MZWBPiotr Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Jak/gdzie magazynujecie swoje modele? Czy jest jakiś bezpieczny sposób na zawieszenie samolotu na ścianie? Jak wykonać stojak na modele? Pytam, ponieważ kończą mi się miejsca w domu, gdzie mogę stawiać moje latadła. Sprawę komplikuje także mój koto-żbik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Wrzucaj foty kotozbika chce to zobaczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 wpisz w google: <<stojak na modele site:http://pfmrc.eu/>> znajdziesz tam między innymi http://pfmrc.eu/index.php?/topic/2960-stojak-na-modele/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Ja wieszam na rurze gazowej pod sufitem w garażu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Ja pod sufitem na działce bo ... myszy lubią rozrabiac poza sezonem i wyjątkowo lubią wszystko co przypomina styropian czy folie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 U mnie na ścianach jest dużo miejsca - tam też wiszą.... jak obrazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 To ja może z trochę innej beczki. Czy składowanie modeli w nie ogrzewanym pomieszczeniu może im mocno zaszkodzić? Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Moim zdaniem niskie temperatury źle wpływają na wszelkie kable, rurki (szczególnie instalacji paliwowej) jak i spoiny, które tracą swoją elastyczność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Moim zdaniem niskie temperatury źle wpływają na wszelkie kable, rurki (szczególnie instalacji paliwowej) jak i spoiny, które tracą swoją elastyczność. Masz rację, natomiast po ogrzaniu przywracane są wcześniejsze parametry. Stąd temperatury eksploatacji i przechowywania są różne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 U mnie właśnie mam problem bo "warsztacik" w którym składuje modele mam w letniaku, który nie jest ogrzewany. A nie chciałbym aby praca którą wykonałem poszła na marne. Na jesień/zimę na czas prac będę się "dogrzewał" piecykiem ale to nie da mi stałej temperatury przez cały ten okres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Na jesień/zimę na czas prac będę się "dogrzewał" piecykiem ale to nie da mi stałej temperatury przez cały ten okres. Obawiam się, że będzie to gorsze, niż zdecydowane schłodzenie modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Sebastianie, jeśli zapakujesz w duże kartony, to mogę Ci przechować. Temperatura gwarantowana +10C :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Sebastianie, jeśli zapakujesz w duże kartony, to mogę Ci przechować. Temperatura gwarantowana +10C :-) Dzięki za propozycję ale mam zamiar w tzw między czasie coś przy nich jeszcze grzebać bo większość nie jest skończona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Gotowy na zimę. Piankoloty idą pod sufit (myszy, kuny i gronostaje) : Cessna i Yak 54 ze względu na małe rozmiary do szafy. Michaś Max z racji swojej "konstrukcyjności" do piwnicy w bloku, gdzie jest zachowana temperatura pokojowa przez cały rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Panowie, sezon nigdy się nie kończy. W zimie jest większa szansa na bezwietrzne dni niż w inne pory roku. Tylko, żeby mrozu nie było dużego. Proszę. Zeszłej zimy, dokładnie 5 stycznia. Skupcie uwagę na 13 sekundzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Czy chodzi o ten krotki rekawek .. ;-) nie jestem jasnowidzem co do pogody, urlopow na zimę (poza swietami) tez nie biore to wole być zabezpieczony ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Dokładnie. Co to za moda chować się na zimę do jaskini. Czy my jestesmy niedźwiedziami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Wczoraj mnie obsypal śnieg w Zakopanem i -1 wiec "nie mów hop" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 I czego to dowodzi? Bo chyba nie tego, że przy śniegu, choćby po kolana, nie da się latać. A co do samego magazynowania modeli to ja je podwieszam na suficie i na ścianie. Dwa haczyki w suficie i dwie szerokie smycze od komórki wystarczają na moje modele. Tak to mniej więcej wygląda. Mój kącik modelarski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi