Pioterek Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Trzeba było tak od razu Więc i otwarcie spadochronu nie stanowi tu dla mnie żadnego problemu, rozwiązując to tak jak napisałem i korzystając z osobnego zasilania serw, które stosujesz. Wtedy tak. Póki co manager zasilania jest dla mnie nieosiągalnym cenowo uządzeniem więc latam na osobnym pakie radia NiMh i używam FS głównie na silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Wtedy tak. Póki co manager zasilania jest dla mnie nieosiągalnym cenowo uządzeniem więc latam na osobnym pakie radia NiMh i używam FS głównie na silniku. albo rozwiązanie z dodatkowym kontrolerem, wcale nie jest tak drogi, zwłaszcza jeśli wykona się go samodzielnie https://code.google.com/p/nlm/wiki/Failsafe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Piotrek nie mówmy o PowerBoxach... Dualsky liniowy z podwójnym zasilaniem lipol moim zdaniem wystarcza. A to koszt ok 300zl z pakietami. Z czego zrobić spadochronu? Sprzedam komplet dźwigni SWB Hitec. WyTapatalkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (...) Z czego zrobić spadochronu? (...) wystarczyło zerknąć na link powyżej. http://theboredengineers.com/2014/05/the-drone-parachute/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebulator Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Nie chcę gasić Twojego zapału co do spadochronu. Ale zadziała on tylko w wielu widealizowanych sytuacjach, zarówno w coprerze jak i samolocie. Ciekawe jak wiele prób nagrań wykonali goście z Twojego linku, żeby zrobić takie promo. Bo gdyby ten copter leciał postępowo to już mogło się gorzej skończyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 W kontekście samolotu o jakich sytuacjach mówisz? Mam sporo szyfonu, nada się na czasze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 W niektórych aparaturach niestety nie ma fs więc wydaje mi się że dobrym pomysłem w modelach spalinowych jest założenie sprężynki na dźwignię serwomechanizmu przepustnicy na tyle mocnej że po padnięciu zasilania pociągnie dźwigienkę i zamknie przepustnicę. Oczywiście tak obciążone serwo będzie pobierało większy prąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi