Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mike, dzięki za fotke, szkoda że nie sprzedają takich mechanizmów. Gdzieś widziałem zdjęcia z przerobionego mechanizmu sle na suwaki. Jak znajde to wrzucę.

Opublikowano

Ja mam radio MC19 ma dwa suwaki, to kanały proporcjonalne bardzo przydatne mi w ślizgach. Są obok siebie, spięcie ich czymkolwiek łatwo rozłączalnym to  pestka dla kogoś kto majstruje i już masz radio do kutra, holownika ..etc.. Dziś robi się radia fajne, wyglądają super, nikomu nie potrzebne kolorowe wyświetlacze i 17 języków dla amatorów masturbacji radiem.. Czasami warto sięgnąć po starocie..

Opublikowano

Drodzy Panowie mnie chodzi o to że chciałbym kierować modelem dwusilnikowym w sposób nazwijmy ,,czołgowy" . Czyli tak aby była możliwość sterowania oddzielnie dwoma silnikami . Wiem że jest to możliwe , bo widziałem dwa lata temu na festiwalu w Kaliszu jak gość pływał koło mnie łódką karpiową i miał apkę Turnigy 9 . Widziałem że tam tak mógł zrobić że praktycznie łódka kręciła się do koła. Na pewno to zasługa odpowiedniego ustawienia i zmiksowania kanałów. Myślę że jak już będę na etapie wyposażenia Perkuna  w osprzęt RC, to na stole zbuduję układ połączeń , akumulatory , silniki , regulatory , odbiornik i spróbuję pobawić się SANVĄ VG6000. Jeżeli nie będę się czuł na siłach ,to myślę że odpłatnie ten problem rozwiąże mi Pan Andrzej Piec, znany magik od tych rzeczy z naszego miasta.

Opublikowano

Napisałem Cezary, wystarczy użyć w tym celu Miksera V-Tail. Szukacie rozwiązań, które od wielu lat są już sprawdzone i działają. Sanva VG6000 z pewnością ma takowy.

Opublikowano

Oczywiście kolego, lewy i prawy drąg na aparaturze to dwa kanały, do tego dwa regulatory, w odbiornik wpinasz dwie wtyczki, tylko z jednej wypinasz przewód czerwony.Jak wyżej na obrazkach które są pod linkiem kilka postów wyżej.

Opublikowano

Michu dzięki , dobrze jest , jak co do czego to pomożesz? Dzięki wszystkim za zainteresowanie , a Kaziu mógł by zbadać czy ten regler co go kupił da się wysterować tak aby dwa silniki niezależnie pracowały.

Opublikowano

W moim rozwiązaniu potrzeba 1 regulator. Tańsza wersja.

Kaszalu, Hermes czy Heros.  V-tail co da jak w holowniku jest 1 śruba? Chyba, że ma 2 śruby lub bardziej rozbudowany. Pokombinuję z V-tail w sterowaniu napędami strugowodnymi. Mogę uzyskać pływanie bokiem.

Cezary, przewody wychodzą z tej samej ścieżki.

Futaba z Kogi poradził mi jak najszybciej zmienić wgnieciony kondensator na LowESR,  na taki jaki jest na płytach głównych.

Jutro powinienem dostać z poczty tranzystor potrzebny do modułu sygnału alarmowego na okrętach. Mam gotowy sygnał modulowany. Nagle mikrofon PC zaczął działać i może uda się wstawić plik waw.

Opublikowano

Tylko Kaziu w Twoim rozwiązaniu nie puścisz dwóch silników jeden na 30 procent mocy a drugi np na 45 procent.. Jak nie masz dwóch regulatorów to nie sterujesz niezależnie silnikami. Wszystko kwestia potrzeb.  Jeśli jest jedna śruba w modelu to samo przez się wychodzi że potrzeba 1 silnik.. Rozwiązanie V tail napędza dobrze 2 śrubowe modele, pozwala manewrować nimi w miejscu bez użycia steru, pozwala też precyzyjnie dostroić silniki do siebie ( nigdy to równo nie chodzi).

Opublikowano

Kaziu - mówiłem o Hermesie ( ale to jeszcze melodia przyszłości chociaż kadłub sezonuje się już w piwnicy :)  !!)  !

Taka trochę nietypowa, wojenna wersja z działem na dziobie ...

post-3419-0-90706800-1479068605_thumb.jpg

post-3419-0-66571400-1479069340.jpg

post-3419-0-12848900-1479069410.jpg

Opublikowano

Całkiem inny świat, gdyby nie ta latarka to bylyby ciemności Egipskie... sumy nie czuły zagrożenia, trudno określić ich wielkość, dzieki Mike za film.

Opublikowano

Były różne, te najmniejsze około 50-60 cm czyli sumiki. Te większe w korzeniach może około metra. Głębokość na filmie to 17-18 metrów, fakt jest tam już całkowicie ciemno.

Opublikowano

Fajny film ! Sceneria iście księżycowa i chyba trochę niebezpieczna - trzeba uważać żeby się gdzieś nie zaczepić !

Następny prosimy o zatopionych domach - podobno kilka jeszcze tam stoi ! :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.