Paweł Prauss Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Muszę poszukać tego przepisu, jak znajdę to go tutaj udostępnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Dziś postrzelałem trochę z obu zabawek plus pistolet Kentucky flintlock; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Niestety dużo więcej dzieje się w tym temacie niż w tych (moich) z budowy modeli... Ostatnio nawiedził mnie taki klamot kal. 18,5mm i masie 2kg. Strasznie paliwożerny bo na samą podsypkę na panewkę idzie prawie 1g prochu. Niżej leży tak dla kontrastu typowy nieco mniejszy. Pobawiłem się też z nową brunirą. Z efektów jestem bardzo zadowolony ale z czasem będzie jeszcze lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Trafił mi się taki piękny pistolecik. Przed wysyłką sprzedający oznajmił , że nie wyśle bo uległ uszkodzeniu. Myślałem, że to ściema bo cena nie zadowalała go ale w dalszej rozmowie okazało się to prawdą i cena poszła jeszcze o połowę w dół. I teraz pytanie właściwie do chyba trzech kolegów - czy wystarczy skleić dobrym klejem - żywica lub coś lepszego czy tak jak na fotce zaznaczyłem dodając wkręt przez całość. Pęknięcie jest powyżej dłoni więc chwytając rękojeść nie trzymam na linii klejenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Bardzo ładna skałka. Proponuję skleić dobrą żywicą i dodać śrubę aby nie pękło w innym miejscu. Bo w tym samym już nie pęknie ???? A tak swoją drogą zawsze się zastanawiałem dlaczego wytwórcy nie wzmacniają tego newralgicznego miejsca lub nie dobierają innego kierunku słojów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Z tymi słojami to jest różnie - w niektórych z tych co mam przebiegają właśnie 'poziomo" co osłabia chwyt w tym miejscu, a w innych pod większym kątem ale w żadnym nie przebiegają pionowo w tej części chwytu. Pistolecik bardzo śliczny 1974r nr 256 do tego Wischo kupiony w tym stanie za 250 zeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Sorry Marku ale zupełnie nie rozumiem Twego pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Wracając do kierunku słojów w rękojeści to wystarczyłoby wykorzystać naturalnie wygięty kawałek drewna i wtedy wytrzymałość będzie maksymalna...ale przy masówce pewnie nikt nie zwraca na to uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Mówisz, że strzelałbyś do wszystkiego co się rusza czyli do zwierząt(!), do ludzi(!) Coraz bardziej zadziwiasz...Strzelam wyłącznie do tarczy!!! Tę posłankę łączy ze mną tylko jej rejon działania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Marek, jako obserwator tematu (nie znający się lecz bardzo mi się to podoba) stwierdzam że dużo lepiej idzie Ci klejenie modeli jak pewne wypowiedzi... Mam wrażenie że powyższe posty pisałeś w amoku ,stanie spożycia lub na dopalaczach...lub to poszukiwanie najzwyklej zaczepki. Wcale nie dziwię się irytacji Irka i mam nadzieję że nadal będzie kontynuował ten ciekawy temat. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Coś mnie ominęło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Chwyt naprawiony i odpicowany, prawie nie widać miejsca klejenia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Piękna robota :-)) Gratuluję. Ale wiadomo, jak modelarz coś zrobi to mucha nie siada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Dzięki za uznanie ale można było się jeszcze bardziej przyłożyć . Teraz zostało tylko zakryć wklejony kołek zakrywający wpuszczony wkręt do chwytu. Teraz mi się nie chce ale myślałem by zrobić to kawałkiem owalnego mosiądzu. Potem pomyślałem o monecie z 1806r i to chyba angielskiej bo pistolet sygnowany David L Manton 1806. Mosiężnej nie trafię więc brąz lub sreberko ale nie wiem czy to nie będzie przekombinowane. Jutro próbne odpalenie - chyba członków nie uszkodzi EDYTA: Już na swoim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Super kolekcja, a tak z przekąsem zapytam co na to żona? Powodzenia na strzelnicy ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Co na to żona? Będę szukał takiej , która zaakceptuje mnie z całym dobytkiem . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Jak się bawić to się bawić...Dziś dotarła przesyłka z UK. mundur porucznika kawalerii US, rękawice i ładownice na zapasowe bębenki i druga na kapiszony. Niestety buty i spodnie oraz kepi jeszcze nie dotarły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 To jak masz takie sprzęty to będziesz musiał wybrać się do Western Camp w Zatorze https://energylandia.pl/hotel/western-camp-resort/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Już Zibi nie raz namawiał na uczestnictwo. Ale jak to mówią nigdy nie mów nigdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 23 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Można już podziwiać chociaż jeszcze nie jest do końca tak jak należy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi