kaczma2 Opublikowano 4 Września 2024 Opublikowano 4 Września 2024 Od kilku dni woda w kanale jest bez śmieci i mało rzęsy. Nadaje się do pływania modelami. Wykorzystałem to do kilku pływań i pokazuję film. https://youtu.be/QeN1629s4Jw
kaszalu Opublikowano 4 Września 2024 Opublikowano 4 Września 2024 (edytowane) Nasz kolega Antoni organizuje spotkanie modelarzy pływających i jeżdżących w marinie w Nakle nad Notecią w godzinach od 12.00 - 20.00 w dniu 28.09.2024. Modelarze lotniczy również mile widziani !😁 Poniżej link o imprezie wraz z niezbędnymi informacjami dla uczestników zarówno wystawiających modele, pływających nimi, jeżdżących jak i oglądających !!😁 Zapraszam do zapoznania się z ogłoszeniem, kontaktu z organizatorem i udziału w spotkaniu !! 😁 Link do ogłoszenia: https://www.facebook.com/share/p/gN2u8aHzWVayLD6B/ I kilka fotek na zachętę !!😁 Edytowane 4 Września 2024 przez kaszalu Dodano zdjęcia 🙂 4
rkrzysztof Opublikowano 22 Września 2024 Opublikowano 22 Września 2024 Z okazji zakończenia lata łódka trochę popływała. 4
kaszalu Opublikowano 27 Września 2024 Opublikowano 27 Września 2024 Mapka dojazdu do Przystani w Nakle - miejsce jutrzejszego spotkania ! Proszę wpisać w Mapach Google Przystań Nakło lub Marina Nakło nad Notecią !!🙂 1
kaczma2 Opublikowano 29 Września 2024 Opublikowano 29 Września 2024 Od około dwunastej zjeżdżali się modelarze na przystań wodną w Nakle aby zaprezentować swoje modele, głównie statków ale także inne. Pogoda bez deszczu, trochę słońca. W pływaniu przeszkadzał dość silny wiatr. Po południu zelżał. Montuję filmy. Pierwszy przedstawiam teraz. Następny film. Po piętnastej wyjechałem. Co było potem może napisze Andrzej. Czas spędziłem w przyjemnej atmosferze. Dziękuję organizatorom za zaangażowanie w to spotkanie. 2
kaczma2 Opublikowano 2 Października 2024 Opublikowano 2 Października 2024 Od około dwunastej zjeżdżali się modelarze na przystań wodną w Nakle aby zaprezentować swoje modele, głównie statków ale także inne. Pogoda bez deszczu, trochę słońca. W pływaniu przeszkadzał dość silny wiatr. Po południu zelżał. Montuję filmy. Pierwszy przedstawiam teraz. Wtorkowy godzinny wypad na plażę w Borównie. Pogoda sprzyjała. Próby pływania sprawdzające ustawienia. 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kaszalu Opublikowano 2 Października 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 Października 2024 Poniżej link do relacji fotograficznej w Kurierze Nakielskim z naszego spotkania, wystawy i wspólnego pływania !😁 Pozdrowienia dla Wszystkich !!🙂 https://www.facebook.com/share/p/NiSgyNwwdsaAAcny/ Po wejściu w powyższy link trzeba kliknąć wyświetlający się link do relacji !! 8
kaczma2 Opublikowano 2 Listopada 2024 Opublikowano 2 Listopada 2024 Dzisiaj popływałem kuterkiem R 3. Zrobiłem kilka kółek bo było dużo pracy na działce. Tym samym zakończyłem sezon pływania i na działce. Cezary. Pytanie do Ciebie. Nie pływałeś w tym roku? Nie było żadnej wzmianki.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. horn3t Opublikowano 27 Grudnia 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 27 Grudnia 2024 Małe spotkanie modelarskie poświąteczne na "spontanie" w Kazia nowej "stoczni" - modelarni. 9
tombrzus Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Serdeczne życzenia udanego roku 2025 dla całej modelarskiej braci! Tomek
robas69 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 🙂 wszystkiego co najlepsze w Nowym, 2025 r. Kolegom latającym i pływającym w Bydgoszczy🙂 życzy Robert.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kaszalu Opublikowano 31 Grudnia 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 31 Grudnia 2024 Wszystkiego Najlepszego dla Wszystkich w Nowym Roku 2025 oraz dużo modelarskich realizacji i spotkań w terenie !!😁🚢⛴️🚤🛥️🛩️✈️🚀🛸👍💥 4 1
kaczma2 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Ja również składam najlepsze życzenia na przyszły rok i nowych modeli na wiosnę. Dosiego Roku. PS Relacja z budowy nowego modelu jest w statki, okręty tutejszego forum. Mercantic. 2
mike217 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Wszystkiego dobrego w nowym roku . Dużo udanych projektów ! Pozdrawiam Michał 1 1
kaczma2 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Ukazał się 1 numer z detalami do budowy Daru Młodzieży. Ktoś się skusi? Mój najnowszy model na wodzie w wannie. 3
kaczma2 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Nowy model. Kuter Monterey według instrukcji z Billing Boats. Na to miał być położony sklejkowy pokład co dałoby sztywność. Ponieważ robię metodą na styropian wstawiłem szeroką listwę wzdłuż środków wręg. Napęd jest. Sterowanie serwem też. Trochę trwało wymyślenie mocowania serwa. Kilka zejść do modelarni trwała budowa nadbudówek. Teraz czekam na przesyłkę przecinarki styropianu z Ali 4
kaczma2 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Dzisiaj byłem kupić lampy pozycyjne. Kupiłem nawet komplet. Obudowy lamp z diodami zieloną i czerwoną oraz rezystorami. Są zamontowane. Wyciąłem także kotwicę z blachy alum. 2,0
kaszalu Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego A gdzie lampy zakupione Kaziu ? Jeśli to nie tajemnica - w Bydgoszczy ?
kaczma2 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Chyba wiesz, że na 3 maja, blisko ronda jest sklep modelarski Modelarz. Prowadzi także sprzedaż internetową. Poprzednio mocowałem serwo steru klockami do wręg. W tym modelu nie pasowało mi takie mocowanie. Wpadłem na pomysł mocowania do stępki na środku. Jak to wygląda, na zdjęciach. Wspomnę. 11 lutego miną 2 lata od śmierci J.Biedowicza. 2
Rekomendowane odpowiedzi