mike217 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Stare poprzeprabiane Kukorelli wańka wstańka
mike217 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Ja wiem, że jary... Na MŚ w 2008 roku jeszcze sporo takich widywałem i radziły sobie. Potem weszły płaskie kadłuby z komorami i zaczęło się topienie modeli...
kaszalu Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 (edytowane) Ja wiem że TY wiesz !!! Inni koledzy mogą już nawet nie znać tego wynalazku - dlatego wstawiłem fotki i filmy ! Fajnie się nim pływa żeby trochę powariować na wodzie !! Dzisiaj wariujemy TU !!!! Edytowane 17 Czerwca 2018 przez kaszalu
kaczma2 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Po dotarciu bez problemu do klubu Mors (niektórzy mieli problemy) zszedłem nad ładną, spokojną wodę. Modele popływały, nawet żaglówki a było kiepsko z wiatrem. Po zmontowaniu będzie film. 2
kaszalu Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Piknik BARDZOOOO UDAAAANY , frekwencja dopisała, zarówno pływających jak i oglądających ! Miłe towarzystwo, ładna woda, po pływaniu konkursy i kiełbaski z grila ! Popływali, pogadali, pobawili się - WARTO BYŁO PRZYJECHAĆ !! Kilka moich fotek z imprezy, filmy potem, jak się wgrają i ja odparuję bo upał był solidny - schudłem ( ale nadrobiłem na kiełbaskach ....) !!
marcini59 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Klika fotek z imprezy na przystani przy Barce ELLA, świetna atmosfera, pogoda dopisała aż nadto żar z nieba, można było podziwiać rewelacyjne pociski nawodne kolegi Michała, oraz dostojną parową maszynę 2
kaszalu Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 (edytowane) Coś z filmów - inni teź kręcili więc pewnie coś wstawią ! Na poprzednim festynie zatopili Smyka, teraz on w odwecie chciał zatopić mnie !! Ale "wańka-wstańka" Kukorelli poradził sobie z lekką pomocą ! Teraz tylko muszę go "skroić" z OC za wgnioty i szkody moralne za "wykopyrtnięcie" mojego Kukorella !!! i coś jeszcze dla dzieciaków ! Edytowane 17 Czerwca 2018 przez kaszalu 1
mike217 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 W imieniu Pana Krajczewskiego Dziekuje wszystkim za przyjazd i udział w pikniku . Było swietnie ????. Jak zwykle cenna była wymiana doświadczeń i niuansów techniki modelarskiej. Super !
kaczma2 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Dokładam film. Dźwięk się ponakładał. Może to chwilowe. 2
kaszalu Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 (edytowane) Michał - podeślij organizatorom linka do naszej relacji i również podziękuj w naszym imieniu za super zabawę i gościnne przyjęcie !! Ps ! Michał - poza tym dziękuję za bezcenny ładunek znaleziony w "Bałtyku" !! SPRAWDZA SIĘ !! Edytowane 17 Czerwca 2018 przez kaszalu
marcini59 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 No to i mój filmik, Piknik motorowodny z klubem MORS barka ELLA Bydgoszcz 2018, miłego oglądania 3
mike217 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Rewelacja!, oby więcej takich spotkań 1
cezar65 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 W ramach kolejnej edycji Steru na Bydgoszcz , odbyła się dzisiaj dość duża impreza nad Starym Kanałem pod nazwą " Obchody roku dziedzictwa przemysłowego Bydgoszczy,, . Organizator tej imprezy zaprosił mnie z moimi modelami w celu ich zaprezentowania. Czas trwania od 12:00 do 18:00. 2
kaszalu Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Jak widać w różnych lokalizacjach i na różnych imprezach wszyscy się doskonale nad wodą bawili !! I modelarstwo szkutnicze było popularyzowane !!! I o to chodzi ! 1
kaczma2 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zrobiłem regulatory do silników szczotkowych. najpierw jednokierunkowy a potem dwukierunkowy z którym były kłopoty. Najpierw grzał się stabilizator BEC, zamiennik miał inne końcówki. To spowodowało uszkodzenie mikrokomputera. Silnik chodził w jednym kierunku i grzały się mosfety. Wczoraj przyszła nowa zaprogramowana część i po wstawieniu w podstawkę działa. Pozostało teraz regulatory doprowadzić do końca. Podoginać do radiatora, koszulka i gotowe. Regulator jednokierunkowy. Przygotowane części. Schemat. Płytka, ścieżki robione dremelkiem. Uzupełnię zdjęciem całego układu.
Gość RomanX Opublikowano 19 Czerwca 2018 Opublikowano 19 Czerwca 2018 jaki max. prąd wytrzyma ten regulator ?
kaczma2 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Opublikowano 19 Czerwca 2018 To jest ze strony sklepu Bodziocha. Jeśli dobrze pamiętam 15A, ale można zwiększyć dokładając dodatkowe tranzystory.
Gość RomanX Opublikowano 19 Czerwca 2018 Opublikowano 19 Czerwca 2018 a jaki koszt wytworzenia w/w regulatora ? bo jak przewyższa 15zł to się nie opłaca, bo z chin za tyle można mieć 20A - dwukierunkowy pozdr...
kaszalu Opublikowano 19 Czerwca 2018 Opublikowano 19 Czerwca 2018 (edytowane) Jeszcze parę fotek z pikniku w Brdyujściu odnalezionych w zakamarkach cyberprzestrzeni ! ...oraz lekko już historyczne , ale za to superp miarowe narzędzie Janusza "Jamyka" wraz z nowymi żaglami do łódki !! Edytowane 19 Czerwca 2018 przez kaszalu
Rekomendowane odpowiedzi