skrzydlaty smok Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 funt to stal ale kiedys dawno temu ja place w brico jak juz pisalem za 2 plyty 6mm bialego 6,70eur i za 2 plyty 3mm 4,20 eur wszsuytko w wymiarze 125x80x2szt Pamietam miro,gdzie kupujesz.U mnie brico oraz bricomarche jest duzo,ale depronu akurat brak,wlasnie najblizej jest w holandii lub u zabojadow,a jakos nie chce zamawiac przez neta.No bo jak kupowac to juz ciezarowke a nie dwie plytki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 i dlatego ja mam to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 I weź tu się umyj - próbowałem i poległem Trzeba było zatkać umywalkę korkiem... Nic prostszego nie przychodzi mi do głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Ale do tematu wracamy,bede mial chwile to tez mniejszego fokkerka zrobic chce ale juz z tych 5mm podkladow,aha trzeba bedzie dokupic bo braknie mi,wlasnie robie dwa projekty,i jeszcze na Magnum trzeba zostawic.masakra.Kurde jutro do sklepu jade... Miro mozesz podac wymiary swojego cuda po przeskalowaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Podkładów pod panele to tam nie masz? a są a takie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 chyba 75 cm lub 75 procent , bylo kilka obcji przeskalowanych wiec pobralem wszsytkie opcje i wydrukowalem opcje chyba 75 procentowa , sprawdze w domu jak wroce. ja mam tak przskalowane procentowo Fokker DR1 Parts Templates (Tiled Scaled 131).pdf Fokker DR1 Parts Templates (Tiled Scaled 70).pdf Fokker DR1 Plans (Parts Templates Tiled--Scaled 55 pc).pdf Fokker DR1 Parts Templates (Tiled).pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Fajnie dzieki wielkie,miro.ja mam gdzies plany na dysku twardym,ale w obecnej sytuacji nie moge go znalezc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 I co temat zamarł wraz z przyjściem zimy? Czekam niecierpliwie na posty bo sam przymierzam się do tego kultowego "triplejna" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Nęcicie tymi Fokkerami, nęcicie, aż nabrałem smaku. Na razie namalowałem, jak będzie wyglądał: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Zachęcony Waszymi postami , postanowiłem zbudować tego pięknego klasyka WW I Trochę wzmocniłem Kabinę i kadłub. I biorę się za składanie i malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Foker prawie skończony. Jak dobrze pójdzie,znaczy jak nie bedzie wiało, to w niedzielę będzie pierwszy oblot.Trochę się boję bo dosyć ładnie mi wyszedł ten deproniak i szkoda by było go "skrecić" w pierwszym locie.Jutro wstawię fotki. Pozdrawiam Włodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Jak wy robicie fokera takiego pieknego to ja nie będe gorszy i też zamiast ultimate zrobię fokera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Obiecane fotki: I jeszcze jedno No i Pilot - jeszcze mu trochę brakuje odpowiedniego wyglądu ,ale to się załatwi plus pełne wyposażenie kabiny. Ale to tylko dla gapiów bo do latu to będzie mi psuł wyważenie. Na koniec prośba o pomoc. Jako początkujący modelarz RC proszę o podpowiedź > jak skonfigurować aparaturę w trybie "lądowanie" w modelu ! Oczywiście nie chodzi mi o wyjaśnienie jak to zrobić manualnie.Aż tak głupi -choć początkujący nie jestem,tylko o przykładowe wartości n.p -lotki w dół 30 ,SW w góre 15 czy też lotki w dół 50 , Sw w górę 25 Będę wdzięczny za podpowiedzi Pozdrawiam włodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Gratulacje, piękny model no niestety nie pomogę w programowaniu, ale zależy jaki masz soft w aparaturze... ja do tgy 9x mam wgrany Open TX. Jest bardo intuicyjnie a i tak schodzi mi wiele czasu zanim do czegoś dojdę... Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Obiecane fotki:DSCF5045.JPG I jeszcze jedno DSCF5046.JPG No i Pilot - jeszcze mu trochę brakuje odpowiedniego wyglądu ,ale to się załatwi plus pełne wyposażenie kabiny. Ale to tylko dla gapiów bo do latu to będzie mi psuł wyważenie.DSCF5047.JPG Na koniec prośba o pomoc. Jako początkujący modelarz RC proszę o podpowiedź > jak skonfigurować aparaturę w trybie "lądowanie" w modelu ! Oczywiście nie chodzi mi o wyjaśnienie jak to zrobić manualnie.Aż tak głupi -choć początkujący nie jestem,tylko o przykładowe wartości n.p -lotki w dół 30 ,SW w góre 15 czy też lotki w dół 50 , Sw w górę 25 Będę wdzięczny za podpowiedzi Pozdrawiam włodek Gratuluje Włodku ukończenia budowy klasyka mi osobiście w Twoim modelu brakuje krągłości kadłuba, mogłeś pokusić się o wykonanie garbu. Co do pilota to jest stanowczo za mały to samo tyczy się karabinów. Pomysł na karabiny bardzo szybki dwie strzykawki 5 ml i masz lufę resztę do strugasz z depronu. Zdjęcie powinno Ci zobrazować proporcję pilota Co do ustawień modelu do lądowania ... nic nie ustawiaj !!! żądnych klapolotek ani hamulców ... model ma skrzydło deska i jego zdolności do szybowania nie będą za bardzo rewelacyjne, a raczej brak takich zdolności. Po drugie jest to lekki model i jak odejmiesz drążek gazu to model sam zwolni i straci wysokość grunt żeby mu w tym nie przeszkadzać ... Nie ma sensu przy takim modelu bawić się takie ustawienia Podaj jeszcze jakie masz wyposażenie i jak wyszła waga do lotu Pozdrawiam i życzę sukcesu przy oblocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Nie zrozumieliśmy się. Soft nie ma chyba żadnego znaczenia .Mam Hiteca Flash 7 i manual poznałem dość dobrze.Dziecko by go ustawiło.Chodzi mi o przykładowe wartości ustawień do lądowania -o ile opuścic lotki a o ile ster wysokości oraz czy w górę czy w dół? Resztę mix-ów mam już wstępnie ustawionych podobnie jak w innych modelach, a w razie czego będę je przestawiał .Lecz z opcji -lądowanie " jeszcze nie korzystałem i będę musiał chyba zrobić to metodą prób i błędów a to wymaga czasu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (...) Chodzi mi o przykładowe wartości ustawień do lądowania -o ile opuścic lotki a o ile ster wysokości oraz czy w górę czy w dół? (...) Właśnie Włodku chodziło mi o to ... w takim modelu uwierz jest to nie potrzebne. Mam modele konstrukcyjne rozpiętość 1 m z wagą do lotu 1,2 kg z skrzydłem profilowym i nic takiego przy nich nie używam bo jest to zbyteczne. Takie ustawienia w Twoich Fokkerze są również na prawdę zbyteczne ... zmniejszysz gaz a model sam wyląduje i nie będzie potrzebował klapolotek Takimi ustawieniami możesz sobie jeszcze pogorszyć przy podejściu do lądowania. Nie kombinuj tylko go ulotnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Dzięki Przemo -nic nie będę kombinował.Co do reszty ,to masz rację,ale to nie jest nawet półmakieta więc z wyoblenia kadłuba zrezygnowałem bo nie miałem depronu 3 mm,a pilota dostałem od wnuka więc taki "musi " być nie ma rady,Zresztą on nigdy nie poleci bo psuje mi wyważenie.O zmianie uzbrojenia pomyślę po oblotach. Wyposażenie to: silnik Turnigy 2830/11 Regulator Cobra 30 A Serwa TP -9 gramowe 2 szt i 2 z HK, nie pamietam symbolu Pakiety to 3S 1000 mAh i 3S 1300 mAh Mam też 2200 mAh ale jest z nim problem z wyważeniem. Waga do lotu bez pakietu to 617 gram - trochę dużo, ale dałem sporo wzmocnień. Pozdrawiam Włodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Piękny modelik, sam się do niego przymierzam ale nie wiem czy sobie poradzę z tym wszystkim. Z niecierpliwością czekam na film z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (...) pilota dostałem od wnuka więc taki "musi " być nie ma rady, (...) No to jak wnuk wybrał pilota to inna inszość więc się nie czepiam i przyjmuje że innego wyjścia nie ma waga spoko poleci mój wyglądał tak jakoś jest wzięcie ostatnio na latadło czerwonego barona i również u mnie zawita niebawem jak model do bezstresowego latania Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi