kaczma2 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Przerzuciłeś się na pałace? Staw ładny, model w razie awarii dopłynie gdzieś do brzegu. Jaka jest głębokość? Nadaje się na żaglówki RG65? Ostatnio, w piątek wieczorem nie wyłączyłem nadajnika Radiolink i rano aku rozładowane. Po naładowaniu zaczęły się kłopoty. Regulatory wydawały głośne pi,pi, ... Na wyświetlaczu MIX, który po przełączeniu przełącznika zniknął. Z pływania nic nie wyszło. Instrukcja do ręki i zrobiłem reset. Nic to nie dało bo po działaniu kanałów wykapowałem, że zmieniło mi się MODE 2 na MODE 1. Na końcu instrukcji znalazłem jak to zmienić. W STCk było 1, zmieniłem na 2. Zmieniłem następnie rewers obrotów i jest OK. Bez instrukcji bym sobie nie poradził.
Łuszpiński Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Byłem dzisiaj w dyrekcji Parku Myślęcinek u P. Bożeny Hennig z prośbą o wydanie przepustek dla modelarzy na wjazd samochodem nad staw górny ten z molem. Odmówiła z różnych względów, ale zaproponowała przepustki jednorazowe np. w niedzielę na zrobienie pokazów modeli pływających RC. Ze swej strony zaproponowała oprawę medialną tj. TV oraz gazety codzienne bydgoskie. Prosiła jedynie o informację o modelach, ewentualnie zdjęcia. Całość imprezy ma na celu propagację modelarstwa i pokazanie bydgoszczanom naszego dorobku i pozyskanie nowych modelarzy. Jestem ciekawy Waszej opinii, ewentualnie innych propozycji.
kaszalu Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Fajny pomysł Andrzeju ! Jestem ZA ! Padły jakieś propozycje terminów ? Można by też zaprosić kolegów z innych miejscowości .... - również ze "sprzętem parowym" ! Ps. Zestaw grający dla sternika "parówki" i melomana skompletowany !
Łuszpiński Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Piękne. Pokazy te mają objąć wszystko co pływa a więc również żagle, ślizgi elektryki, redukcje, kibel itp. Termin mamy ustalić sami - jak będzie ciepło. Kilka dni wcześniej tylko musimy podać numery rejestracyjne do przepustek. Myślę, że druga połowa lub końcówka maja ?
WALDENGERD Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Andrzeju Podaj kobitce link do forum, niech sobie poogląda, karnecik na sobotę i niedzielę w określonych godzinach nam odpowiadających od maja do września, nawet odpłatny za parę groszy. Przyciągnie to rzeszę tych co częściej będą odwiedzać Myślęcinek ( obrót, atrakcyjność wzrośnie ....) . Może to przemówi do płci pięknej .... A jak to nie pomoże, to proszę podaj nr tel. do tej pani, może mi z Endriu uda się do niej dotrzeć .......
Łuszpiński Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Niestety nie potrafię podać linku do naszego forum, ale potrafię podać Jej namiary Bożena Henning starszy specjalista ds marketingu tel kom 607 88 00 24 tel stacj. 52 328 00 09 e-mail bozena.hennig@myslencinek.pl Twierdzi, że ludzie narzekają na jadące samochody i dlatego nie może dać przepustek . A od parkingu do brzegu jeziora jest około 100 m. Można by dojechać od strony ul Gdańskiej przed parkingiem - tam stoi " zakaz ruchu " ale tak omija się ciągi piesze. Najważniejszą rzeczą jest możliwość informacji w mediach, a Ona to może załatwić.
mike217 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 No jak będą jakieś pokazy to ja chętny jestem choć z tego co pamiętam tam jest wąsko na wodzie i szybszym modelem mogę mieć problem.
kaszalu Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Umówimy się ! Poza tym wszystkiego najlepszego dla Wszystkich z okazji Świąt Wielkanocnych i bogatego zająca z workiem modelarskich upominków !
cezar65 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Byłem dzisiaj w Myślęcinku, obejrzałem i widzę, że da sie pływać, fajny, mały pomościk z boku obok dużego pomostu, do lustra wody z 10cm. Jak będzie pogoda to jadę popływac.
Rafal_0 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Ciekwy pomysł, sam chętnie bym poogladał takie pokazy.Widzę nowe deski na pomoście głównym.
mike217 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Jak znam życie jazgot moich modeli będzie przeszkadzać , ten temat już tam wiele lat temu przerabiał kolega od FSR. Okazuje się ,że na wyspie są legowiska rybitwy i tu był problem. Mimo, że moje modele są elektryczne to wielokrotnie miałem starcia ze strażą miejską i policją na Balatonie. Takie Polskie hobby upierdliwiać komuś życie.
kaszalu Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Jeżeli impreza będzie oficjalnie pobłogosławiona przez dyrekcję parku to nikt się nie będzie czepiał ! Trochę optymizmu Michał !!
mike217 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Spoko, mam nadzieje , że masz rację. Mówię tylko jak bywało dawniej. Ja sobie upodobałem do pływania akwen obok toru regatowego ale niestety to też przeszłość. Jak by nie było potrzebuję jednak nieco więcej miejsca niż Wy.
Rafal_0 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Co do pokazów w Myślecinku to dowiedziałem się że dnia 26-28.05.2017 będzie festiwal roślin owadożernych link: http://festiwalroslin.pl/bydgoszcz.html może ta informacja pomoże w planowaniu terminu pokazów łódek w Myślecinku.
cezar65 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Wczoraj sobie z rodziną odwiedziłem zespół parkowo pałacowy w Lubostroniu, pod kątem obejrzenia miejscowego zbiornika wodnego. Więc w stosunku do roku ubiegłego to widać że zimą wycięto trzciny i ogarnięto linię brzegową . Brzeg jest stromy, zejście trudne - zwłaszcza z cięższym modelem. Jest mały ruchomy pomost, małym modelem można popływać, co będę chciał latem zrealizować. Widzę że jest w miarę pogoda , to myślę sobie że gdzieś o 11;30 będę w Myślęcinku z Zefirem aby trochę popływać.
cezar65 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Tak, jak pisałem, byłem w Myślęcinku o 11:30 i popływałem Zefirem. Trwało to jedną godzinę, było wietrznie i zimno, zmarzły mi końcówki palców, ale dało się radę. Dzięki temu małemu pomostowi z boku - wodowanie jest łatwe. 1
kaszalu Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 A te badyle pływające przy pomoście nie przeszkadzają ? Ja dzisiaj w ramach spaceru zabrałem do Pieczysk "szuwarka" czyli katamaran z napędem śmigłowym. Niestety na początku pływania skaszanił się odbiornik i pływanie z przyczyn technicznych zostało skrócone .... Serwis już się zabrał za usuwanie awarii !! 1
Rekomendowane odpowiedzi