Laik Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Pobrałem aktualizację , są nowe modele : Heron FunGlider Rock Star Park Master Pro Uruchomiłem bez problemów na windzie 8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paw Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Witam, A czy ktoś próbował podłączyć aparaturę Pelikana Cadet 4 z dorobionym wyjściem na jacka do tego symulatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Jak na tym wyjściu masz ppm to kupujesz kabelek usb i jedziesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paw Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 To jest zwykły kabel jack-usb? Zastanawiam się czy połączyć aparaturę z darmowym Multiflight czy kupić zestaw RealFlight Basic za 200 zł - może ma ktoś doświadczenia z oboma tymi symulatorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Widziałeś taki "zwykły kabel jack-usb" i co on niby miałby robić. Zawsze jest tam jakas elektronika, która konwertuje sygnał. Coś takiego potrzebujesz http://abc-rc.pl/Symulator-FlySky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Czy ktoś próbował może ściągać ten symulator w ostatnim czasie? Próbuję ściągnąć ze strony multiplex-a od kilku dni bez skutku. Po kliknięciu na link po chwili dostaję komunikat, że strona internetowa jest niedostępna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Widziałeś taki "zwykły kabel jack-usb" i co on niby miałby robić. Zawsze jest tam jakas elektronika, która konwertuje sygnał. Coś takiego potrzebujesz http://abc-rc.pl/Symulator-FlySky Ja widziałem i nawet mogę Ci taki wysłać Nie ma żadnej elektroniki i konwertera. Dostałem go z zakupionym urządzeniem, gdzie do ładowania jest zwykły kabel usb->jack, bo złącze usb w urządzeniu jest zrobione jako jack dla miniaturyzacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paw Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Czy ktoś próbował może ściągać ten symulator w ostatnim czasie? Próbuję ściągnąć ze strony multiplex-a od kilku dni bez skutku. Po kliknięciu na link po chwili dostaję komunikat, że strona internetowa jest niedostępna. W tamtym tygodniu ściągnąłem bez problemu a teraz faktycznie jest niedostepna, moze mają jakiś chwilowy problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Przepraszam za bardzo naiwne pytanie totalnego laika: czy, aby polatać na ekranie kompa na tym symulatorze potrzebna jest aparatura (nadajnik)? Czy może steruje się samolotem za pomocą klawiatury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Klawiatura niczego cie nie nauczy. Podłącz pada usb z dwoma grzybkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Ja latam na Mx-12 Graupner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paw Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Widziałeś taki "zwykły kabel jack-usb" i co on niby miałby robić. Zawsze jest tam jakas elektronika, która konwertuje sygnał. Coś takiego potrzebujesz http://abc-rc.pl/Symulator-FlySky Kupiłem ten kabelek, wyprowadziłem sygnał PPM, sprawdziłem na Ccrsim sygnał wychodzi z nadajnika (tu podłączenie jack-jack do mikrofonu) komputer oczywiście widzi kontroler PPM ale nie moge go skalibrować pod Windowsem- nie reaguje na wychylenia drążków. Czy potrzebny jest do tego jakiś dodatkowy program konwertujący sygnał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 wgrałeś driver z tej strony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paw Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Nie, po podłączeniu wtyczki PC automatycznie zainstalowal cos i pokazał że instalacja zakończona pomyslnie ale skoro tak to sprubuję jeszcze ze sterownikami ze strony sklepu. Jest tam 3 - wszystkie muszą być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Dzień dobry, wybaczcie, że się podłączę - właśnie temat dla mnie aktualny. Na podlinkowanej powyżej stronie abc-rc.pl podają, że ten konwertujący kabelek może żle działać z win7 i wyżej. Rozumiem, że fakty już zdążyły zaprzeczyć temu "może"? Nie ma różnicy konwersji pomiędzy FMS a MultiFlight? Na tej stronce jest jeszcze porada: wszystko o podłączaniu symulatorów jest na stronie firmy PITLAB. Spróbuję zdobyć stosowny kabelek, załadować MultiFlight'a i dam znać, jak poszło. pozdrawiam skłopotanych 27.11.2015 g.13:20 EDIT: Pitlab ma urlopik do końca listopada. Ważne pytanie: w FMS konwertujący szeregowy kontroler PIC we wtyczce D-sub9 kabelka przerabiał sygnał PPM m.cz. apki na sygnał standardowy RS-232, który to można wprowadzić tylko do stosownego portu COM w komputerze. Sygnał ten jest nieczytelny dla portów USB. Gdzie aktualnie można kupić dobry, markowy i sprawdzony kabel z konwerterem PPM na USB, odpowiedni do MultiFlight'a pod Windows7 ? W sklepach wymienionych w wątku już nie znalazłem takich EDIT II: Poszperałem nieco i znalazłem takie kąski: http://www.aircombat-modele-rc.pl/?symulatory-i-kable-usb,49 -to konwerter z COM RS232 na USB, z płytą ze sterownikiem http://www.rc4max.com/symulatory,1301,0.html - a to wprost na USB, z przejściówkami 3 rodzaje, ale bez sterowników http://rc.susco.pl/sklep/details/397/kabel-do-symulatora-z-usb-nowy-kod-produktu-000499.html -j.w.,ale bez przejściówek, za to taniej http://www.rctrax.pl/kabel-do-symulatora-realflight-g4-5/4494/ -A TO CIEKAWE! Edytowane 27 Listopada 2015 przez AMC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 A tu Download Center Multiplexa najzwyczajniej ma w d...użym poważaniu moje chciejstwo, bo "nie można odnaleźć tej strony" od trzech dni. Mógłby ktoś z Was sprawdzić, czy to Deutsche Serveren Kaputt, czy coś u mnie powikłane ? A oświecicie mnie, co to za zagadka z tymi trzema sterownikami, o których wspomina kolega Paw ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Może jak ktoś ma instalkę Multiflighta poda link do dropbox np. na PW etc.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Mam jakąś starszą wersję. Przed rozpakowaniem trzeba w drugim pliku usunąć ".zip", tak aby rozszerzenie było .z01 Musiałem zrobić takie obejście bo serwer nie chce przyjąć. MULTIFlight_setup.zip MULTIFlight_setup.z01.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Hmm nawet po zmianie rozszerzenia wywala błąd, że to nie archiwum. Czego użyłeś do spakowania? Ok juz sobie poradziłem i polatałem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi