Gość Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Walczę z Su, trochę mi ta francuska delegacja rozwaliła plany ale już wracam do normalnego toku prac. Popracowałem trochę nad kadłubem. Trzeba jeszcze poszlifować itp. Niestety brak białego solarfilmu zatrzymał prace przy extrze 1250. To co na zdjęciu plus usterzenie poziome to 198g. Może wyjdzie z tego fajny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 kadłub wygląda perfekcyjnie a ja zaglądam tu każdego dnia czekając na postępy twoich prac Sławku.uważam zresztą że nie tylko ja jeden... pisanie bez sensu i nabijanie postów nie jest tu potrzebne. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Tym razem okleję model oracoverem light bo z solarfilmem lite jest ostatnio bardzo kiepsko w sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Złożyłem na próbę szkielet skrzydeł. Wygląda na to że będzie ok, na ten moment nie ma żadnych skuch prócz jednej zasadniczej : model ma 1230 mm rozpiętości a nie 1250 Nie wiem jak to się stało ale nie ma to żadnego znaczenia w tym momencie , pewnie wiedziałem o tym od początku ale jakoś nie przywiązywałem do tego wagi. Przyszło kopyto kabiny, niestety ale jest przy nim dużo pracy i nie było szans na wykonanie wytłoczki. w ten weekend. Zdjęć nie robiłem bo nie było sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Posklejałem jedno skrzydło bez lotki. Oczywiście trzeba szlifować. Wyszło ciężko. W stanie jak na fotkach 71g. Oczywiście to nie wina konstrukcji ale ciężkiej balsy, zwróciłem już uwagę firmie która wycina elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip_gd Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Coś temat ucichł, to może ja podpytam jak idą prace bo model wygląda naprawdę fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 W dzisiejszych dniach posuwają się do przodu jedynie prace konstrukcyjne typu: ustawianie choinki, wieszanie światełek, klejenie pierogów, ucieranie placków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Temat nie ucichł, niebawem ciąg dalszy. Filip wyciął mi 2x Extrę i 1 x Su dla Wojtka. Przygoda z samochodem uniemożliwiła mi wyjazd do stolicy po galanterię ale poradzę sobie i z tym a więc będą 3 zestawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Odebrałem przesyłkę z dwoma Extrami 1030 i jednym Su29-1250 od Filipa. Odwalił naprawdę kawał świetniej roboty. Na pierwszy rzut oka balsa jest świetna, nie mam czasu zagłębiać się we wszystkie deski ale z boku wyglądają na takiej samej gramatury. Zapakowanie jest "the best". Czyżby objawiła się nowa nowa firma oferująca usługi na najwyższym poziomie? Myślę że tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 HURA!!! No to jednak zdążyły pod choinkę Dobrze jednak, że przeleżą u Ciebie do końca świąt, bo korciłoby mnie składać elementy, a to mogłoby się spotkać z niezrozumieniem u połowicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Po świętach zrobię wytłoczkę kabiny i inne elementy typu laminatowe kieszenie na bagnet, załatwię węglowe listwy i podeślę do Ciebie w/w rzeczy. Maska potem bo jeszcze nie są gotowe kopyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Dziś wyszpachlowałem kopyto kabiny. Jutro lub w poniedziałek będzie wyszlifowane i pomalowane lakierem samochodowym. Potem polerka i wytłoczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Czy to gustowne pudełko zawierało trzy wycinanki zbiorczo, czy każdy model był tak zapakowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Pudełko jest produkcji Filipa i służyło do przesłania modeli do mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Slawku jestem chętny na taką wycinankę extry. Jaka jest orientacyjna cena i termin realizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Dłuższy czas się nie odzywałem, a widzę Sławku że nabiera kształtów kolejna fajna konstrukcja. Tylko nie zapomnij o tym największym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Dzięki Piotrowi < Dukeroger> udało się pozyskać solarfilm. Dziękuje Piotrek za pomoc . Jak tylko folia dojdzie to dokończę Extrę 1250. Dopiero po jej ulotnieniu będzie można mówić o kosztach ewentualnych wycinanek. Wracając do Su- dwa dni walczyłem z kopytem kabiny. Dziś po południu będziemy malować z ojcem kopyta małej extry i kopyto kabiny do SU lakierami chemoutwardzalnymi (samochodowymi) potem polerka i próbne wytłoczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Fajny wzmacniacz masz A Twoje modele coraz bardziej mnie kuszą. A przesyłka z wycinanką - zabiją profesjonalizmem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Wzmacniacz to typowy układ Wiliamsona. Zrobiłem go ze dwa lata temu, brakuje boczków bo nie mam gdzie załatwić dwóch deseczek z jakiegoś egzotycznego drewna. Działa natomiast znakomicie. Myślę zrobić do niego przedwzmacniacz z selektorem wejść, może do następnego nowego roku się coś uda zrobić Wracając do modeli to przygotowanie kopyt to najbardziej upierdliwa część roboty i to one blokują część prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 egzotyczne jakie masz na myśli np Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi