydło to wrzucę zrzut ekranu z projektem. Może dziś , najpóźniej jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Spora ta szyba. Czyli masz kopyto tylko dla 2 tak? Pokaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Tylko ta 1 jest wyszlifowana i poszpachlowana. 2 jest w surowym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Piotr jet, jak już będę miał gotowe skrzydło to wrzucę zrzut ekranu z projektem. Może dziś , najpóźniej jutro. Skrzydełka to nie problem,problemem jest kadłub i ilość dupereli w węźle (skrzydło kadłub podwozie).Jaki planujecie profil skrzydła? pozdrawiam Piotr Kalinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Piotrze daj mi godzinkę dokończę to co rysuje i otworze nowy watek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Na tygodniu skleje to kopyto z powrotem w calosc i dopracuje ta 2 czesc i bede dalej probowal Gdy dojda mi przedluzacze to zrobie "oblot" rzucajac Iskre w trzcine. Jak bedzie wszystko ok to bede malowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi