Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ślicznie dziękuję za linki. Mam jeszcze jedno pytanie. Nadszedł czas dokupić akumulatory. Z tych które do tej pory używałem najlepiej sprawdziły się Redoxy 30C. Cała reszta szybko puchła w czasie użytkowania. Niestety szukam Redoxów i nie mogę znaleźć. Nawet gdy są w ofercie, to z adnotacją "produkt niedostępny". Czy wiecie gdzie mogę kupić Redoxy? A może zaproponujecie akumulatory innej firmy, o których wiecie, że są trwałe?

Dodam, że stosuję pakiety 3S.

Opublikowano (edytowane)

Jak tylko lody puszczą czyli wkrótce !!!!! ??

Staram się zdążyć na kwiecień, ale wiadomo - praca, dom, rodzina, zobowiązania inne itp.....?

Ale "szprycuję się" takimi widokami  jak niżej i pomału  - "pół naprzód" ? - płynę z budową do przodu !

A to mój mały parowy ulubieniec - angielski, śródlądowo przybrzeżny  parowy bocznokołowczyk "MONARCH" !!?

Ciekawostka - ma ster strumieniowy na dziobie !!

Prawda że piękny ? ?

Edytowane przez kaszalu
  • Lubię to 3
  • Dzięki 1
Opublikowano

Ten angielski, śródlądowo przybrzeżny  parowy bocznokołowczyk "MONARCH" - bardzo mi się podoba, w szczególności jego ster strumieniowy na dziobie !!

Bardzo sprawny - godny do zastosowania w modelu - i tak to trzeba będzie rozwiązać w niedalekiej przyszłości ???

ENDRIU - odbiegając odrobinę od tematu - zacząłem trochę dbać o formę fizyczną, i w połowie stycznia sprawiłem sobie ........

ŁYŻWY MĘSKIE BAUER NS

Pierwszy chrzest przeszły na zamarzniętym Kanale Bydgoskim między fontannami - gdzie pływamy - tego się nie zapomina, gdy w młodości się jeździło i grało w klepę - Pierwsza jazda - nogi wytrzymały w butach 30min. i trzeba było zejść !!!!

Samopoczucie świetne - POLECAM ?

ŁYŻWY MĘSKIE BAUER NS.JPG

• Lubię to 3
Opublikowano

ENDRIU - NIE W OSTATNIM MOMENCIE - lodowisko na ŁUCZNICZCE czynne przez 3/4 roku !!!! - tylko muszą teraz otworzyć ( w pandemii ograniczona ilość osób ) ?????

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, marcini59 napisał:

Poniżej kilka zdjęć stanu surowego.

Pięknie !!! ?

Nie mogę się doczekać wspólnego pływania - idę pochuchać na  kanał żeby szybciej rozmarzło !!!???

A potem lecę kończyć mojego !!!?

56 minut temu, Marek_Spy napisał:

Ciekawe jak rozwiążecie ster strumieniowy

są gotowe do zastosowania 

https://allegro.pl/oferta/ster-strumieniowy-25-28-x-154-mm-7-2v-raboesch-9797138725

Edytowane przez kaszalu
  • Lubię to 2
Opublikowano

Inni koledzy też nie próżnują - tylnokołowiec Jurka Lemke z Grudziądza prawie gotowy !!!?

OJ ... SZYKUJE SIĘ NA WIOSNĘ PŁYWANIE !!!???

A Janusz napina relingi .... Dzieje się !@@?

IMG-20210220-WA0009.jpg

IMG-20210220-WA0007.jpg

IMG-20210220-WA0008.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)

Temat na czasie  -  lodołamacze na Wiśle walczą z krą !! ?

A może taki modelik sprokurować ......??? ?

Tu trochę starszy, ale dłuższy i pokazujący więcej szczegółów film z życia na lodołamaczu, między innymi siłownia i działalność bosmana-kucharza !! ??? Mniam !!!

Warto zobaczyć !!

Akcja w Tczewie - fajne ujęcia lodołamaczy w akcji !!!

Edytowane przez kaszalu
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Już trzymam kciuki za Twojego lodołamacza !!!! ?✌️

A planik chętnie bym obejrzał !☺️

Taki ?

147428020_5457471800990424_8181693506472220414_o.jpg

Edytowane przez kaszalu
  • Lubię to 2
Opublikowano

Andrzej - były opublikowane w roku 1988 w dwóch numerach. Muszę je poskładać w całość i porządnie poddać kserowaniu. Widząc, jak aktualnie L 1000 walczą na Wiśle,  mam coraz wiekszą ochotę popełnić ten model. Może być ciekawy. Przeraża mnie ilość wręg - 32 szt ! Pożyjemy - zobaczymy. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, J-23 napisał:

dobrze że kruszą ten lód, bo jutro wybieram się na rower

Czyżby WODNY  ?????

Edytowane przez kaszalu
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.