jamyk Opublikowano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Widać co raz większe postępy w stoczni , jestem ciekaw jak to wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zrobiłem oba koła łopatkowe i to było najważniejsze. Ruszyła nadbudówka. Cały nowy super glu wyleciał z tubki i nie mogłem skleić. To jest dla mnie model doświadczalny i mogę go zrobić w takim stanie, że za dwa tygodnie postawię na wodzie i będzie napęd działał a mogę dużo później. Pomijając pogodę zależy od tego ile i jakie bajery powstawiam. Co mi sprawi przyjemność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 To co do tej pory zrobiłem poskładałem do kupy. Żywica twardnie do tej pory 8 godz. Jutro będzie twardsza na dalszą obróbkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Wyszlifowałem linię nadburcia, wybrałem styropian do dna w miejscu mocowania silnika i w pozostałych miejscach do wysokości pokładu. Podstawa silnika przyklejona. Panewki wciśnięte. Wał będzie wyjęty i szpachlowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamyk Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zdrowych, radosnych i spokojnych Świąt BożegoNarodzenia spędzonych w miłej rodzinnej atmosferze wszystkim życzy Janusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 I ja się dołączam z życzeniami dla Wszystkich !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Wszystkim MODELARZOM i ich NAJBLIŻSZYM życzę wszystkiego co najlepsze, ale przede wszystkim zdrowia i powodzenia w naszych pasjach. Spokojnych Świąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 A ja dziękuję za życzenia i również życzę przyjemnych, miłych Świąt Bożego Narodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zdrowych, spokojnych świąt w rodzinnej atmosferze. Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Ciekawostka świąteczna - wejście kutra do "spokojnego" portu na Nowej Zelandii ...... i wyścigi barek żaglowych na Tamizie ! Spokojnych świąt !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Wodowanie - czy w Waszych stoczniach domowych wygląda to podobnie ?? https://www.youtube.com/watch?v=UVFWS_wfmqM Ale bywa też tak .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 No, nie dostałem pod choinkę żadnego prezentu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Kaziu, nie jesteś osamotniony , moje urodziny niebawem, tu widzę mnogo prezentów, lub jeden a duży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Ja dostałem poduszkę na której się nie da spać bo kark boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 To poduszka "niewysypka", specjalnie do zwiększania czasu aktywności modelarskiej !! A Kaziu chyba czymś musiał podpaść "gwiazdorowej".... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Naukowcy stwierdzili, że lepiej śpią ludzie, którzy mają jakiś cel w życiu. Moim celem było popchnięcie roboty przy bocznokołowcu. Zrobiłem ster i wkleiłem rurkę a orczyk wyciągnąłem od serwa. Nagwintowałem pręt 2,0, nakrętka-orczyk-nakrętka i trzyma. Wyciąłem z płyty pokład i trochę czasu zajęło zdrapywanie malunku piwa brok. Szlifowałem szpachlówkę na kadłubie. Od gwiazdorowej dostałem upominki, ptasie mleczko i czekoladę. Może będzie laptop, tylko nie wiadomo jaki kupić. HDD czy SSD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 No to spoko = temat opanowany !! A na bocznokołowca czekamy ! SSD szybszy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Do tamborka wyginałem płytkę z jakiegoś tworzywa. Nie wyszło to tak jakbym chciał. Wpadłem na pomysł zrobienia z drewna. Mam pęk patyków po lodach i teraz wykorzystam. Powinno ładnie wyglądać. Półki tamborka wycięte. Ster zamocowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WALDENGERD Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Endriu - nareszcie, po długim, długim czasie ( 3 miechy) podobno cierpliwi bywają nagrodzeni - doszedł 27-12-2017 , ale zdążył przerodzić się jeszcze w prezent gwiazdkowy: MINI STEAM I BOILER SILNIK PAROWY M27 ------ od .......... xing ping ksiao tao puf puf puf ! a Gwiazdorowa dorzuciła parę drobnych rzeczy wyposażenia i jest co dłubać - trzeba ustalić priorytety bo można się pogrążyć w otchłani niemocy... Może wiosną popłyną razem: Twój "Kaszalutek" i moja "Mirell-lutka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Dobrze że mu się renifery nie zatarły i wogóle dojechał !!! Ale siłowienka fajna - teraz tylko zagospodarować w jakimś odpowiednim kadłubiku !!! "Kaszalutek" z niecierpliwością grzebie srubą w powietrzu w oczekiwaniu na Twój parowczyk i wspólne pływanie !! Jeszcze Kaziu doszlusuje z bocznokołowcem , Andrzej ze swoimi i mamy całe stado "parachodów" - klimatyczne zadymienie nad kanałem bydgoskim gwarantowane !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi